25℃ 18℃
szeptember 10. Nikolett, Hunor, Miklós
Életmód, gasztronómia

Pad thai – házilag

Agrofórum Online

Régóta izgatta a fantáziámat ez a tradicionális thai étel, melynek számos elkészítési módja van a legkülönfélébb hozzávalókkal.

Elkészítettem a saját verziómat, és azonnal a család egyik kedvence lett. Próbáljátok ki Ti is, és kísérletezzetek bátran!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy póréhagyma
  • 6 közepes méretű répa
  • 1 kis csomag sós földimogyoró
  • 2 marék spenótlevél
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
  • 500g darálthús
  • 1 csomag rizstészta (500g)
  • szójaszósz

Elkészítés:

A répát és a póréhagymát hosszanti csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajra tesszük, kis víz hozzáadásával fedett tető alatt megpároljuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

Ha a répa és a hagyma kellően puha, hozzáadjuk a földimogyorót és a spenótleveleket. Szójaszószt csepegtetünk rá, majd pár percig kis lángon pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst és az oregánót, majd 5 perc főzés után levesszük a tűzhelyről.

A rizstésztát vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük.

Összekeverjük egy nagy tálban a tésztánkat és a zöldséges húst, majd friss spenótlevéllel és szójaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

Tiszta fejjel a pálinkáról: mitől igazi a hungarikum? + videó

2025. augusztus 26. 16:10

Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.

Házilag készített körömvirágkenőcs: recept!

2025. augusztus 24. 16:10

Természetes sebgyógyító és bőrápoló: készítsen otthon körömvirágkenőcsöt, amely megnyugtatja, regenerálja és védi bőrét!

Árnyéktűrő és árnyékkedvelő díszcserjék és páfrányok

2019. február 8. 08:15

Hála az árnyékot elviselő, vagy egyenesen kedvelő dísznövényeknek, színt vihetünk kertünk mellőzött sarkaiba is. Vegyük sorra (a teljesség igénye nélkül), mely dísznövények jöhetnek szóba! A cikk első részében a díszcserjéké és páfrányoké a porond.

Az erdőgazdálkodás módjai és az élőhely-megőrzés fontossága

2022. február 28. 04:36

Milyen módjai léteznek az erdőgazdálkodásnak? Mit jelent a vágásforduló és a száradéktermelés? Hogyan kapcsolódik mindez az erdei élőhelyek megőrzéséhez?

Fogyasszunk szezonális zöldségeket és gyümölcsöket! - Április

2023. április 14. 05:36

Az április nagyon izgalmas hónap a kerti szezon szempontjából: nemcsak a zöldségek és gyümölcsök, de már a fűszerek között is találunk szezonális fajtákat. Lássuk, milyen idényszerű finomságok kerülhetnek az asztalra ebben a hónapban!

Július: a másodvetés hónapja a kertben

2023. július 13. 05:36

A veteményeskert sok lehetőséget ad egy év alatt: ilyenkor, az év közepén újra megtölthetjük élettel a megüresedett ágyásokat. Mivel érdemes próbálkoznunk a másodvetésnél? Mire kell fokozottan figyelnünk a nyári időszak alatt?