Árt vagy használ a forró feketekávé a nyári hőségben?

2024. augusztus 28. 10:10

Nyáron sokat kell inni, ezt mindenki tudja. De vajon jót tesz-e egy csésze kávé, vagy le kellene mondanunk kedvenc serkentő italunkról?

Miért kell meghámozni a gyümölcsöket és zöldségeket?

2024. augusztus 28. 07:10

Egy nem meghámozott alma akár 332%-kal több K-vitamint, 142%-kal több A-vitamint, 115%-kal több C-vitamint tartalmaz.

Melyik paradicsomfajta illik a legjobban a pizzához?

2024. augusztus 27. 07:40

Az olasz szilvaparadicsomok (más néven romaparadicsomok) ideálisak arra, hogy pizzaszószt készítsünk belőlük.

Hatékony vérzéscsillapító a természet patikájából: a körömvirág

2024. augusztus 26. 14:10

Olyannyira hittek az erejében, hogy az orvosok a táskáikban szárított, vászonkendőkbe csomagolt körömvirágot tartottak.

Hogyan szabaduljunk meg a kerti hulladéktól?

2024. augusztus 26. 11:10

Mindenekelőtt tudatosan, legálisan és környezetbarát módon. A kerti hulladék újrafelhasználására vagy ártalmatlanítására adunk tippeket.

Ennyi mindenre jó a parlagfű, ez a „haszontalan” gyomnövény

2024. augusztus 26. 07:10

A parlagfű hasznos is lehet a kertünkben, mivel – friss kutatások szerint – képes elcsalogatni a paprikákról a kártevőket.

Így hat a fényszennyezés az élővilágra – mi is tehetünk ellene!

2024. augusztus 24. 10:10

Az éjszaka felkapcsolt lámpák sok szempontból megzavarják a környezetünkben élő állatokat. Hogyan segíthetünk nekik a kertben?

Honnan tudom, hogy túl sok burgonyát eszem?

2024. augusztus 24. 08:10

vajon egészséges-e egyáltalán ma burgonyát enni, és ha igen, mennyi lenne az optimális mennyiség?

Hogyan távolítsuk el a kellemetlen szagokat a hűtőnkből?

2024. augusztus 23. 07:10

Ha nincs bolti szagtalanítónk, használjunk szódabikarbónát vagy citromlevet, esetleg kávébabot (egy csészében be kell tenni egy éjszakára a hűtőbe).

Higiéniai fortélyok a sikeres befőzésért

2024. augusztus 20. 05:40

Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.