Gépinfo
Gépinfo

Új „szöcske” érkezett a Massey Fergusontól közepes gazdaságoknak

Új „szöcske” érkezett a Massey Fergusontól közepes gazdaságoknak

Agrofórum Online

A Massey Ferguson új önjáró permetezőgép-szériája két modellt foglal magában, mindkettő 200 LE fölötti motorteljesítménnyel rendelkezik. A megnyerő külsejű „szöcskéket” az észak-amerikai piacra fejlesztették ki.

Az önjáró permetezőgépeknek Magyarországon egyelőre nincs jelentős piaca, ehhez olyan táblaméretek szükségesek, mint amilyeneket például Észak-Amerikában találhatunk. A Massey Ferguson most éppen az ottani farmereknek mutatta be 500R típusnevű újdonságát.

A széria két tagból áll, a kisebbik MF 525R permetező 212 LE-s motorral van szerelve, míg az MF 530R változat 230 LE teljesítményű erőforrással rendelkezik. A szórókeret-szélesség mindkét esetben 27 vagy 30 méter, és ez 36 szekcióra osztható.

Az újdonságok azokra a gépekre épülnek, amelyeket a Massey Ferguson korábban már a dél-amerikai piacra gyártott. A fő vásárlói réteg alighanem az 1000–2000 hektáron gazdálkodó, közepes méretűnek számító farmokból kerül majd ki.

Új fejlesztés a LiquidLogic rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a tartály 75 százalékkal gyorsabban kitisztítható legyen. A permetezőgépek üres tömege 10,3 tonna, a tartályméret 2800 vagy 3255 liter. A Massey Ferguson a Raven cég XRT nevű rendszerét használja a keretmagasság kontrollálásához. Opcionálisan 570 l/min kapacitású feltöltő szivattyú is elérhető.

A fülkében a Massey Ferguson márkát ismerők rögtön otthonosan érezhetik magukat, az ugyanis az S sorozatú traktoroktól lett átvéve. A meghajtásról 7,4 literes Agco Power motor gondoskodik. A permetezőgép maximális sebessége 45 km/h közúton, de a szántóföldön is képes akár 32 km/h tempóval dolgozni.

Az 500R modellek „okos” összkerékhajtással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a teljesítmény nagy része lejut a talajra, ugyanakkor alacsonyabb fordulatszám mellett is megfelelő nyomást biztosít a szivattyú a tökéletes, konzisztens permetszer-kijuttatás érdekében.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Agromehanika permetezőgépek, a szántóföldek királyai

2024. június 12. 10:10

A 21 méteres szórókerettel és 3000 literes tartállyal szerelt permetezőgép állóbemutatón szerepelt.

Alulbecsülik a pótkocsik fontosságát Magyarországon

2024. június 11. 14:10

A legaktuálisabb portéka a Kobzarenko átrakókocsi volt, hiszen június első hetében sok helyen már elindult az árpa aratása, és nem sok idő választott el bennünket a búza betakarításától sem.

Az új BMW 1-esbe újrahasznosított PET palackokból készült kárpit is kérhető

2024. június 10. 11:40

Megérkezett a prémium kompakt szegmensbe tartozó BMW 1-es sorozat negyedik nemzedéke, hatékony motorral felszerelve.

Teljesítmény és pontosság: bemutatkozott az Amazone vontatott szemenkénti vetőgépe

2024. június 9. 14:10

Az Amazone saját székhelyén az Amatechnica 2024 gépbemutató keretein ismerkedhettek meg a látogatók a cég gépeivel és innovációival.

Figyelem! Egyelőre szigorúan tilos a permeteződrónok használata a magyar földeken!

2019. február 21. 05:38

A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy drónok növényvédelmi használata még nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.

Sokkal kevesebb vegyszert használnak, és az oldat pontosan oda jut, ahol szükség van rá

2023. október 25. 08:10

A németországi Bietigheim-Bissingenben működő családi vállalkozás, a Kiemle zöldségfélék termesztésére specializálódott. A mintegy 35 hektáron elhelyezkedő telephelyen 7,5 hektárnyi üveg- és fóliaház, valamint körülbelül 25 hektárnyi szabadföldi termőföld található.

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

2018. május 24. 12:13

A John Deere 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít, ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik.

Innovatív, kedvező árú permetezőgépekkel támad az Agromehanika Magyarországon

2024. február 25. 14:10

A szlovén Agromehanika a közép- és délkelet-európai térség egyik meghatározó mezőgépgyártó vállalata. A minőségi, megbízható, innovatív és alacsony üzemeltetési költségű termékeket előállító, kranji székhelyű vállalkozás története még a jugoszláv időkig, 1968-ig nyúlik vissza.