juh

Szakcikkek / Életmód

Pályáznak a minőségre

2019. május 23.

A füstölt árukon túl grillkolbásszal, hamburgerpogácsával, saslikkal, vagy akár konyhakész állapotra előállított, fóliázott, védjeggyel ellátott termékcsaláddal kívánnak piacra lépni.

Agrárhírek / Állattenyésztés

„Amíg élek, itt mindig lesznek juhok... hogy mennyi, az egy másik kérdés”

2019. április 24.

A Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyában egykor 1000 juh is szaladgált, 2019 áprilisának első napjaiban azonban már csak mindössze 365 darab.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Egy régi tradíció: vándorló pásztorkodás Svájcban

2019. április 13.

Az archeológusok szerint a vándorló pásztorkodás nagyjából 7 ezer éve folyik Svájc dél-keleti tájain. Még ma is van körülbelül negyven, télen-nyáron vándorló birkanyáj.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Áprilisban ismét bárány napokat rendeznek

2019. április 9.

A kampány célja, hogy a résztvevő éttermek segítségével megkóstoltassák az emberekkel a bárányhúsos ételeket, ezáltal ismertté téve ezt az amúgy általában mellőzött ételt.

Agrárhírek / Gépinfo

Ugató drónok veszik át a juhászkutyák munkáját

2019. március 17.

Az ember nélküli légi járművek fejlesztése annyira felgyorsult az utóbbi években, hogy egyes új-zélandi állattenyésztők már őket alkalmazzák juhászkutyák helyett.

Agrárhírek / Bulvár

Elítélték, amiért borzalmas körülmények között tartotta haszonállatait

2019. február 26.

A szakhatóság munkatársai a telephelyen több mint egy tucat kecske, egy juh és egy szarvasmarha tetemét találták meg. A láncra vert kutyák előtt állati csontok és végtagmaradványok voltak, azt bizonyítva, hogy a férfi az elpusztult jószágokkal etette a kutyáit.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Franciaországból exportáltak kéknyelv betegséget Észak-Írországba

2018. december 30.

Éberségre szólította fel az állattartókat az észak-ír állategészségügyi hatóság, miután december elején kéknyelvűségben szenvedő üszőt importáltak Franciaországból.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Kéknyelv betegségre figyelmeztetik a briteket

2018. december 1.

A felhívást azt követően adták ki, hogy a behozatal utáni vizsgálatokon 12 hónapon belül harmadszor találtak fertőzött állatokat.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Több milliárd forintnyi támogatás segíti az állattartókat

2018. november 26.

Közel kétszázmilliárd forintot ítélt oda eddig az állattartóknak a Vidékfejlesztési Program forrásaiból az Agrárminisztérium.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Pályázati lehetőség tejhasznosítású juh- és kecsketartók számára

2018. november 5.

A támogatási kérelem benyújtására elektronikus úton, ügyfélkapun 2018. december 1. és december 21. között van lehetőség a Magyar Államkincstár elektronikus felületén.