Nagyvilág

Növénylemosás és locsolás sörrel – Miért jó?

Agrofórum Online

Nem új „találmány” a sörös növénylemosás. Most a közösségi médiának köszönhetően azonban tarol a téma.

Ezúttal ugyanis a követők már nemcsak a sör esztétikai hatásait vitatják, amitől fényesebbek és szebbek lesznek a szobanövények levelei, de a sör „tápoldatként” való használatát is, amitől egészségesebbek és dúsabbak lesznek a növényeik.

Hogyan használjuk a sört „lemosószerként”? 

Egyszerűbben, mint gondolnánk. Ehhez ugyanis mindössze egy üveg sör kell és egy tiszta rongy (mások szerint kozmetikai vattakorong). A rongyot vagy a vattakorongot az előzőleg pohárba vagy tálba öntött sörbe kell mártani, kicsavarni, hogy épp csak nedves legyen és ezzel finoman végigtörölni a szobanövényeink leveleit.

Azok már az első áttörlés után is sokkal szebbek és fényesebbek lesznek, de akik hétről hétre alkalmazzák ezt a módszert, megesküdnek rá, hogy az eredmény hónapokban mérve sokkoló! A növények ugyanis megújulnak a B-vitaminban és egyéb ásványi anyagokban gazdag sörtől, amit sem a vizes permetezéssel, sem a zuhanyzással nem tudnánk reprodukálni. 

Hogyan használjuk a sört „tápoldatként”?

A sör a locsolókannába töltve, kvázi tápoldatként látja el a növényeket, mivel rendkívül gazdag káliumban, magnéziumban és foszforban, ami elősegíti a növekedést és erősíti a növények ellenálló-képességét a környezeti hatásokkal szemben.

A sört persze nem töményen kell használni. A locsolókannába 1 rész sör mellé 3 rész vizet kell tölteni, alaposan összekeverni és ezzel „tápoldatozni” a növényeket. Az eredmény meghökkentő: a növények láthatóan erőteljesebbek, dúsabbak lesznek már pár hét után!

(Fotó: 5598375/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Veszélyben a katalán termőföldek: nyúlinvázió és megoldások

2025. március 23. 16:10

Az intenzív vadászat, a tudományos módszerek bevezetése és az innovatív védekezési technikák együttes alkalmazása kulcsfontosságú.

Fokozott veszélyt jelentenek a madárinfluenza mutációi

2025. március 9. 16:10

Texasban kilenc mutációt azonosítottak egy emberi H5N1 madárinfluenza-törzsben, amelyek fokozzák a vírus fertőzőképességét.

Globális mikotoxin-helyzet 2024: trendek és jóslatok

2025. március 7. 11:10

A Nutrition globális adatbázisában elérhető nyersanyagokra és teljes takarmánymintákra vonatkozó mikotoxin-adatok alapján készült az elemzés.

Nyitott kertek: látogassa őket Magyarországon is!

2025. február 14. 09:40

Hazánkban is látogatást tehetünk számos nyitott kertbe. A résztvevő kerttulajdonosok legfőbb célja, hogy a kertészkedés és a természet szeretete népszerűvé váljon.

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8. 16:09

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.

A dohai sör a legdrágább a világon

2023. augusztus 8. 08:10

Míg a burundi Bujumburában egy brit pint (568 ml) 0,53 eurónak, mintegy 210 forintnak megfelelő összegbe kerül, addig Dohában körülbelül 23-szor annyiba.

Egyre nagyobb teret nyernek idehaza a prémium sörök

2021. október 8. 12:17

Jelentős kínálati változást hozott a kereskedelmi törvény, a vendéglátóhelyek és a multik között idén augusztus 1-től életbe lépett kizárólagossági szerződések tilalma viszont még csak most kezdi éreztetni hatását a kisüzemi sörfőzdék forgalmában. Erről a tegnap nyílt Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének standján tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Most szedjük a komlót! - Sör vagy főzelék legyen inkább belőle?

2022. szeptember 18. 05:36

A komló a házi sör alapja, de süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának is, ha kedvünk tartja.