32℃ 19℃
június 16. Jusztin, Jusztina, Auréliusz
Életmód, gasztronómia

Pad thai – házilag

Agrofórum Online

Régóta izgatta a fantáziámat ez a tradicionális thai étel, melynek számos elkészítési módja van a legkülönfélébb hozzávalókkal.

Elkészítettem a saját verziómat, és azonnal a család egyik kedvence lett. Próbáljátok ki Ti is, és kísérletezzetek bátran!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy póréhagyma
  • 6 közepes méretű répa
  • 1 kis csomag sós földimogyoró
  • 2 marék spenótlevél
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
  • 500g darálthús
  • 1 csomag rizstészta (500g)
  • szójaszósz

Elkészítés:

A répát és a póréhagymát hosszanti csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajra tesszük, kis víz hozzáadásával fedett tető alatt megpároljuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

Ha a répa és a hagyma kellően puha, hozzáadjuk a földimogyorót és a spenótleveleket. Szójaszószt csepegtetünk rá, majd pár percig kis lángon pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst és az oregánót, majd 5 perc főzés után levesszük a tűzhelyről.

A rizstésztát vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük.

Összekeverjük egy nagy tálban a tésztánkat és a zöldséges húst, majd friss spenótlevéllel és szójaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tihanyban virágzik a levendula – Szedje saját kezűleg!

2025. június 12. 13:10

A tihanyi levendulásban most Ön is arathat. Gyűjtse be az illatos virágokat, és tudja meg, mi mindenre használható a lila csoda!

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

A méhbarát kert növényei

2022. február 22. 05:36

A kertünkben számos mézelő növényt nevelhetünk, amelyek több hónapon keresztül kiszolgálják a beporzó rovarokat virágporral és nektárral. Nézzük, melyek azok a legismertebb gyógy- és fűszernövények, évelő és egynyári dísznövények, amelyek segítenek a különböző méhfajoknak.

Ismerjük fel a gyomnövényeket már pár leveles korukban V. rész – T4-es életformájú kétszikű gyomnövények

2018. szeptember 27. 06:02

Hátravan még a java – mondhatnánk a hazánkban előforduló gyomnövények közül a nyárutói egyéves kétszikűek felvezetésekor. Ebből az életformacsoportból kerül ki ugyanis a legtöbb, jelentős kárral fenyegető veszélyes gyomnövény.

Teatermesztésbe fogtak Magyarországon

2018. augusztus 23. 12:05

Varga Marianna projektvezető, teanagykövet segítségével egy maréknyi magyar termesztő belevágott a teatermesztésbe itthon.

Legyen saját fűszerkertünk - 2. rész

2019. május 14. 07:37

Hogyan nevelhetünk egészséges fűszernövényeket a saját kertünkben vagy konyhánkban? Mit kívánnak a gyönyörű virágokat hozó fűszernövények? Íme a zsálya, a borsikafű és a levendula!