szarvasmarha

Agrárhírek / Gépinfo

Ugató drónok veszik át a juhászkutyák munkáját

2019. március 17.

Az ember nélküli légi járművek fejlesztése annyira felgyorsult az utóbbi években, hogy egyes új-zélandi állattenyésztők már őket alkalmazzák juhászkutyák helyett.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nőtt az uniós takarmánytermelés

2019. március 14.

Az ernyőszervezet kiemelte az aszály és a hőhullám hatását a nyár végén, különösen Északnyugat-Európában, ami amiatt a szarvasmarha-takarmány iránti kereslet is növekedett.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Folytatódott a szarvasmarha-állomány növekedése

2019. március 11.

A mezőgazdasági ágazat egyik meghatározó termelési ága a szarvasmarha-tenyésztés és tejtermelés, amely a teljes mezőgazdasági kibocsátás egytizedét és az állattenyésztés termelési értékének közel egyharmadát teszi ki.

Agrárhírek / Bulvár

Elítélték, amiért borzalmas körülmények között tartotta haszonállatait

2019. február 26.

A szakhatóság munkatársai a telephelyen több mint egy tucat kecske, egy juh és egy szarvasmarha tetemét találták meg. A láncra vert kutyák előtt állati csontok és végtagmaradványok voltak, azt bizonyítva, hogy a férfi az elpusztult jószágokkal etette a kutyáit.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Szarvasmarha-takarmányt fejleszt a Hód-Mezőgazda Zrt. és a szegedi egyetem

2019. február 3.

Tejelő szarvasmarháknak fejleszt takarmányt a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Agrárhírek / Állattenyésztés

"Marha" nagy luxus! - Vakarógépek működnek a dán tehenészetekben

2019. január 20.

Az automata vakarógép nem igényel kezelőt, a tehén szőre tisztább lesz, arról nem is beszélve, hogy élénkül a vérkeringés, és – állítólag – ez a stressz levezetésére is alkalmas.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Franciaországból exportáltak kéknyelv betegséget Észak-Írországba

2018. december 30.

Éberségre szólította fel az állattartókat az észak-ír állategészségügyi hatóság, miután december elején kéknyelvűségben szenvedő üszőt importáltak Franciaországból.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Kéknyelv betegségre figyelmeztetik a briteket

2018. december 1.

A felhívást azt követően adták ki, hogy a behozatal utáni vizsgálatokon 12 hónapon belül harmadszor találtak fertőzött állatokat.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Növekedtek az élőállat-vágások

2018. november 28.

A hazai vágóhidakon az idei első három negyedévben 11 százalékkal több szarvasmarhát és 10 százalékkal több baromfifélét vágtak le, mint az egy évvel korábbi hasonló időszakban.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Több milliárd forintnyi támogatás segíti az állattartókat

2018. november 26.

Közel kétszázmilliárd forintot ítélt oda eddig az állattartóknak a Vidékfejlesztési Program forrásaiból az Agrárminisztérium.