Pályázatok
Pályázatok

A falugazdászok több mint 120 ezer egységes kérelem beadásában segítettek

A falugazdászok több mint 120 ezer egységes kérelem beadásában segítettek

Agrofórum Online

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata –  előző évekhez hasonlóan – idén is közreműködött a kérelmek beadásában és előzetes ellenőrzésében.

Ebben az évben is közel két hónapjuk volt a magyar gazdáknak arra, hogy beadják igényüket az uniós és nemzeti forrásból finanszírozott támogatási jogcímekre. A június 9-én zárult időszak alatt 41 jogcímre, intézkedésre lehetett kérelmet benyújtani vagy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

2017-ben összesen 177 665 termelő kérelmezett alaptámogatást, illetve zöldítési kifizetést. A bejelentett területek aránya 2016-hoz képest 2,1 százalékkal nőtt, így 4,96 millió hektárra érkezett kérelem a Magyar Államkincstárhoz.

Az egységes kérelmek beadásában megközelítőleg 70 százalékos arányban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak segítségét vették igénybe a gazdálkodók. Ezen időszak alatt kamarai meghatalmazással 122 728 darab kérelmet nyújtottak be és 15 744 darab előzetes ellenőrzésben működtek közre.

(NAK)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gép- és technológia-beszerzési támogatás nyílik a borászok számára

2024. április 8. 16:10

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott ágazati támogatásai között.

Méhészek, figyelem! Május elejéig lehet pályázni bő 3 milliárd forint támogatásra

2024. március 30. 12:10

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat közös agrárpolitika stratégiai terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása.

Februárban jön az elektromos autóra igényelhető támogatás

2024. január 12. 15:10

A hazai gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulásra pályázni – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.

Jövőre is lehet külterületi utak fejlesztésére pályázni

2023. november 20. 08:10

A vidékfejlesztési program két felhívásának köszönhetően csaknem 2500 kilométer külterületi út újul meg, ami hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Bakonycsernyén.

Interneten is lehet szavazni az év szaktanácsadójára

2023. szeptember 16. 07:10

Szeptember 17-ig lehet szavazni Az Év Szaktanácsadójára. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium által – immár negyedik alkalommal – meghirdetett pályázat célja az agrárágazatban tevékenykedők érdekeit szolgáló, kiemelkedő szaktanácsadói munka elismerése.

NAK: tisztségviselőket választottak Hajdú-Bihar megyében

2022. június 16. 15:36

Megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Szólláth Tibor Zoltánt.

Új öntözési technikák és gépek bemutatójával várnak Mezőfalván

2022. május 20. 14:48

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.

Megválasztották a NAK megyei tisztségviselőit

2022. június 23. 09:26

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei alakuló küldöttgyűlésein megválasztották a megyei tisztségviselőket.