Zöldség-Gyümölcs
Zöldség-Gyümölcs

Rövidesen befejeződik a német cseresznyebetakarítás

Rövidesen befejeződik a német cseresznyebetakarítás

Agrofórum Online

A Hamburgtól délre, az Elbában található Altes-vidék gyümölcstermelői számára a cseresznye betakarítása döntő szakaszba lépett.

Időközben megkezdődött az idei betakarítás utolsó két hete – jelentette be a Landvolk gazdaszövetség Hannoverben. Az elmúlt hetek időjárásának hatására ízesebbek lettek a gyümölcsök.

A két előző évhez képest azonban a hozam kissé csökkent: A statisztikusok ebben az évben 8,3 tonna hektáronkénti hozammal számolnak, korábban ez az adat 9,0 tonna volt.

A gyümölcstermesztési régió hasznot húzott az enyhe óceáni éghajlat hatásaiból, de a tavaszi fagyok elleni védekezés is jól sikerült – mondta Karsten Klopp a gyümölcstermesztést kutatóintézet vezetője.

A két fő fajta, a Kordia és a később beérő Regina fajta adja az Altes-vidéki cseresznye több mint felét. A harmadik termesztett cseresznyefajta az Areko cseresznye, különösen nagy méretű gyümölcsökkel.

Az Altes-vidéki mintegy 500 hektáros cseresznyeültetvények jó felét áprilistól júniusig beborítják, hogy megvédjék az édes cseresznyét az esőtől. Ez a védelem idén kitolódott, mert a repedezett cseresznye sem értékesíthető.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Uborka termesztése kezdőknek

2024. június 13. 08:40

Amatőr kertészeknek is sikerélményt és bőséges termést ad az uborka, ha ezeket az egyszerű tanácsokat betartják.

Gyümölcstisztítás szódabikarbónás vízzel

2024. június 12. 07:10

Az egyik legnépszerűbb trend követői szerint nem elég csapvízzel lemosni a boltokban és a piacokon kapható zöldségeket és gyümölcsöket.

Egészségesebb a bio zöldség-gyümölcs, mint a nem bio?

2024. június 11. 07:10

Egy magyar kutatás éppen erre, a biotermékek egészséges mivoltának kérdésére kereste – és meg is adta – a választ.

Az üvegházak egyre nagyobb területet fednek le a Földön

2024. június 6. 13:10

Az üvegházi termesztés globálisan nő, mutatták ki egy tanulmányban. A trendnek számos előnye van, de a negatív hatásaira kevesebb figyelem irányul.

Milyen növényvédelmi problémákra ügyeljünk a cseresznyénél virágzás után?

2023. május 13. 04:36

Cseresznye esetében milyen növényvédelmi problémákra ügyeljünk a virágzást követően a gyümölcsök növekedési időszakában?

Késői, de jó cseresznyetermésre számítanak a németek

2021. június 29. 05:47

A gyümölcstermesztők 2021-ben már szabadabban foglalkoztathatják idénymunkásaikat a koronavírus kapcsán kialakult helyzetben, mint tavaly.

A Germersdorfi és a Katalin cseresznyefák fejtenek-e ki egymásra kölcsönös beporzó hatást?

2022. június 15. 04:38

Ha a Germersdorfi és a Katalin cseresznyefa egymás mellett vannak - fejtenek-e ki egymásra kölcsönösen beporzó hatást?

Uniós oltalmat kapott a Nagykörűi ropogós cseresznye

2022. augusztus 31. 08:03

Az Európai Bizottság a „Nagykörűi ropogós cseresznye” elnevezést uniós oltalomban részesítette, így már 81 földrajzi árujelzőnk élvez oltalmat az EU területén.