Zöldség-Gyümölcs
Zöldség-Gyümölcs

Az oroszok gigantikus üvegházat építenek az Urál hegységben

Az oroszok gigantikus üvegházat építenek az Urál hegységben

Agrofórum Online

A Tyumeni régió területén egy korszakalkotó üvegház-komplexum, a „TyumenAgro" építése zajlik, amely az Uráli Föderációs Körzet eddigi legnagyobb létesítménye lesz. A tyumeni vállalkozás célkitűzése az, hogy évente 8500 tonna zöldséget termeljen. Ezzel a beruházással az üvegházi termesztési terület közel 52 hektárra bővül.

A tyumeni vállalkozás célkitűzése az, hogy évente 8500 tonna zöldséget termeljen. Ezzel a beruházással az üvegházi termesztési terület közel 52 hektárra bővül. Az uborkára és paradicsomra specializálódott sokoldalú üvegházak rugalmasan alkalmazkodnak a változó fogyasztói igényekhez, elősegítve a termesztés dinamikus megközelítését.

A komplexum megnövekedett, évi mintegy 40 000 tonnás termelése közel másfélszeresére emelkedik a regionális zöldségtermesztési igényekhez képest, ami a helyi igények sérelme nélkül biztosítja az export bővülését. A beruházók nyolc év alatt mintegy 18 milliárd rubelt fektettek be a régió gazdaságába, és összesen 800 új munkahelyet teremtettek.

A helyi agrártermelőknek köszönhetően a szibériaiaknak egész évben egészséges és ízletes zöldségek kerülnek az asztalukra – mondta a régió vezetője.

Jelenleg uborkát, paradicsomot és koktélparadicsomot termesztenek itt, de maguk az üvegházak univerzálisak, így lehetőség van más növények termesztésére is bennük, rugalmasan reagálva a változó fogyasztói igényekre.

Videó az üvegház-komplexum építéséről:

Tyumen

Tyumen a legnagyobb város és egyben az oroszországi Tyumeni körzet közigazgatási központja, amely Moszkvától 2500 kilométerre keletre, a Tura folyó mentén fekszik. Tyumen volt az első orosz település Szibériában.

1586-ban alapították Oroszország keleti terjeszkedésének támogatása érdekében, azóta is az egyik legfontosabb ipari és gazdasági központnak számít az Urál hegységtől keletre. Mivel több fontos kereskedelmi útvonal csomópontjában fekszik, és könnyen megközelíthető vízi útvonalakkal büszkélkedhet, Tyumen rövid időn belül kis hadi településből hatalmas gazdasági és ipari nagyvárossá fejlődött. Ó-Tyumen központjában számos történelmi épület maradt fenn.

(Fotó: 3282700/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ismerje és tanulja meg a nyári zöldmetszés alapjait!

2024. július 13. 16:10

A MATE egynapos tanfolyamain szakemberek adnak gyakorlati tudást adnak a termőegyensúly fenntartását szolgáló nyári zöldmetszésről.

Mennyibe kerül a világ legdrágább dinnyéje?

2024. július 12. 08:40

Létezik egy különleges dinnyefajta, amelynek ára 250 dollártól egészen 23 ezer dollárig (8,3 millió Ft) terjedhet.

Minden eddiginél édesebb-ropogósabb salátát dobnak piacra

2024. július 9. 17:10

Crunchy, azaz roppanós az új salátafajta neve, amelyhez nagy reményeket fűznek a termesztők és kereskedők.

Önvezető és dróntechnológia járult hozzá az agrárium fejlődéséhez az egyetemi projektben

2024. július 7. 16:10

A gyümölcstermesztésben felmerülő veszélyek – például a fagykár és a jégverés – mérséklésére is sikeres megoldások születtek.

Az olcsó orosz napraforgóolaj nyomja le a pálmaolaj piacát

2023. október 23. 07:10

Az Oroszországból és Ukrajnából származó olcsó napraforgóolaj áradata lefelé nyomást gyakorol a pálmaolajárakra, mivel a két vezető termelő kihasználja a valuta leértékelődését, hogy nagyobb részesedést szerezzen az étkezési olajok piacán.

Oroszország ismét csatlakozik a fekete-tengeri gabonafolyosó egyezményéhez

2022. november 3. 08:03

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy kilépjen a gabonapaktumból, ha Ukrajna megsérti annak garanciáit.

Kevesebb őszi búzát vetnek Oroszországban

2021. szeptember 17. 07:58

A vetés a tavalyi rekord szintje alatt marad a száraz időjárás, és a gigantikus tavaszi újravetés miatt az ország központi régiójában.

Oroszország szerint egy amerikai nagybank leállítja gabonakifizetéseik feldolgozását

2023. augusztus 8. 14:40

A legfontosabb orosz igény az Orosz Mezőgazdasági Bank visszakapcsolása a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerhez.