A Sik Mul Sung 2022-ben új vendéglátóipari formációt vezetett be szöuli székhelyű vertikális farmkávézójával. Az első helyszín sikere után az eredeti koncepció egy második telephellyel tért vissza.
A Sik Mul Sung az N.Thing agritech startup és az Unseenbird építésziroda együttműködésének köszönhető. E koncepció lehetővé teszi, hogy a vendégek egy helyen láthassák a vertikális farm működtetésével járó folyamatokat, a zöldségtermesztéstől a főzésen át az étkezésig. Az új Sik Mul Sung kávézó egy nagy bevásárlóközpont, az E-mart területén található, ahol a földszinten egy 198 négyzetméteres egységet foglal el.
A tulajdonosok a kávéház belső terének megtervezésével a helyi Unseenbird irodát bízták meg, amely a falak, pultok és berendezési tárgyak nagy részét rozsdamentes acéllemezzel burkolta be. Ezt dekoratív vörös sziklák és a hozzájuk illő kavicsokból készült padló kontrasztja váltja fel, ezzel utalva az N.Thing azon álmára, miszerint egy nap vertikális farmot épít a Marson is. A kávézó űrállomás-stílusát futurisztikus zöld plexiüveg felületek teszik még hangsúlyosabbá, amelyek a texturált vakolatú falakkal különleges hangulatot árasztanak.
Az új üzlethelyiség Incheon külvárosában, egy nagy bevásárlóközpontban található, és elképesztő hangulatának köszönhetően minden bizonnyal sok látogatót fog megismertetni ezzel az innovatív gazdálkodási módszerrel.
A „galaktikus” étteremben a vendégek salátákat és fagylaltot fogyaszthatnak, miközben szemügyre vehetik az üveggel körülvett termesztőhelyiséget (amely sokak meglepetésére napfény és hagyományos talaj nélkül működik), ahol a hozzávalókat termesztik, de távozáskor akár be is vásárolhatnak a különféle friss zöldségekből, a nagyközönségnek szánt ültetőkészletekből, a vetőmagokból és a kerti szerszámokból.
Az ételeket futószalagon keresztül szállítják a vendégekhez, amely a termesztőteremből indul és az ívelt bárpult mentén fut végig. Az ételeket kör alakú tányérokon tálalják, amelyek úgy forognak, mint az űrbéli bolygók a maguk pályáján. Az új Sik Mul Sung kávézó étlapján különleges saláta-tálak, sütemények és fagylaltok szerepelnek, amelyek egytől-egyig friss alapanyagokból készülnek.
A Sik Mul Sung a regeneratív módszereket a kényelemmel és a szórakozással kombinálva egy elképesztő sikerreceptre bukkant. Az alapkoncepció kibővülése azt mutatja, hogy van még lehetőség az új, városi mezőgazdaság területén rejlő kereskedelmi lehetőségek feltérképezésére, az emberek pedig vevők erre.