Nagyvilág

Fájdalmas: megdöntötték a chilipaprika-evés világrekordját

Agrofórum Online

Kevés sokkolóbb videó létezik, mint amikor a világ legerősebb chilipaprikáit az arra vállalkozó „őrültek” a szemünk előtt, a kamerák kereszttüzében rágják szét.

A jelenlegi világrekorder kemény fickó – legalábbis a „fiai”, vagyis az általa edzett amerikai focicsapat tagjai szerint, és erről bizony tanúbizonyságot is tesz, hiszen élő adásban eszi meg a világ legerősebb, gyilkos erejű chilipaprikáját.

Greg Foster szenvedélyesen szereti a futballt. A Westview High School edzője azt mondja, imádja a játékban rejlő versengést, az izgalmat, a küzdelmet és persze a jól megérdemelt győzelmet. Nem meglepő módon Foster legalább ilyen élénken érdeklődik az evés-ivás minden területe iránt, ám a chilifogyasztás az élete igazi nagy „szerelme”.

Nemcsak azért, mert finom és egészséges, hanem mert erőt, kitartást, keménységet, igazi férfiasságot igényel. Hogy miért? Mert az igazán ütős chiliket valóban csak a legkeményebb emberek képesek megenni anélkül, hogy rosszul lennének. Nem úgy Foster, aki elmondása szerint gyermekkora óta szereti a csípős ételeket.

A Carolina Reaper paprika azonban több, mint egy fűszeres étel – ennél csípősebb és intenzívebb ízű étel aligha létezik.

„Amikor megeszem ezeket a chilipaprikákat, úgy érzem, hatalmas dopaminlöketet kapok – állítja Foster. – Az endorfinok, az adrenalin felszökik, a vérnyomás lecsökken, az ember kipirul, mint a rosseb, és megizzad, patakokban folyik róla a víz.”

Videó az alabbi linken tekinthető meg: KATTINTSON!

Foster a Carolina Reaper és a Ghost Peppers paprikákat egy verseny keretében fogyasztotta el, méghozzá sikeresen. A férfi ennek köszönhetően immáron négy Guinness-világrekorddal büszkélkedhet. 

(Fotó: Hans/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KAP-reform: kitört a vita az uniós agrártanácsban

2025. szeptember 24. 14:10

Heves vita robbant ki az EU agrárminiszterei között a KAP-reformról: több tagállam „katasztrofálisnak” nevezte a bizottsági terveket.

A jövő szójaszósza spanyol földön születik

2025. szeptember 19. 16:10

Spanyol séfek helyi alapanyagokból alkotják újra a japán szójaszószt, egyedi ízekkel és fenntartható szemlélettel.

Termésbecslés műholdról? Már a jelen valósága

2025. szeptember 17. 14:10

Hetente frissülő műholdas adatok és MI alapú elemzés segíti a gazdákat a pontosabb tervezésben és a termésbecslésben.

Olyan jó lett az év, hogy elárasztja a piacot a spanyol mangó

2025. szeptember 16. 14:10

Rekordévre készül Andalúzia: a spanyol mangótermés 2025-ben elérheti a 35 ezer tonnát, a gyümölcs fele pedig már hazai piacokon fogy el.

Csokoládé színű paprika, rózsaszín alma a polcokra?

2024. január 14. 08:10

Bár feltűnő, nagy csinnadrattával történő beharangozás nincs, ahogy gigabefektetők vagy sztárvezérigazgatók sem, ennek ellenére egyes startupok elképesztően innovatívak az újabb és újabb élelmiszerek megalkotása terén.

Lila elszíneződés a paprika termésén - Mi okozza a jelenséget?

2019. március 13. 10:59

Néhány kártevő és betegség is kiválthatja az említett színelváltozást, de ilyen esetben egyéb jellegzetes, a kártevőre és kórokozóra jellemző tünetek is felfedezhetők a bogyón vagy a leveleken, amelyek egyértelművé teszik az antociánosodás okát. Többnyire a jelenség abiotikus környezeti tényezőkre vezethető vissza.

Máris jelentős kár érte a paprikát, paradicsomot – Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés

2024. szeptember 24. 11:10

A károsítás áttevődik a szabadföldi zöldségfélék termésére, de a folyamatos betakarítás miatt lehetetlen a védekezés a kártevők ellen.

A TSWV rezisztenciatörő törzseinek súlyosabb kártétele

2020. március 15. 04:37

Ebben a cikkünkben a TSWV paradicsomon és paprikán okozott kártételét mutatjuk be tüzetesebben.