Gépinfo
Gépinfo

Régi-új pick-up érkezik a magyar piacra

Régi-új pick-up érkezik a magyar piacra

Agrofórum Online

A 2019-es Genfi Autószalonon mutatta be a dél-koreai Ssangyong vadonatúj pick-up-ját, a Musso Grandot, ami már nyár elején elérhető lesz a hazai márkakereskedésekben is.

A haszongépjármű a Ssangyong Rexton G4 modell esetén már ismert létrakeretes alvázra épül, kapcsolható összkerékhajtású modell, melyhez kétféle hátsó felfüggesztés választható:

  • hátsó merev tengely, laprugóval vagy
  • 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés.

A hosszított karosszériájú Musso Grand pick-up tengelytávja 3 210 mm, raktérfelületének hossza 1 610 mm, teherbírása laprugós hátsó felfüggesztés esetén 1 062 kg. Az új pick-up elérhető 6 sebességes manuális vagy automata váltóval, igény esetén önműködő mechanikus differenciálzárral (hátsó tengelyen).

A Musso Grand legújabb változatában a korábbinál nagyobb, erősebb és nyomatékosabb, mégis a legszigorúbb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normákat is teljesítő, saját fejlesztésű 2.2 literes, közvetlen befecskendezéses dízel motor dolgozik; 181 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (400 Nm) ad le a leggyakrabban használt 1400–2800-as fordulatszám-tartományban. A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Musso Grand a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll és akár 3 tonnát is vontathat.

Felszereltsége szinte mindenre kiterjed és olyan biztonsági funkciókat kínál, mint a balesetmegelőzést szolgáló sávváltóasszisztens, a jármű mögötti forgalomra figyelmeztető funkció és a holttérfigyelő.

Az új Musso Grand impozáns méretei mellett minden részlete a nyugalmat, a biztonságot és a precizitást sugallja. Robusztus és karakteres, ugyanakkor sportosan elegáns. A magasan elnyújtott motorháztető, a dinamikus vonalvezetésű tetővonal és sziluett, valamint a hűtőrácsot átölelő markáns és egyedi fényszórók sziklaszilárd megjelenésűvé teszik a tekintélyes méretekkel bíró pick-upot.

Az új Musso Grand belsője egyszerre kelti a személyautók kifinomult és modern benyomását, ugyanakkor erőt is sugároz, mintegy folytatva a haszongépjármű külső megjelenését. A tartós és minőségi, elegáns színvilágú prémium anyagok egy új korszak beköszöntéről árulkodnak. A „Premium” felszereltségi szinten elérhető érintőképernyős 9,2″-es központi kijelző, az elegáns Nappa-bőr kárpit, a műszerfalon és az ajtókon végigfutó hangulatfények, a szellőztethető és fűthető ergonomikus kialakítású első ülések gondoskodnak arról, hogy a pihentető kényelem a mindennapok részévé váljon.

Az új Musso Grand esetében elérhető a 360 fokos kamerarendszer, mely működését tekintve 4 különböző, széles látószögű optikai egység (elöl, hátul és két oldalon) képét állítja össze teljes körű madártávlati képpé, megkönnyítve a parkolást és az alacsony sebesség mellett történő vezetést. Intelligens multimédia rendszer: a kor szellemében Prémium felszereltségi szinttől elérhető a 9,2″-es érintőkijelzővel ellátott multimédia fejegység, mely támogatja az Apple Carplay és Google Android alapú technológiákat. A rendszer képes különböző hangfájlok (pl. Mp3) vagy a beépített merevlemezen tárolt egyéb, nagyfelbontású kép- és videófájlok lejátszására, USB csatlakozón keresztül adathordozók kezelésére, valamint élő-adás rögzítésére is.

A Ssangyong Musso Grand pick-up 2019 június elején érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe.

Növeli a Kubota a nagy traktor üzletágát Észak-Amerikában

A Kubota Corporation egy egyedi megállapodást kötött az észak-amerikai Buhler Industries Inc.-el, a Versatile traktorok gyártójával, annak érdekében, hogy bővítse traktorainak palettáját.

Az Amazone az AmaTron 4 terminálért iF Design Award díjat kap 2019-ben

A különböző alkalmazások közötti váltás az alkalmazás forgó ikonjai segítségével nagyon kényelmes a húzó mozdulat révén.

Ugató drónok veszik át a juhászkutyák munkáját

Az ember nélküli légi járművek fejlesztése annyira felgyorsult az utóbbi években, hogy egyes új-zélandi állattenyésztők már őket alkalmazzák juhászkutyák helyett.

A jó minőségű szálastakarmányokhoz éles kések kellenek!

Az AQUA NON STOP COMFORT késélezőben a 2019-es évtől integrált LED-es belső világítás is található. Így a gép kezelője a köszörülés folyamatát mindig jól láthatja és felügyelheti.

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

2018. június 6. 09:30

A Ranger, a Vitara és a Transit áll kategóriája élén

Összesen 133 373 járművet adtak el a személyautó és kishaszonjármű piacon eddig ebben az évben. A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 41 százalékos a bővülés. Az összevont listán októberben Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki a dobogón.

2018. november 8. 08:03

Továbbra is a Ranger, a Vitara és a Ducato vezet

Harminc százalékkal bővült az első négy hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. május 8. 09:10

Tiszta Amerika: rengeteg pickup-ot vásároltunk

Az első nyolc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 29,6 százalékkal bővült – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. szeptember 7. 07:54