Életmód, gasztronómia

Őszi vitaminbomba

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi.

Arról nem is beszélve, mennyire egészséges mindhárom hozzávalója. A cékla tele van antioxidánsokkal, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza. Az édesburgonya pedig jótékony hatással van a látásra, javítja az immunrendszer működését, segíti az emésztést. Remélem meggyőztelek Téged is, hogy készítsd el ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spenót (kb 4 marék)
  • 3 közepes cékla
  • 4 közepes édesburgonya
  • olívaolaj/kókuszolaj
  • grill zöldségkeverék
  • oregánó
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

Egy nagyobb tepsibe olívaolajat öntünk, majd beletesszük a spenótot, céklát, és édesburgonyát.

Megszórjuk oregánóval, grill zöldségkeverékkel, majd jól összekeverjük.

Az igazi őszi ízélményt egy kevés kurkuma és szerecsendió hozzáadásával érjük el.

Ezután kb. 40 percig sütjük.

Kiváló köret bármilyen natúr húshoz, de magában is tökéletes.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi történik, ha nyersen eszünk homoktövist?

2025. október 26. 07:10

Vitaminban verhetetlen, de a nyers homoktövis íze próbára teszi az ízlelőbimbókat – mutatjuk, mire figyeljünk.

Készítsünk mennyei házi almalikőrt pár óra alatt!

2025. október 25. 16:10

Készítsünk házilag zamatos almalikőrt, ami nemcsak téli estékhez, de ajándéknak is tökéletes – pillanatok alatt elkészül!

Gyömbér szárítása otthon – gyorsan, egyszerűen, illatosan

2025. október 23. 15:10

Három otthoni gyömbérszárítási módszer, amivel fillérekből készíthetünk tartós, aromás fűszert.

Eldőlt a nagy kérdés, hogy mossuk vagy ne mossuk a diót

2025. október 22. 09:10

A héjas és a hántolt dió tárolás, felhasználás előtt nagyjából hasonlóan kezelendő, a tisztítás, mosás terén is szinte ugyanaz javallott az esetükben.

Ha péntek, akkor halas recept: pontyfalatka

2019. április 5. 09:53

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Kerti zsálya felhasználása 7 módja

2023. augusztus 28. 11:10

A zsálya sokak kedvenc fűszernövénye, amely nemcsak hihetetlenül könnyen termeszthető, de a legrosszabb körülmények között is jól fejlődik, ráadásul a kerten és a konyhán kívül is sokféleképpen felhasználható.

Gombapaprikás

2018. március 23. 09:27

Nincs az a mennyiség gombapaprikásból, ami ne fogyna el nálunk. Családilag imádjuk, még azt is megkockáztatom, hogy ha választani kellene a pörkölt és a gombapaprikás közül, akkor minden esetben az utóbbit választanánk.

Saslikparti

2019. szeptember 13. 04:39

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.