Így készül az ibolyadzsem

2024. március 19. 07:10

Az ibolya mostanra szőnyegszerűen borítja be a kerteket, a patakpartokat, az erdőket, sok helyen a közterületeket, kisebb-nagyobb parkokat is. A természet lila kincse csak arra vár, hogy ne csak a vázába kerüljön – hanem a befőttes és szörpös üvegekbe is.

A víztisztító berendezéseknek sem csak előnyeik vannak, erre érdemes odafigyelni

2024. március 18. 07:10

Teljességgel érthetetlen számomra az, hogy hazánkban miért növekszik évről évre nagymértékben a palackozott ásványvizek fogyasztása, hiszen Magyarország összességében kiváló minőségű ivóvízkészlettel rendelkezik.

A böjt csökkenti a végbélrák kockázatát

2024. március 17. 12:10

Kiderült, nem a „beach body” jelenti a böjt egyetlen előnyét, hanem kifejezetten egészséges is.

Így készítsünk gluténmentes házi leveskockát!

2024. március 16. 10:10

A házi leveskocka készítésének ötlete első ízben akkor merült fel bennem, amikor rájöttem, hogy majdnem minden ételízesítő tartalmaz glutént. Pedig – józan paraszti ésszel végiggondolva – elég lenne, ha csak fűszereket tartalmazna minden ételízesítő, legyen az por, kocka vagy zselé.

Az Edamame nem olyan szója – de akkor milyen?

2024. március 14. 07:10

Folyamatosan emelkedik a növényi alapanyagokból készült élelmiszerek fogyasztása a jóléti társadalmakban. A hagyományos, jól ismert alapanyagok mellé sorra érkeznek az egzotikus gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, hüvelyesek is, mint például az Edamame.

Hogyan ismerjük fel magabiztosan a medvehagymát, és mit készítsünk belőle a konyhában?

2024. március 9. 08:10

Méltán nevezik a tavasz legfinomabb vadon termő ajándékának a medvehagymát, ami nem csak bódítóan illatos, de varázsos látványt nyújt az erdőben, ahogy hatalmas szőnyegekben elterül a fák között.

Újratölthetjük a PET-palackunkat? Inkább ne!

2024. március 6. 07:10

Korunk új szitokszava a mikroműanyag-szennyezés, ami az újratöltött PET-palackok esetében, mivel a tartalmukat el is fogyasztjuk, fokozottan jelentkező probléma.

Tudta? Kevesebb cukor, de több zsír és fehérje van a gabonapelyhekben

2024. március 5. 11:10

Az innováció, a folyamatos termékfejlesztés és technológiai megújulás jelenti a versenyképesség alapját a hazai gyártók számára a gabonapelyhek piacán.

Spenótból – palacsintát!

2024. március 2. 08:10

A legtöbben a spenótból főzeléket főzünk vagy nyersen, salátába tépkedve fogyasztjuk el. De miért ne lehetne a spenótot másféleképpen is elkészíteni? Például palacsintatésztába sütni, sonkával, sajttal megpakolni, rétegezni, és úgy, harsogó zöld levelekkel kisütve, olvadó sajttal a közepében a család elé rakni?

Így komposztáljunk a lakásban!

2024. március 2. 05:40

Ha van zöldhulladék, akkor egy mai kor embere talán nem dobja simán a kukába, hanem elkezd gondolkodni, hogy mit is lehetne vele kezdeni.