Gépinfo
Gépinfo

“Szerintem a mezőgépész a világ legfontosabb szakmája” – A piliscsabai Suttyók nyerték a MEGFOSZ versenyét

“Szerintem a mezőgépész a világ legfontosabb szakmája” – A piliscsabai Suttyók nyerték a MEGFOSZ versenyét

Agrofórum Online

Május 24-én, a NAK Szántóföldi Napokon rendezték meg a MEGFOSZ Legyél Te is mezőgépész országos szakmai bajnokságának egyik tavaszi fordulóját. 20 csapat, mintegy 100 versenyző közül az előválogatón legjobban szereplő négy gárda mutathatta meg tudását Mezőfalván. A piliscsabai Szakma gyöngyei, a jánoshalmai Szakembörök és a pápai Mezős 5-ös csapat előtt végül a szintén piliscsabai Suttyók nyerték meg a négy feladatból álló versenyt.

VIDEÓ:

“A tanárunk biztatására indultunk el a versenyen. Sokat kellett minket noszogatni, de végül csak összejött. A verseny során egy Manitou rakodógépet kellett üzemeltetnünk, ami során egy olajoshordót mozgattunk meg. Utána egy Claas kombájn napi karbantartását végeztük el, amit két elméleti feladat követett” – mondta el a győztes csapat egyik tagja, Sipos Márton. Beszélgetésünk során kiemelte, hogy szerinte a mezőgépész a világ legfontosabb szakmája, elvégre az embereket etetni kell. “Ezt valakinek meg kell tenni, úgyhogy ezek mi leszünk”

Az elméleti feladatok során a mezőgépész diákoknak végig kellett járniuk a kiállítás és a gépbemutató területét, ahonnan különböző adatokat kellett gyűjteniük, valamint a legkreatívabb feladat a versírás volt – természetesen a mezőgépész szakma szeretetéről…

“József Attila Mama című versét egy kicsit átköltöttük a saját hangulatunkba, suttyósra. A csapat úgy döntött, hogy én olvassam fel, mert én szoktam konferálni. Szerintem jól sikerült” – mesélte a fiatal mezőgépész tanuló csapata verséről, ami az Agrofórum videójában meg is hallgatható.

A mezőfalvai döntő nyertes csapata a Pap-Agro Kft. által felajánlott telephely-látogatáson vehet majd részt, valamint a versenyzők ajándékcsomagokat kaptak a MEGFOSZ-tól, annak tagjaitól, valamint az MKB Pénzügyi Csoporttól. A Legyél Te is mezőgépész verseny országos döntőjét ezúttal is Budapesten, a januári AgrárgépShow-n rendezik meg.

Eredmények:

1. helyezett
Suttyók
(AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma – Piliscsaba)
– Viga László
– Sipos Márton
– Jónás Zsombor
– Majzik Bence
– Ballabás István
Felkészítő tanár: Börzsönyi Gábor

2. helyezett:
Mezős 5-ös
(Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Pápa)
– Zsebő László
– Szücs Dániel
– Kiss Marcell
– Pócza Attila
– Göncz Gergő
Felkészítő tanár: Takács Gábor

3. helyezett:
Szakembörök
(AM ASZK, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium – Jánoshalma
– Nénai Kristóf
– Iván Dominik
– Hajagos Gergely
– Tassi Krisztián
(- Nyúl Roland)
Felkészítő tanár: Zámbó Gábor

4. helyezett:
Szakma gyöngyei
(AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma – Piliscsaba) – 41 pont
– Szabó Andor
– Holop Beáta
– Déli Gábor
– Békési Viktor
– Pete Ádám (Varga Mihály)
Felkészítő tanár: Börzsönyi Gábor

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

A szántóföldi napokon kiderül, mit tudnak a gépek!

2019. május 21. 10:39

Az AXIÁL Kft. 500 négyzetméteres területen állógép-, és 4500 négyzetméteres területen mozgógép-bemutatóval készül a mezőfalvai kiállításra. A május 23-24-ei rendezvényen a szántóföldi növénytermesztés leghatékonyabb gépeit teszik próbára.

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

2018. január 23. 09:25

A HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Agrárgépshow 2018 az év legnagyobb hazai agráripari kiállítása, ezért az MKB Pénzügyi Csoport számára kiemelten fontos, hogy teljes agrárportfoliójával képviselje magát az eseményen.

Májusban Mezőfalván újra NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

2019. április 5. 07:46

A NAK a MEGFOSZ közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.

Éld át igazából! – Legyél Te is mezőgépész!

2018. augusztus 28. 12:21

A Hódmezővásárhelyen, augusztus 25-én megrendezett Hódmezőrület 3.0 rendezvény Éld át igazából! – Legyél Te is mezőgépész! versenyének célja a fiatal szakemberek megmérettetése volt. A kétfordulós elődöntő után végül 4 csapat jutott be a döntőbe.