Pályázatok
Pályázatok

Módosult az EMGA-s támogatások igénybevételéről szóló rendelet

Módosult az EMGA-s támogatások igénybevételéről szóló rendelet

NAK

Módosult az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások igénybevételével kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 22/2016. (IV. 5.) FM rendelet.

A rendelet 2018. március 30-án hatályba lépett módosítása legfontosabb elemei a rendelet adminisztratív és helyszíni ellenőrzésre vonatkozó előírásait érintették. Ennek értelmében a jogszerű földhasználat igazolására felszólító végzés egyúttal ellenőrzésről történő értesítésnek is minősül. Túligénylés esetén, ha a túligénylés mértéke nem haladja meg a referenciaterület méretének mérési tűréshatárral számolt területét, akkor a Kincstár a túligénylés arányában a referenciaterület méretéig csökkenti a referenciaterületen belüli támogatási igénylésekben megjelölt területeket.

Az átfedési tűréshatár a korábbi 30 %-ról 15 %-ra csökkent a bejelentett táblák, a táblaszintű ökológiai jelentőségű területek és a táblával szomszédosan elhelyezkedő ökológiai jelentőségű terület esetében. A 15 %-os tűréshatár átlépése esetén a Kincstár az érintett területek vonatkozásában egyeztetésre hívja fel az ügyfeleket, felszólítva a megadott grafikus tábla adatainak helyesbítésére. A helyesbítést az ügyfél ügyfélkapus azonosítással elérhető elektronikus felületen keresztül elektronikus úton teheti meg.

Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási felhívás

Több pontos is módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat (VP2-4.1.4-16). A támogatási kérelmek benyújtására 2020. augusztusig van lehetőség.

Több mint 10,5 milliárd forint jut környezet- és természetvédelemi pályázatokra

A projektek végrehajtási feladataiért az Agrárminisztérium háttérintézménye, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. felel. A programok megvalósításában emellett számos önkormányzat, nemzeti park és egyéb szervezet is részt vesz.

11 milliárd forintnyi vidékfejlesztési támogatásról döntöttek

A Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott kérelmek elbírálása folyamatos, így többek között a most megítélt 11 milliárd forintból források jutottak az állattartóknak is.

Januárban döntenek a vadgazdálkodási pályázatokról

A pályázatokkal kapcsolatos végső döntést (támogatás vagy elutasítás) az elnöksége hozza meg 2019. január 31-ig.

Nyertem, de hogyan tovább? (I.rész)

Amennyire vártam 2016-ban a jóváhagyó határozatot, most 2018-ban azon gondolkozom, hogy megtudom-e valósítani.

2018. március 20. 20:14

Módosult a fiatal gazda pályázat

Módosult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás és dokumentációja.

2018. július 18. 09:24

Május 1-től igényelhető a fűszerpaprika-termelők de minimis támogatása

Vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhető a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

2018. április 18. 07:20

Így csinálja a másodvetést, hogy ne bukjon támogatást!

Megtörtént a gabonák és repce aratása, sokan kerestek meg a héten az ’ökológiai jelentőségű másodvetés’ kapcsán kérdéseikkel. Így ebben a cikkben összegyűjtöttem, minden fontos infót, hogy ne bukjon el egy fillér támogatást sem!

2018. július 27. 05:49