baromfi

Agrárhírek / Állattenyésztés

Csak etikusan működő vállalkozásoktól származó tojást fog értékesíteni a Tesco

2019. április 18.

A Tesco számára fontos, hogy a jó ár-érték ajánlat mellett olyan termékeket tudjon kínálni a vásárlóknak, amelyek fenntartható és etikusan működő vállalkozásoktól származnak, szem előtt tartva a baromfi állatjóléti szempontokat.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A hazai baromfikat döntően jól tartják

2019. április 4.

A magyar baromfi döntő többsége jól tartott, mert a legtöbb gazda nemcsak az előírásoknak megfelelően, hanem a kötelező tartási feltételeknél jobb körülményeket biztosítva tartja az állatokat.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Tizenhárommilliárd forint áll rendelkezésre baromfi állatjóléti támogatásra

2019. április 2.

A baromfitartó gazda támogatást vehet igénybe az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás többletköltségeire.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Fontos a járványvédelmi zártság biztosítása a madárinfluenza miatt

2019. március 20.

A felelős állattartói magatartás, az országos főállatorvosi határozatban szereplő előírások betartása elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy hazánk megőrizhesse mentességét, és megelőzhető legyen egy, a két évvel ezelőttihez hasonló madárinfluenza járvány kitörése.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ingyenes állategészségügyi és járványvédelmi képzést indított a kamara

2019. március 18.

Az oktatók gyakorlati szakemberek közül kerülnek ki, praktizáló állatorvosok, nagy tapasztalattal rendelkező tenyésztők, járványvédelmi, állathigiéniai szakemberek.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nőtt az uniós takarmánytermelés

2019. március 14.

Az ernyőszervezet kiemelte az aszály és a hőhullám hatását a nyár végén, különösen Északnyugat-Európában, ami amiatt a szarvasmarha-takarmány iránti kereslet is növekedett.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Magasabb állatjóléti támogatást kapnak a baromfi-és sertéstartók

2019. március 12.

A támogatások kifizetését követően Európai Bizottsággal való tárgyalások eredményeképp még idén új sertéshízó- és baromfi állatjóléti programok indulnak.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nem jók a baromfipiac idei kilátásai

2019. február 5.

Az ágazat az elmúlt másfél-két évben jó eredményeket produkált, de tavaly szeptember környékén már látszottak a jelei annak, hogy sok az áru, kezdenek felhalmozódni a készletek.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A Copa-Cogeca kiáll az európai ketreces állattartás mellett

2019. február 4.

Az európai gazdálkodók az elmúlt húsz évben folyamatos beruházásokat hajtottak végre annak érdekében, hogy az állatjóléti feltételeket jelentősen javítsák.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Marketing kampány segíthetne a hazai baromfifogyasztás fellendítésében

2019. január 28.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) államilag támogatott marketingakciót tart szükségesnek a hazai baromfifogyasztás ösztönzésére