Növénytermesztés
Növénytermesztés

Hasznos segédlet az elektronikus permetezési napló kezeléséhez

Hasznos segédlet az elektronikus permetezési napló kezeléséhez

NÉBIH

Az e-permetezési naplóval kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján „gyakran ismételt kérdések” gyűjteményt állított össze a Nébih. A tematikus összefoglalóban többek között megtalálhatóak a belépéssel, a különféle technikai problémákkal, a hiánypótlással, az adatok feltöltésének megfelelő sorrendjével és a hatósági ellenőrzéssel kapcsolatos kérdés-válasz párok.

A hivatal célja, hogy az összegyűjtött kérdésekkel-válaszokkal az e-permetezési napló vezetője gyorsan megoldást találjon a felmerülő problémákra. A rendszer használatát a GYIK gyűjtemény mellett útmutató és oktató videó is segíti.

Az e-permetezési naplóval kapcsolatos (a Nébih oldalán még nem elérhető) kérdéseket az egn@nebih.gov.hu e-mail címen jelezhetik a felhasználók.

A gyakran ismételt kérdéseket a https://portal.nebih.gov.hu/e-permet oldalon érhetik el.
Az útmutató és videós segédlet a https://portal.nebih.gov.hu/-/januartol-a-nebih-feluleten-kell-vezetni-az-elektronikus-permetezesi-naplot oldalon olvasható.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A szántás rohamléptekkel szorul vissza, de vannak olyan térségek, ahol az eke kiszoríthatatlannak tűnik

2024. június 10. 07:10

Évről évre egyre kevesebb német gazdálkodó alkalmaz szántást a földjein, de az államok között óriási eltérések mutatkoznak.

Keresőkutyák találhatják meg az invazív, mérgező növényeket

2024. június 7. 09:10

Izgalmas kísérletben vizsgálják, hogy a kutyák megtalálják-e a termés minőségét veszélyeztető, mérgező gyomnövényeket a szántóföldi kultúrákban.

Sikeresen termesztik a felére csökkentett tenyészidejű rizst

2024. június 6. 14:40

Bár a rizs tenyészideje 120-150 nap, egy új fajta esetében ez az időszak alig a felére zsugorodott – amit üvegházban már termesztenek is.

8 tipp szilázsbálák fóliacsomagolására

2024. június 6. 07:10

A szilázsbálákat védő vékony fólia a kiváló minőségű takarmány hosszú távú megőrzésének biztosítéka. Mire figyeljünk a használatakor?

Idén is tesztelték az öko búzákat

2023. január 3. 14:26

Második alkalommal tesztelte az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Vetőmag Szövetség és a NÉBIH az öko őszi búzákat. A fajtakísérlet eredménye fontos információkat ad a hazánkban egyre nagyobb területen megvalósuló ökológiai gazdálkodás számára.

Növényvédelmi drónpilótákat képző intézményeket jelölt ki a Nébih

2022. május 26. 13:08

Elérhetővé vált a Nébih honlapján a növényvédelmi drónpilóta képzőintézmények nyilvántartása.

Hazai élelmiszer megfizethető áron?

2023. március 3. 12:12

Kiemelt cél, hogy a hazai friss és magas minőségű élelmiszerek megfizethető áron legyenek elérhetők mindenki számára – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Zsendülés VIII. Kertészeti Konferencián tartott előadásában Szegeden.

Razziázott a Nébih - Másfélezer igazolatlan származású oltványt foglaltak le

2020. október 22. 08:02

Két egymást követő vasárnapi napon végeztek összevont ellenőrzést Magyarország nagyobb kockázatú vásáraiban a Nébih növénytermesztési hatóságának ellenőrei.