Zöldség-Gyümölcs

Minden eddiginél édesebb-ropogósabb salátát dobnak piacra

Agrofórum Online

Mindig van olyan új fajta, amely többet tud, mint a megszokottak, és ez nincs másképp a salátákkal sem.

Az új tulajdonság a legtöbb esetben hosszú kísérletek és fejlesztések végeredményeként jön létre, a fogyasztók elvárásainak megfelelően. A Fellini Patrizio „Crunchy” salátája jelenleg a piac legnépszerűbb terméke.

A Macfruton, amely a zöldség és gyümölcs ellátási lánc Olaszországban megrendezett nemzetközi eseménye, örömmel fogadták a Fellini Patrizio által termesztett ropogós salátát, amelyet a Rijk Zwaan kutatásai alapján nemesítettek. A szakemberek és a vásárlók elismerően nyilatkoztak a saláta édeskés ízéről és ropogós állagáról, valamint a rendezvényen felszolgált kézműves ételekről.

„A ropogós állagú saláta koncepciója a kezdetektől fogva lenyűgözött minket. Ezáltal kitűnhetünk a tömegből, és olyasmit tudunk nyújtani, amit mind a szupermarketek, mind a fogyasztók nagyra értékelnek, ahogy azt a Macfrut vásáron is láthattuk” – jelentette ki Emile Fellini, a vállalat vezérigazgatója.

Minden elvárásnak megfelel

„A Fellini azon európai partnereink közé tartozik, akikkel együtt szeretnénk elérni a fogyasztóink új generációját; azokat, akik nagyra becsülik e termék egyedi tulajdonságait. A levelek vastagságának köszönhetően a Crunchy saláta [roppanós saláta] kivételes eltarthatósági idejű, és sokféleképpen fogyasztható: salátákba keverve vagy hamburgerekbe rétegezve, kanálként használva aperitifekhez vagy snackekhez, no és a kenyér egészséges alternatívájaként.

Ez a saláta ugyanis még akkor is megőrzi édes ízét és ropogós állagát, ha meleg összetevőket, például grillezett húst adunk hozzá” – magyarázta Marco Mantovani, a Rijk Zwaan Italia ügyfélkapcsolati menedzsere.

Nagy jövőt jósolnak neki

A Crunchy saláta teljes mértékben kielégíti a kiskereskedők innovatív termékek iránti igényét, ugyanakkor hozzájárul a termelés hatékonyságának növeléséhez is. Ez a fajta egyesíti a jégsaláta ropogós ízét a római saláta hosszúkás alakjával, valamint sokoldalúságával és hosszú eltarthatóságával, amivel kitűnik a többi közül.

Alkalmas gépi betakarításra is, ami azt jelenti, hogy a termelők csökkenthetik a termelési költségeket és időt. Így kiváló választás lehet minden olyan piaci szereplő számára, aki új, kiváló minőségű, fenntartható és könnyen kezelhető termékeket keres.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Torma: a húsvéti asztal elengedhetetlen kísérője

2025. április 20. 16:10

Magyarország a tormatermesztés egyik európai nagyhatalma. Évente mintegy 10-11 ezer tonna tormát takarítanak be közel 1250 hektárról​.

DélKerTÉSZ: klímavédelem technológiai fejlesztésekkel

2025. április 4. 11:10

A klímaváltozás hatása már közvetlenül érezhető a magyar zöldségtermesztésben, derül ki a DélKerTÉSZ 2024-es beszámolójából.

Március 25. – Magyar gyümölcs tájfajták napja

2025. március 21. 12:00

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából a hazai őshonos gyümölcsfajták megőrzésének fontosságárára hívják fel a figyelmet.

Kilónként 72 forint a sárgarépa termelői ára Hollandiában

2025. február 28. 11:10

A domináns termelői árszint 17-18 eurócent körül van, és ez a szint az elmúlt hetekben meglehetősen stabil maradt.

Mihez kezdjünk az éretlen paradicsommal?

2022. október 15. 05:36

Hirtelen ránk köszöntött a hűvös ősz, ami nem fogja hagyni, hogy minden paradicsomunkat éretten szüreteljük le a kertben. Az éretlen paradicsombogyók a komposzton is jó helyen lesznek, de vajon nem lehetne a konyhában is felhasználni őket? Íme néhány ötlet!

Új fogyasztói igények és nemesítési szempontok a salátatermesztés területén

2019. január 17. 05:36

Salátából a termesztők számára nagyon széles választék áll rendelkezésre, ám nem egyszerű ilyen kínálatból választani. Minden esetben a felvásárlói igények az irányadók, viszont érdemes lehet új fajákat is a termesztésbe vonni, annak érdekében, hogy a változatos árukészlet biztosítható legyen.

Most szedjük a komlót! - Sör vagy főzelék legyen inkább belőle?

2022. szeptember 18. 05:36

A komló a házi sör alapja, de süthetünk vele ízletes házikenyeret, használhatjuk jóízű, friss salátának is, ha kedvünk tartja.

A 10 legkönnyebben termeszthető otthoni zöldségféle

2022. június 21. 14:39

Nem árt tudnia, mely zöldségeket lehet a legkönnyebben magról vetni!