Zöldség-Gyümölcs
Zöldség-Gyümölcs

Bőven van szamóca az Egyesült Királyságban

Bőven van szamóca az Egyesült Királyságban

Syngenta blog

A szokásosnál enyhébb télnek és a melegebb tavasznak köszönhetően május közepére elárasztotta a brit üzleteket a helyben termesztett eper - írja a Syngenta blog.

Az időjárás nagymértékben segítette a virágzás és az érés felgyorsulását, így az eperszezon a szokásosnál hamarabb kezdődött.

Az Egyesült Királyságban termesztett összes gyümölcs közül a bogyósok rendelkeznek a legnagyobb, 24,5 százalékos piaci részesedéssel, ami az ágazatnak több mint 1,4 milliárd font bevételt jelent.

Az elmúlt évben a brit vásárlók 653 millió fontért több mint 131 ezer tonna epret vittek haza az üzletekből. A friss málna fogyasztása 17 százalékkal, a fekete áfonyáé 14 százalékkal nőtt, de a Farming című portál nem tér ki arra, hogy ez valójában hány tonnát is jelent.

A British Summer Fruits, az Egyesült Királyság szupermarketeibe szállított bogyók 95 százalékát képviselő iparági szervezet szerint a melegházakban való termelés felfutását új fajták is segítették.

Nick Marston, a British Summer Fruits elnöke elmondta: „Az ágazatban folyó fejlesztések, beleértve a zamatosabb, új bogyós gyümölcsfajták bevezetését, azt eredményezték, hogy most már az év kilenc hónapjára kínálhatjuk a vásárlóknak a legfrissebb, legmagasabb minőségű brit gyümölcsöket.”

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Uborka termesztése kezdőknek

2024. június 13. 08:40

Amatőr kertészeknek is sikerélményt és bőséges termést ad az uborka, ha ezeket az egyszerű tanácsokat betartják.

Gyümölcstisztítás szódabikarbónás vízzel

2024. június 12. 07:10

Az egyik legnépszerűbb trend követői szerint nem elég csapvízzel lemosni a boltokban és a piacokon kapható zöldségeket és gyümölcsöket.

Egészségesebb a bio zöldség-gyümölcs, mint a nem bio?

2024. június 11. 07:10

Egy magyar kutatás éppen erre, a biotermékek egészséges mivoltának kérdésére kereste – és meg is adta – a választ.

Az üvegházak egyre nagyobb területet fednek le a Földön

2024. június 6. 13:10

Az üvegházi termesztés globálisan nő, mutatták ki egy tanulmányban. A trendnek számos előnye van, de a negatív hatásaira kevesebb figyelem irányul.

Nagyon sok a moníliás fertőzés

2018. szeptember 13. 07:00

Szeptember első dekádját a csendes, nyugodt nyárvégi időjárás jellemezte. A nappali hőmérséklet általában 25-30 0C között mozgott, éjszakánként viszont már nem volt több 10-15 0C- nál. A levegő magas páratartalma miatt éjszakánként erős harmatképződést lehetett tapasztalni. A kedvező időjárás nem akadályozta a mezőgazdasági munkákat. Jó ütemben halad a szőlő szürete és a téli alma betakarítása.

Mi rághat lyukakat a szamóca termésébe?

2023. június 9. 04:36

Bosszantó jelenséget tapasztaltam idén a házikertemben, valami nagyobb lyukakat rág a szamóca terméseibe. Mi okozhatja ezt a kártételt?

Hozamfokozás napelemek segítségével

2021. augusztus 11. 06:36

A projektben az installáció potenciális hozamra gyakorolt kedvező hatásainak vizsgálata mellett cél az energiatermelés hatékonyságának felmérése is.

Mikor kell a cserepes szamócák és málnák földjét cserélni?

2023. március 14. 04:36

Milyen gyakran, és mikor kell a cserepes szamócák és málnák földjét cserélni?