Növénytermesztés

Egyenletes hűtési megoldás, ami meghosszabbítja a termékek élettartamát

Agrofórum Online

A fiatal salátahajtásokat és bébi-zöldségeket gyártó Picvert nemrégiben vásárolt egy vákuumhűtő rendszert. A gyors, egyenletes és egységes hűtési megoldás segít meghosszabbítani a termék élettartamát.

– A termék hőmérséklete 20 perc alatt 25 °C-ról 4 °C-ra csökken – magyarázta Christophe Janson, a Picvert értékesítési vezetője. A vállalat jól ismeri ezt a technológiát, amelyet már több éve használ.

Korábban két kis kapacitású gépünk volt, amelyekkel nem tudtunk sok árut feldolgozni, ezért többnyire hűtőalagutat használtunk; egy olyan eljárást, amelyhez rengeteg idő kellett, hogy a terméket a kívánt hőmérsékletre hűtse. Az új vákuumhűtő rendszerünk két cellából áll, ami egyszerre 8 raklapot képes feldolgozni. Ez azt jelenti, hogy amit reggel feldarabolunk, az még aznap, délután el is mehet. Ez komoly változást és nagyobb szabadságot jelent a munkaszervezésben.

A holland Weber Cooling által megálmodott, és a francia Thermo Réfrigération által forgalmazott új vákuumhűtési rendszer az egész csapatot lenyűgözte.

Roppant elégedettek vagyunk, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az ügyfeleinktől. Ez egy megbízható termék, amelyet hosszú élettartamra terveztek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Minőségi bála: szívvel-lélekkel-tapasztalattal + videó

2025. augusztus 5. 16:10

Komjáthi Gábor hazánk legnívósabb lovardáit, és egyik legszínvonalasabb tejelő tehenészetét látja el bálákkal, és garanciát is vállal.

Tengeri sünnel turbózzák a zöldséget – hihetetlen, de működik!

2025. július 30. 16:10

Tengeri sünből készül az új „csodatrágya”, ami látványosan serkenti a saláták növekedését – laboreredmények is igazolják a hatását.

Kendertermesztők, figyelem: az EU most igazán zöld utat ad

2025. július 26. 08:10

Az EU 2028-tól a haszonnövény-kender teljes növényi részét agrártermékké minősítené, és ezzel egyidejűleg támogathatóvá tenné a virágzatot is.

Miért nem jó ötlet újravetni a lucernát ugyanarra a földre?

2025. július 25. 08:10

A lucerna képes gátolni saját magvainak csírázását és fejlődését. Az önmérgezés komoly kockázatot jelent az újravetés során.

Aranyat értek a fiatal tehetség dinnyével foglalkozó kutatásai

2019. július 4. 04:36

A Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság nemrégiben tartott ülését követően nyilvánosságra hozták az idei XXXIV. OTDK versenysorozat kapcsán kitüntetésben részesülők névsorát.

Folyamatosan növeli szójatermesztését Szerbia

2020. augusztus 15. 06:37

Több mint 100 ezer hektárral nőtt 15 év alatt a szójatermesztés Szerbiában. A megnövekedett piaci igények miatt további emelkedés várható.

A jövő ételeit 3D nyomtatóval és lézerrel "főzik" majd!

2019. január 19. 04:34

A gép nagyjából úgy működik, mint bármelyik más 3D nyomtató, kipréseli magából az összekevert élelmiszereket. A lézersugarak pedig a printelt élelmiszerekre irányulnak és pontos hőmérsékleten főzik meg az ételeket. Mivel az eszköz információval rendelkezik az összes alkotóelemről egyedi módon összekombinálhatja azokat.

A valódi ízek az érdekesek, - avagy borok enzimek, élesztők és kén nélkül

2019. március 1. 10:47

A Garam-menti dombság, a Duna közelsége, a szőlőhegy lábánál elterülő halastavak és a mocsaras Párizsi patak sajátos mikroklímát teremt. A különleges környezeti adottságok között termett szőlőből Sütő Zsolt kürti borász egyedi módszerek alkalmazásával készít bort – nem használ élesztőt, enzimet, ként; borait hordóban, illetve nyíltkádas erjesztéssel készíti seprőn tartással és élesztő-hártya alatti érleléssel.