Zöldség-Gyümölcs

Kajszi- és őszibarack bemutatót tart a SZIE Kertészettudományi Kara

Agrofórum Online

Július 26-án, szerdán tart szakmai rendezvényt a SZIE Kertészettudományi Karának Gyümölcstermő Növények Tanszéke. A kajszi- és őszibarack intenzív művelési rendszer és metszési bemutató során a szakmai előadások mellett gyakorlati programok is várják az érdeklődőket.

Kajszi- és őszibarack intenzív művelési rendszer és metszési bemutató

Helyszín: SZIE Kertészettudományi Kar, Kísérleti Üzem és Tangazdaság
Budapest, Soroksár, Túri István út 2.
A166-os BKV buszjárat „KERTÉSZETI EGYETEM” megállójánál
 

Időpont: 2017. július 26. szerda

Szervező: SZIE Kertészettudományi Kar, Gyümölcstermő Növények Tanszék

Program:

9.00-10.00 – SZAKMAI ELŐADÁSOK a vadszőlővel befutatott konferencia épületben (NDK épület)
Levezető elnök: Helfné Szabó Zsuzsanna a tangazdaság igazgatója

9.00-9.20 – SZIE KETK GENETIKA ÉS NÖVÉNYNEMESÍTÉS TANSZÉKEN NEMESÍTETT KAJSZIFAJTÁK
Dr. Guthermuth Ádám nemesítő

9.20-9.40 – KAJSZI- ÉS ŐSZIBARACKFAJTÁK FAGYTŰRÉSE
Dr. Szalay László egyetemi docens

9.40-10.00 – A KAJSZI- ÉS ŐSZIBARACKTERMESZTÉS KRITIKUS PONTJAI
Kulcsár László szaktanácsadó

10.00-10.30 – Konzultáció, kávészünet

10.30-13.00 – METSZÉSI BEMUTATÓ valamint a Gyümölcstermő Növények Tanszék kísérleti ültetvényeinek bemutatása
Kajszi: Dr. Szalay László egyetemi docens
Őszibarack: Adamovich Péter ágazatvezető

A rendezvény ingyenes.
További információért írjon a Szalay.Laszlo@kertk.szie.hu címre.

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kivit szüretelni tudni kell!

2025. november 4. 07:10

Nem mindegy, mikor vágjuk le a kivit: a helyes érettségmérés és a gondos szüret a minőség és a jövedelmezőség kulcsa.

Rászólhatok a járókelőkre, ha az utcán álló fámról csipegetik a gyümölcsöt? A válasz kiábrándító

2025. október 28. 13:10

Kié a gyümölcs, ha közterületen lévő fán termett? A kérdésre adott válasz sokkal meglepőbb, mint azt bárki is gondolná.

Hosszú kórházi kezelés után fogott agrárvállalkozásba egy férfi, és megtalálta magának az aranytojást tojó tyúkot

2025. október 28. 09:10

Háborús sebesültként került kórházba egy ukrán férfi, aki hosszú felépülést követően az agráriumban kötött ki. Igencsak jövedelmező vállalkozásba fogott.

Alma a fagyasztóban? Így lesz tökéletes a végeredmény

2025. október 27. 11:10

Ősszel gyakran több almánk van, mint amit el tudunk fogyasztani – de a fagyasztással megőrizhetjük a termés ízét a télre is.

Kertészeti növényvédelmi előrejelzés: eljött a moníliafertőzések ideje

2023. március 22. 09:12

Március utolsó hetében beköszöntött az igazi tavaszias időjárás.

Kertészeti növényvédelmi előrejelzés: felkészülhetünk az őszi lemosó permetezésre

2022. október 5. 14:12

A legnagyobb veszélyben most a szüretelésre váró szőlő, a késői érésű szilva, a téli alma és a birs van, de a gyökérzöldség féléknél is hasonló a helyzet.

Új stratégiákat követel a megváltozott piac

2022. március 25. 08:42

Az új piaci viszonyok közt a kertészeti termelőknek a tudatos költségelemzés és az intenzív gyakorlatok felé kell elmozdulni.

A poloskák károsítása csaknem az összes növényfélére kiterjed – kertészeti növényvédelmi előrejelzés

2023. augusztus 23. 17:10

Augusztus utolsó dekádjára a forró, nyári napok a jellemzőek. A nappali maximum hőmérséklet rendszeresen 30 oC körül mozog, és az éjszakák sem hűlnek 20 fok alá. Magas a relatív páratartalom, rendszeres az éjszakai harmatképződés. Nagyon sokféle gyümölcs és zöldségféle érik, ezért a károsítók elleni védekezés nehéz.