Életmód, gasztronómia

Őszi sült Camembert

Agrofórum Online

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen odavagyok az őszért. Szeretem a csípős reggeleket, a gyönyörű őszi napsütésben pompázó színes leveleket, a kora esti sétákat a naplementében, és még sorolhatnám.

És ami még megmelengeti a lelkemet, azok az őszi ételek, melyeket bekuckózva, kötött zokniban és egy bögre tea társaságában szoktam elfogyasztani. Fogadjátok szeretettel ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb csemegét, ami telis tele van ősszel és vitaminnal. Remélem elkészítitek!

 Hozzávalók:

  • 2 camembert
  • Dió
  • Koktélparadicsom
  • Provence-i fűszerkeverék
  • Kockázott bacon
  • Pirospaprika (őrölt)
  • Olívaolaj
  • Só, bors, kurkuma
  • Oregánó

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A camembert sajtokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és csíkokat vágunk bele, hogy jobban össze tudjanak érni az ízek.

A kockázott bacont kevés olívaolajon megpirítjuk.

Ezután a sajtokra halmozzuk az összetevőket.

Az első sajtra kevés olívaolajat csorgatunk, provence-i fűszerkeveréket, kevés sót, borsot, és koktélparadicsomot teszünk rá.

A másikra pedig oregánót, kurkumát, pirospaprikát, kockázott bacont és szintén egy kevés olívaolajat.

A camembertek köré diót szórunk.

Ha mindezzel megvagyunk, betesszük a sütőbe 15-20 percre.

A kellemes őszi estékre ajánlok mellé egy bögre meleg teát vagy egy pohár bort.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Használható trükkök a megfelelő tűzifa kiválasztásához

2025. november 2. 16:10

Ha tudjuk, mi teszi igazán jóvá a tűzifát, akkor már nem választhatunk rosszul. Egy kulcsszó van: a fűtőérték.

Melyik tök héja ehető? Itt a válasz!

2025. november 2. 11:10

Nem minden tök héja rágós: van, amit bátran megehetünk héjastul is. Megmutatjuk, mely fajtákkal érdemes próbálkozni!

Megtilthatjuk a szomszédnak, hogy akkor zajongjon a ház körüli munkákkal, amikor akar?

2025. november 1. 09:10

Nyilvánvalóan senki sem végezhet akármikor nagy zajkeltéssel járó tevékenységet, bizonyos esetekben a szomszédoknak is van beleszólásuk ebbe a dologba.

Sajtválogatás: sertés, jávorszarvas és chauri tejéből

2024. február 4. 11:10

Edward Lee séf, étteremtulajdonos nagyjából mindent elért szakmájában amit lehetett, de valószínű, hogy mégis hiányzott valami az életéből, ugyanis úgy döntött, hogy sajtot készít, disznósajtot. Mármint igazit, vagyis hús és por nélkülit, egyszerűen kocatejből.

Sajtbírálói képzés indul

2019. február 15. 13:34

A sajtbíráló képzés elsősorban a sajt világában jártas, sajtversenyeken bírálni vágyóknak ajánlott, akik a képzés keretében elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.

A koronavírus a legendás Stilton sajtot is bajba sodorta

2020. június 23. 14:02

A gazdálkodóknak több ezer liter tejet kellett kiönteniük, és az élelmiszer-ipari vállalkozások azért küzdenek, hogy a nem eladható marhahúst és a burgonyahegyeket felhasználják valahogy.

Casu Marzu: halálosnak nem halálos, de nyüvesnek nyüves

2024. február 3. 10:10

Azoknak, akik csupán a pálpusztai sajt nevének hallatán megborzonganak, azt javaslom, hogy ne olvassák tovább ezt a cikket, ugyanis ennél sokkal megrázóbb élmények várnak rájuk.