Növényvédelmi előrejelzés
Növényvédelmi előrejelzés

Megkezdődött a kukoricamoly rajzása

Megkezdődött a kukoricamoly rajzása

Agrofórum Online

A DuPont rendelkezésre álló adatai szerint az ország egyes térségeiben elkezdődött a kukoricamoly rajzása az elmúlt napokban. Szeretnénk felhívni figyelmét a következőkre:

Kukoricamoly tojáscsomó kukorica levelén. Fotó: Szélles Tibor, 2017. június 6.

Akár takarmány-, csemege- vagy hibridkukoricát termeszt, érdemes felmérni a kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke fertőzés várható mértékét és megkezdeni a felkészülést a védekezésre.

A permetezés sikerének egyik fontos feltétele a megfelelő időzítés. Ennek segítésére talál rajzásdinamikai információkat a DuPont™ Evalio® AgroSystems segítségével.

A kukoricamoly csapdák fogási adatai belépés vagy regisztráció után megtekinthetők az alábbi weboldalon:

http://evalioagrosystems.dupont.com/evalio/hu_HU/

Az elkövetkező időszakban a védekezésre való felkészülésé a főszerep. Kövesse nyomon monitoring rendszerünk segítségével a kártevők rajzásdinamikáját az Ön termőterületéhez legközelebb eső csapda adatainak rendszeres ellenőrzésével.


Frissen kikelt kukoricamoly lárva. Fotó: Szélles Tibor, 2017. június 6.

A DuPont megoldása a kukorica molykártevői ellen a Coragen® rovarölő szer.

A Coragen® kukoricamoly lárvák ellen hosszú tartamhatással rendelkezik. Elhúzódó rajzás esetén is alkalmas a védelemre, mert a még ki nem kelt tojások, a kelő félben lévő és a már kikelt lárvák ellen is hatékony.

A Coragen® helyileg felszívódó készítmény, így a védett helyre húzódó kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke lárvák ellen is megfelelő védelmet ad áru-, csemege- és hibrid-kukoricában. Magas hőmérséklet és erős UV-sugárzás esetén is kifejti hatását és megőrzi hosszú tartamhatását.

Amennyiben tervezi a védekezést és további információkra van szüksége, keresse a DuPont területi képviselőit és szaktanácsadóit.

(DuPont Magyarország Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kevesebb a bogár a kalászosokon, de nem dőlhetünk hátra – Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés

2024. április 16. 16:10

Áztató esőre most igencsak szükség lenne, mert időszerű a napraforgó és a kukorica vetése. Az őszi kalászosok közül az árpa kalászol, a búza pedig zászlósleveles fenológiai állapotban van, a szárnövekedés mindkét növénynél mérsékelt.

Helyenként katasztrofális a kajszin okozott kár – Kertészeti növényvédelmi előrejelzés

2024. április 10. 14:40

A gyümölcsfélék többsége elvirágzott vagy már a terméskötődés időszaka tart, ezért a védekezés szempontjainál ezt kell figyelembe venni.

Porszáraz talajba vetik a kukoricát és napraforgót – Szántóföldi növényvédelmi előrejelzés

2024. április 9. 16:10

Április első dekádjára továbbra is a sokévi átlagnál jóval melegebb időjárás a fő jellemző. A csapadékhelyzet már korántsem ilyen kedvező.

Permetezhetünk akár sziromhullás után is – Kertészeti növényvédelmi előrejelzés

2024. április 4. 09:10

Minden gyümölcstermő növényünk virágzik, vagy már elvirágzóban van, a növényvédelmi károsítók sorra jelentkeznek a gyümölcsösökben és a szabadföldi zöldségkultúrákban.

20 éve a biológiai növényvédelemért

2023. április 9. 10:42

A Biocont Magyarország Kft. fennálásának 20. évfordulóját ünnepli hazánkban.

Az "okos" eszközök gyorsan átalakítják a mezőgazdaságot

2019. május 24. 06:37

A gazdaságok ma már olyan kifinomult eszközöket is használhatnak, mint a műholdak és a drónok, amelyek nagy felbontású fotói azonnal megjelennek a farmerek okostelefonján vagy táblagépén. A képek feldolgozása pedig segíti a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak.

Élettani problémák a repcében

2023. április 20. 05:38

Érdemes a szántóföldi szemlézések alkalmával nemcsak a kártevők jelenlétét és mennyiségét figyelemmel kísérni, hanem a növények mindenkori élettani állapotát is figyeljük meg!

Kényes, de meghálálja a törődést a burgonya

2019. április 27. 05:36

A sikeres növénytermesztés minden esetben a jól megfontolt fajtaválasztással indul. Nincs ez másképp a burgonyánál sem.