Nagyvilág

Melyik a gyilkosabb erejű: a húsevő növény vagy a chili paprika?

Agrofórum Online

Vajon melyik az erősebb: a chili paprika vagy a húsevő növény? Merthogy mindketten gyilkos erővel rendelkeznek.

A húsevő növény a legmérgesebb pókokat is képes megölni, míg a chilipaprika olykor mérhetetlen erősségről tesz tanúbizonyságot. De vajon mi történik, ha e két növény egymásnak eresztjük, akárcsak az ókori Colosseumban a gladiátorokat?

A TikTok e heti sikerlistáját méltán vezeti ez a téma: a húsevő növény és a chilipaprika harca. Mindketten erősek, különlegesek, nehéz megmondani, vajon ki lesz a győztes. A húsevő növény elemészti a paprikát és ugyanúgy legyűri, mint a fekete özvegyeket és a többi pókfajtát, vagy ezúttal „beletörik a bicskája” az ismeretlen zöldségbe, amelyről első látásra nem is látszik, mennyi kapszaicint tartalmaz? 

Mivel nem tudjuk, kinek mennyi ideje van arra, hogy megnézze a videót (pedig érdemes), eláruljuk a viadal végeredményét: legnagyobb meglepetésünkre a paprika győz! A húsevő növény küzd… elkapja az áldozatát, próbálja megemészteni… nem tudja, mégsem engedi el… és addig-addig küzd, amíg belepusztul abba, hogy nem tudja elengedni a (számára) megemészthetetlen paprikát.

Érdekesség, hogy egyébként a következő – emberekre is alkalmazható – felirattal címkézték fel e furcsa összecsapást: „Remek példa arra, hogy mi történik akkor, ha nem tudsz elengedni valakit, akiről tudod, hogy mérgező és tönkretesz téged…”

(Fotó: etheriel/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A klímaváltozás átírja a szlovák mezőgazdaság szabályait

2025. április 27. 16:10

A szlovák mezőgazdaság példája világosan mutatja, milyen drasztikusan befolyásolja a klímaváltozás a termelést.

Eltűnő kaszálók – velük hal egy élő örökség

2025. április 13. 16:10

Románia könnycsepp alakú szénakazlait a gépesítés térhódítása és a fiatalok elvándorlása a kihalás szélére sodorja.

Hőstressz sújtja a tejtermelést: kis gazdaságok hátrányban

2025. április 6. 16:10

Az Egyesült Államokban a meleg hatása közvetlen bevételkiesést jelent a termelők számára egy kutatás eredményei alapján.

Aszály és őszi sereghernyó: zimbabwei farmerek harca

2025. március 30. 16:10

Sok zimbabwei gazda segélyekből élt tavaly. Idén az újra elvetett kukorica az aszály miatt kiszáradt. Januárban ismét vetettek, de ekkor a sereghernyó okozott súlyos károkat.

Géntechnológia: hamarosan csípős paradicsomot is fogyaszthatunk!

2019. január 20. 04:31

Az íz különleges lesz, mert a tömegesen termesztett paradicsomot és a tápanyagokban gazdag chili paprikát egyszerre érezzük majd ki belőle. A cél nem új gasztrodivat teremtése, hanem az egészségesebb táplálkozás elterjedését segítenék.

A csípős paprika csodálatos gyógyhatása

2023. február 19. 05:38

A csípős paprikáknak számos jótékony hatása ismert már, és rengeteg kutatást végeztek a kapszaicinnel ennek tudományos alátámasztására.

Amit a paprikákról tudni érdemes

2024. február 15. 05:40

Egy kis élelmiszeripari összefoglalóként nézzük sorra amit a paprikákról tudni érdemes!

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21. 13:35

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.