Növénytermesztés

XXIII. Búza- és repcetanácskozás – Fókuszban a talaj

Agrofórum Online

Május 25-én, szerdán lesz a XXIII. Búza- és repcetanácskozás a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában, amelynek fókuszában ezúttal a talaj lesz.

Május 25-én, szerdán lesz a XXIII. Búza- és repcetanácskozás a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában, amelynek fókuszában ezúttal a talaj lesz. A rendezvényen előadást tart Dr. Birkás Márta, Dr. Lakatos Zoltán, Dr. Kátai János és Dr. Pepó Péter.

A tanácskozás időpontja:
2016. május 25. (szerda)   09.30 óra

A tanácskozás helye:
Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ (ATK), II. előadó
4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

A tanácskozást megnyitja:
09.30 – Dr. Pepó Péter egyetemi tanár, intézetigazgató

A tanácskozás előadásai:
09.40 – Dr. Birkás Márta egyetemi tanár, MTA doktora
SZIE MKK Növénytermesztési Intézet
A búza és repce korszerű talajművelése
10.00 – Dr. Lakatos Zoltán elnök-vezérigazgató
Hajdú Gabona Zrt., Országos Gabonaszövetség
A gabonatermelés és kereskedelem jövőképe
10.20 – Dr. Kátai János egyetemi tanár
DE MÉK Agrokémiai és Talajtani Intézet
A növénytermesztés alapja a talaj
10.40 – Dr. Pepó Péter egyetemi tanár, MTA doktora
DE MÉK Növénytudományi Intézet
Az agrotechnika hatása a talajra
11.00 – Utazás Látóképre
13.00 Állófogadás

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Csak a fele repce érkezik – mi történik az EU-ban?

2025. szeptember 15. 13:10

Az EU repceimportja 2025/26 első két hónapjában csaknem megfeleződött. Mi áll a háttérben, és mire számíthatunk a folytatásban?

Melyik őszi búza fajtát érdemes választani? Itt a friss eredmény

2025. szeptember 9. 10:10

A GOSZ–VSZT–NAK 18. alkalommal megszervezett őszi búza fajtakísérletei objektív adatokkal támogatják a gazdálkodókat a fajtaválasztásban

Szigorodott a termékpiaci törvény: vége a visszaéléseknek

2025. szeptember 8. 12:40

Új szabályok védik a gazdákat a felvásárlókkal szemben: csak előre rögzített feltételek mellett lehet minőségi kifogást emelni.

Egyem vagy ne? – A teljes kiőrlésű gabona nagy kérdése + videó

2025. szeptember 2. 16:10

Valóban érdemes-e, egészséges-e teljes kiőrlésű gabonatermékeket fogyasztani? Akadnak olyanok is, akik kifejezetten félnek az ilyen jellegű termékek fogyasztásától, mert úgy gondolják egészségügyi kockázatokat hordozhatnak. A téma alapos körüljárásában Hertelendy Péter növényorvos segített nekünk.

A nyári hőstressz ellen is védelmet nyújt a jégvédő háló

2018. február 14. 08:06

A távérzékelésre alapozott technológia lehetővé tette, hogy a gyümölcsösök vízháztartását olyan eszközökkel is mérjék, melyekhez nem szükséges laboratóriumi felszerelés.

A jövő ételeinek alapanyagai

2018. szeptember 21. 06:20

Az élelmiszer-szerkezet kutatása a rengeteg új termék megjelenése miatt egyre inkább előtérbe kerül világszerte.

A szupertej kevésbé okoz emésztési panaszokat - jelentős tejipari innováció

2021. január 16. 04:36

Az A2-es tej nem tartalmazza azt a fehérjetípust, ami emésztési problémákat okoz.

A nagyobb kalóriabevitel hatással van a rák kialakulására

2023. december 29. 14:40

A táplálkozás és a tumorok kialakulásának kockázata közötti kapcsolatot vizsgálták az állatvilágban a Debreceni Egyetem munkatársainak közreműködésével. A hidrákon és zebrahalakon végzett kísérletek kimutatták: az étrend korlátozása megakadályozta vagy lassította a rák kialakulását.