Zöldség-Gyümölcs

Új terméket mutattak be a Nagybani Piacon

Agrofórum Online

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon, az új termék a rendezvényen mutatkozott be. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

Öt növény elengedő ahhoz, hogy megtapasztaljuk az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. A Piac Éjszakáján debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges, új ízélményt kapunk, amit akár otthon is egyszerűen elkészíthetünk.

A Piac Éjszakája látogatói is ebben az egyedi ízélményben részesültek: az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg. A Kínából érkező különlegességet 80 °C fokon fermentálják, így a hagyományos fokhagyma íze helyett sokakat az aszalt szilvára, vagy épp szójára emlékeztet. Az ebből kreált különleges saláta pedig igazi kulináris élmény, amit bárki elkészíthet.

Csupán avokádó, retekcsíra, friss paradicsom, fekete fokhagyma és pálmaszív szükséges az umami, vagyis az ötödik íz eléréséhez. A hozzávalókat egyenlő arányban apró darabokra vágva, összekeverve érdemes fogyasztani. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges, kulináris zöldségek és gyümölcsök szakértője. A szükséges hozzávalók speciális élelmiszerüzletekben és a Nagybani Piacon is beszerezhetők.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kilónként 72 forint a sárgarépa termelői ára Hollandiában

2025. február 28. 11:10

A domináns termelői árszint 17-18 eurócent körül van, és ez a szint az elmúlt hetekben meglehetősen stabil maradt.

Már Szarvason is elérhető a MATE „Gyümölcsfák metszése” képzése

2025. február 19. 14:40

A szintén meghirdetett Gyümölcsfák oltása egynapos képzésen megismerhetik az eredményes oltás eszközeit és azok helyes használatát.

Szigorítják az idénymunkát – ki talál így majd embert?

2025. február 17. 16:10

2025. július 1-jétől egy munkavállaló naptári évenként legfeljebb 120 napot dolgozhat ilyen keretek között.

Mik azok a fototoxikus növények?

2025. február 5. 09:40

A fototoxikus növények olyan kémiai vegyületeket tartalmaznak, amelyek a bőrrel érintkezve és UV-sugárzásnak kitéve bőrirritációt okoznak.