Címke: Támogatás

támogatás

Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes összeg a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. A agrár és vidékfejlesztési forrásokkal való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A különböző támogatási lehetőségekről, az aktuális pályázati tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Agrárhírek / Agrártámogatások

5200 hektárra nyújtottak be zöldszüreti támogatási kérelmet

2019. július 15.

Magyarországon az idén először támogatják a zöldszüretet, amely elsősorban azon szőlőtermelőknek jelent gyors pénzügyi segítséget, akik nem rendelkeznek felvásárlási szerződéssel.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Csekély összegű támogatást kaphatnak a méhészek

2019. július 12.

A kérelmező a 2018. november 15. napján a TIR nyilvántartásban szereplő méhállomány alapján, méhcsaládonként 500 Ft támogatásra jogosult.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Szárítmány-előállítók figyelem! Itt az új támogatási lehetőség

2019. július 11.

A támogatási összeg a szárítmány-előállításra felhasznált hőenergia mennyiségének a függvénye, de legfeljebb 66 666 eurónak megfelelő forintösszeg lehet a szabad csekély összegű egyéni keret figyelembevételével.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Július 31-ig igényelhető a tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatása

2019. július 8.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatás kifizetését a Magyar Államkincstár azon ügyfelei igényelhetik, akik rendelkeznek a 2018/2019. tárgyévre vonatkozó támogatási kérelemnek helyt adó, részben helyt adó határozattal.

Agrárhírek / Agrártámogatások

A tavalyi összeg kétszerese áll rendelkezésre a tanyafejlesztési programban

2019. július 5.

Az egész nemzeti tanyafejlesztési program azért indult el, hogy a tanyasi életforma megmaradjon, az ott élők, gazdálkodók élete könnyebb legyen.

Blog / Agrárközösség

Csak a támogatás miatt vetünk zöldtrágya növényeket vagy kihasználjuk a pozitív hatásaikat is?

2019. július 5.

Az ökológiai másodvetés nem csak a zöldítés teljesítése szempontjából „kötelezően” teljesítendő feladat, hanem körültekintően alkalmazva kifejezetten hatékony talajjavítási módszer.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Már elérhetőek a baromfi állatjóléti támogatás nyomtatványai

2019. június 29.

A támogatás célja a baromfitenyésztés során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezése.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Százmillió forinttal támogatják a komlóültetvények telepítését

2019. június 29.

Körülbelül 8 millió forintba kerül egy hektárnyi komlóültetvény beruházása, az agrártárca pedig a maximálisan adható 6 millió forintot adja majd a gazdáknak arra, hogy vállalkozzanak komlótermesztésre.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Támogatási feltétel a minimumkövetelmények betartása

2019. június 27.

A jogszabályok alapján a területhez kötődő közvetlen és egyes vidékfejlesztési támogatásoknál is jogosultsági feltétel – azaz a támogatás nyújtásának alapja – a területeken az ún. minimumkövetelmények betartása (MINK), melyeket hazai viszonylatban a 10/2015 (III.13.) FM rendelet 2. §-a foglalja magába.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Új támogatást kaphatnak a méhészek

2019. június 25.

A támogatásra 2019-ben az Agrárminisztérium 600 millió forintot különített el, amely összesen közel 20 ezer méhész 1,2 millió méhcsaládja számára jelenthet segítséget.