Címke: Támogatás

támogatás

Hazánk az Európai Unióhoz való 2004. évi csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), mellyel jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra. A KAP hazai keretéből a Vidékfejlesztési Programban rendelkezésre álló teljes összeg a 2014-2020 időszakra 1295 milliárd forint. A agrár és vidékfejlesztési forrásokkal való gazdálkodásért és a támogatások felhasználásának ellenőrzéséért felelős hazai szervezet a Magyar Államkincstár. A különböző támogatási lehetőségekről, az aktuális pályázati tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Agrárhírek / Agrárközélet

VP: 70 milliárd forint élelmiszeriparra és borászatra

2019. szeptember 12.

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban (vp) - mondta Nagy István agrárminiszter.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

2,5 milliárd forintot kapnak a szőlőtermelők

2019. szeptember 9.

Csak a Kunsági borvidéken mintegy 1900 hektáron 931 termelő döntött a zöldszüret mellett, így 270-280 ezer mázsával csökkent a várható szőlőtermés a vidéken.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

3,5 milliárd forinttal támogatják a minőségi borok értékesítését

2019. szeptember 6.

A magyar borászatok az európai borok között sokszínűségükkel tűnnek ki, a Kárpát-medencében pedig csodálatosak az adottságok a bortermelésre.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Augusztus végéig lehet jelentkezni a méhészeti támogatásra

2019. augusztus 27.

A méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a kormány több ezer méhésznek nyújt támogatást októbertől.

Agrárhírek / Pályázatok

Fontos támogatási tudnivalók

2019. augusztus 15.

Meghosszabbítják a szárítmány-előállítók támogatásának kérelmezési határidejét, továbbá a baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú támogatásának fajlagos összege foglalkoztatottként 500 ezer forintra emelkedett.

Agrárhírek / Pályázatok

Támogatják a komlótermesztést

2019. augusztus 12.

Megjelent a komlóültetvény létesítéséhez igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló rendelet.

Szakcikkek / Ökológiai gazdálkodás

Hitek és tévhitek a biotermékekről

2019. augusztus 8.

Mitől lesz bio a bio? Mi a pontos megnevezése? Árulhatom-e a piacon a kezeletlen paradicsomomat? Csak néhány kérdés, amit nap, mint nap hallhatunk a biotermékekkel kapcsolatban.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

673 millió forintból nemesíthetnek zöldségeket

2019. augusztus 5.

A projekt célja négy fajnál (paprika, borsó, uborka és dinnye) növényfiziológiai mérések segítségével olyan hibridek létrehozása, amelyek a klímaváltozásból adódó külső tényezők okozta stresszfaktoroknak a lehető legjobban ellenállnak.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tématerületi Kiválósági Program: közel 453 millió forint támogatást kap a Szent István Egyetem

2019. augusztus 2.

A támogatott projektek egyik legfőbb célja, hogy az Egyetem még erőteljesebben keresse a megoldásokat korunk társadalmi-környezeti kihívásaira.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Augusztus 5-ig igényelhető még méhanya támogatás

2019. július 30.

A Magyar Államkincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy az Európai Unióban található kaptárak állománypótlásának támogatására (méhanya támogatás) 2019. augusztus 5-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket.