Gépinfo
Gépinfo

Robotcsősz figyeli a szőlőültetvényt

Robotcsősz figyeli a szőlőültetvényt

Syngenta Blog

A VineScout egy spanyol fejlesztésű robot, amelyet szőlőültetvények megfigyelésére használnak. A masina önállóan halad a szőlőültetvényen és adatokat gyűjt a termelési feltételek alakulásáról.

A VineScout-ba egy érzékelőt építettek, amely követi a hőmérséklet, a légnyomás és a relatív páratartalom adatait is.  A beérkező információkat egy applikáció dolgozza fel, amely grafikonokat is készít a szőlőtermesztők és bortermelők számára az öntözéssel vagy a betakarítással kapcsolatos döntések meghozatalához.

A robot feltalálója, Francisco Rovira-Más a Valencia Műszaki Egyetemmel együttműködve fejlesztette ki a berendezést. A feltalálók szerint a robot problémamentesen működött a tesztek során, és most készen áll a gyártási szakaszra való áttérésre.

A robot lítium-ion akkumulátorokkal működik, és egyidejűleg két sor megfigyelésére képes. Gazdái szerint önállóan tud navigálni a legtöbb esetben. A robot a szőlőskert sorain halad az adatok begyűjtése közben. A fejlesztők szerint nagy előnye, hogy a platform más növényekhez is igazítható.

Forrás: Futurefarming

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Kühne is nyit az ultrasekély és forgatás nélküli talajművelés felé

2024. június 14. 16:40

Elhozták a klasszikus nehéztárcsájukat is, amely – talán túlzás nélkül állítható – lényegében minden magyar gazdaságban megtalálható.

Kioti traktorok és új Avant elektromos minirakodó a Verbistől

2024. június 14. 07:10

A traktorok minden részegységét Dél-Koreában fejlesztik, saját gyártásúak a Daedong motorok, az erőátviteli elemek, a hidak és a hidraulikaszivattyúk, hidromotorok is.

Bednar gépek forgatás nélküli és sekély műveléshez

2024. június 13. 15:40

A Striegel-Pro PN 9000 szárrendező elsődleges felhasználási módja az, hogy az aratást követően, a kombájn után egyenletesen eloszlassák vele a szármaradványt a táblán.

Új, még hatékonyabb rövidtárcsa és vetőgép az Amazone-tól

2024. június 13. 11:40

Az Amazone rövidtárcsát is hozott a rendezvényre, mégpedig a jól ismert Catros család 02-es verzióját, amelyet éppen idén vált le a 03-as változat.

A mezőgazdaság jövője az új technológiák támogatásában rejlik

2020. szeptember 26. 10:15

A COVID-19 járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszer-ellátás jövőbeli biztosításában.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

A vidék újjáélesztése elképzelhetetlen digitalizáció nélkül

2019. május 24. 10:35

Az agrártárca kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat.

Legújabb generációs gyomirtó szer a Corteva kínálatában

2023. szeptember 13. 05:40

Az eredeti sebforrasztó zsombor specialista! Tekintse meg a Corteva új termékinformációs kiadványát!