Gépinfo
Gépinfo

Mini Aceman: a sorozatgyártás előtti extrém teszteket is sikerrel teljesítette

Mini Aceman: a sorozatgyártás előtti extrém teszteket is sikerrel teljesítette

Agrofórum Online

Néhány hónapon belül világpremierjét ünnepli a Mini Aceman, amely kizárólag tisztán elektromos meghajtással érkezik meg az utakra.

Az agilis menetdinamikai adottságokkal és hamisítatlan karosszéria arányokkal felvértezett crossover a két legsikeresebb Mini modell, a Mini Cooper és a Mini Countryman erényeit egyesíti, amelynek eredménye egy merőben új jármű koncepció. A sorozatgyártás felé vezető úton a nóvumnak a sivatagok extrém hőségében is igazolnia kellett rátermettségét.

4075 milliméteres hosszúságával, 1754 milliméteres szélességével és 1495 milliméteres magasságával a Mini Aceman a Mini Cooper és a Mini Countryman közötti pozíciót foglalja el. A Mini új modellcsaládjának harmadik önálló, tisztán elektromos meghajtású tagját négy ajtóval és egy nagyméretű csomagtér ajtóval szerelték fel a mérnökök, utasterében pedig öt teljes értékű ülés kapott helyet.

Következetes elektrifikáció

„A tisztán elektromos meghajtású Mini Aceman új lehetőségeket kínál azon ügyfeleinknek, akik sikeres Mini Countryman modellünknél kisebb crossovert keresnek. Modellpalettánk következetes elektrifikációja egyértelmű állásfoglalás a Mini márka jövőjét illetően” – mondta Stefanie Wurst, a Mini márka vezetője.

Megmérettetés extrém körülmények között

Az Északi sarkkör mentén végzett sikeres tesztek után a Mini Aceman sivatagi hőségben is igazolta rátermettségét. Az olyan klasszikus jellemzők mellett, mint a menetdinamika és a menetkomfort, a tesztelést végző csapat a tisztán elektromos meghajtás hatékony és megbízható működésére koncentrált.

A légkondicionáló berendezést, a járműtöltő technológiát, a nagyfeszültségű akkumulátor hűtőrendszerét, a hajtáslánc-technológiát és a vezérlőeszközöket ezért több mint 50 Celsius-fokos hőmérsékleten vetették intenzív tesztek alá.

Tisztán elektromos, tisztán hatékony

A Mini Aceman kizárólag tisztán elektromos meghajtással lesz elérhető. Nagyfeszültségű akkumulátorának nettó energiasűrűsége 54,2 kWh. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően az új Mini crossover kiváltképp agilisan vezethető, miközben minimális alapterületen maximális kényelmet és sokoldalúságot kínál.

A modell formanyelvét a márka jövőbe mutató, letisztult alapelve mentén álmodták meg a tervezők, garantálva a rendhagyó utastéri helykínálat, az agilis vezethetőség és a kimagasló hatékonyság egységét. A rövid túlnyúlásokkal párosított, két fő részre osztott karosszéria öt utasnak és csomagjaiknak kényelmes helyet biztosít.

(Fotó: Mini)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Massey Ferguson ültetvénytraktora meghódítja a világot

2024. február 21. 11:10

Az amerikai AGCO csoporthoz tartozó Massey Ferguson márka egy kompakt és agilis ültetvénytraktorral örvendeztette meg a gazdákat az anyavállalat otthonában.

Izgalmas „ezüst rakéta” került be a John Deere kínálatába

2024. február 20. 14:10

Az ültetvénytulajdonosok örülhetnek a legjobban a John Deere kínálatába nemrég bekerült, autonóm (humán kezelő nélküli), elektromos hajtású permetezőgépnek.

Durva visszaesés a traktoreladások terén, de a jövő fényesnek ígérkezik

2024. február 20. 10:40

2023-ban a különféle negatív hatások következtében a mezőgazdaság teljesítménye csökkent. A szakértők szerint azonban a Föld népességszámának növekedésével szükséges az élelmiszer-előállítás intenzitásának fokozása, amihez viszont gépek kellenek. Így a traktoreladások stabilan nőni fognak.

Teleszkópos rakodógéppel lepte meg a mezőgazdaságot a Kubota

2024. február 19. 11:10

Két méter alatti magasságával a legalacsonyabb bejáratokon is átfér a japán Kubota teleszkópos rakodógépe, amelyet elsősorban a mezőgazdasági felhasználók részére fejlesztettek.

Automatizált csírázási tesztrendszer

2021. augusztus 7. 05:43

A fejlesztésben alkalmazott MARVIN nevű kamerarendszer segítségével számos felvétel készíthető a kérdéses vetőmagból növekedő palántákról, amelyek ezt követően egy kategorizálást végző szoftverrel kerülnek összeköttetésbe.

Ideje váltani! Steyr tesztvezetés az Agro-Tipp-nél

2018. szeptember 14. 04:58

Próbálja ki az új S-Control 8 sebességváltó egyedülálló vezetési élményét az Agro-Tipp Kft.-nél!

Földkeverék-újdonság a zöldségnövények számára!

2019. május 27. 12:41

A hazánkban nagy múlttal rendelkező Florasca Környezetgazdálkodási Kft. földkeverő üzeme új terméket tervezett, melyben már közeg-víztartóképességet befolyásoló adalékanyag is van. Az így létrehozott földkeverék két új termékének neve: Florasca EverGreen zöldségföld és Florasca EverGreen virágföld.

Mitől lehetnek veszélyesek a macskaalmok?

2023. augusztus 23. 14:40

Vélhetőleg nem csak én tettem fel ezt a kérdést, amikor elolvastam a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményét. E szerint ugyanis a Szupermenta programban macskaalmokat teszteltek a szakemberek és a vizsgálat eredménye után kijelentették, hogy azok alapvetően biztonságosak.