15℃ 7℃
október 28. Simon, Szimonetta, Szimóna, Júdás, Tádé
Életmód, gasztronómia

Őszi sült Camembert

Agrofórum Online

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen odavagyok az őszért. Szeretem a csípős reggeleket, a gyönyörű őszi napsütésben pompázó színes leveleket, a kora esti sétákat a naplementében, és még sorolhatnám.

És ami még megmelengeti a lelkemet, azok az őszi ételek, melyeket bekuckózva, kötött zokniban és egy bögre tea társaságában szoktam elfogyasztani. Fogadjátok szeretettel ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb csemegét, ami telis tele van ősszel és vitaminnal. Remélem elkészítitek!

 Hozzávalók:

  • 2 camembert
  • Dió
  • Koktélparadicsom
  • Provence-i fűszerkeverék
  • Kockázott bacon
  • Pirospaprika (őrölt)
  • Olívaolaj
  • Só, bors, kurkuma
  • Oregánó

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A camembert sajtokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és csíkokat vágunk bele, hogy jobban össze tudjanak érni az ízek.

A kockázott bacont kevés olívaolajon megpirítjuk.

Ezután a sajtokra halmozzuk az összetevőket.

Az első sajtra kevés olívaolajat csorgatunk, provence-i fűszerkeveréket, kevés sót, borsot, és koktélparadicsomot teszünk rá.

A másikra pedig oregánót, kurkumát, pirospaprikát, kockázott bacont és szintén egy kevés olívaolajat.

A camembertek köré diót szórunk.

Ha mindezzel megvagyunk, betesszük a sütőbe 15-20 percre.

A kellemes őszi estékre ajánlok mellé egy bögre meleg teát vagy egy pohár bort.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Természetes segítség köhögésre – Házi szirupok, amik tényleg beválnak

2025. október 28. 07:10

Köhögéssel bajlódsz? Mutatunk négy klasszikus, magyar házi köhögésszirup-receptet, amelyek természetes úton segítik a gyógyulást.

Mi történik, ha nyersen eszünk homoktövist?

2025. október 26. 07:10

Vitaminban verhetetlen, de a nyers homoktövis íze próbára teszi az ízlelőbimbókat – mutatjuk, mire figyeljünk.

Készítsünk mennyei házi almalikőrt pár óra alatt!

2025. október 25. 16:10

Készítsünk házilag zamatos almalikőrt, ami nemcsak téli estékhez, de ajándéknak is tökéletes – pillanatok alatt elkészül!

Gyömbér szárítása otthon – gyorsan, egyszerűen, illatosan

2025. október 23. 15:10

Három otthoni gyömbérszárítási módszer, amivel fillérekből készíthetünk tartós, aromás fűszert.

Sajt készült olyan fehérjékkel, amelyek az anyatej fontos összetevői is

2023. szeptember 17. 09:10

2014 novemberében nyílt meg az a Vászolyi Sajtmanufaktúra, amelynek munkáját, illetve sajtját immár másodjára ismertek el a Mondial du Fromage versenyen. Vagyis azon a versenyen, amelyet a sajtok Bocuse D’Or”-jakén tartunk számon.

Sajttal csaltak ötmilliárd forint áfát

2023. január 27. 12:36

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emeltek.

Egészségvédő tejtermékeket fejlesztettek ki

2023. január 21. 06:34

Egészségvédő sajtot, sajtkrémet és joghurtot is kifejlesztettek a MATE Kaposvári Campusa és a Fino Food Kft. közös projektje keretében.

Jogszabály védi meg a valódi Trappista sajtot

2025. október 12. 14:10

Októbertől csak a hagyományos, korong formájú és minősített sajt nevezhető Trappistának – új rendelet lépett életbe.