Árpabőség mellett egyre jobban csökken a sör népszerűsége

2024. október 6. 16:10

Az úgynevezett hard seltzerek, azaz alkoholtartalmú, szénsavas, gyakran gyümölcsízesítőket tartalmazó italok robbanásszerű népszerűsége és általában az alacsonyabb alkoholfogyasztás a sörgyártók árpa iránti keresletének zuhanásához vezetett.

Mi is termeszthetünk pak choit, sőt, el is tehetjük télire

2024. október 6. 08:10

A pak choi vagy bordáskel egy izgalmas leveleszöldség-alternatíva, amelyet érdemes megkóstolni, sőt, a termesztése is egyszerű.

Felpörögve: az élelmiszeripar teljesítménye 3,2 százalékkal nőtt

2024. október 5. 14:10

A legnagyobb (23 százalékos) súlyt képviselő húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása 13,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

A keletnémet Fortschritt alapjaira építenek elektromos kombájnt

2024. október 5. 08:10

Radikálisan új megközelítéssel kívánnak betakarítógépet konstruálni, amely akár 30 százalékos energiamegtakarításra képes a hagyományos kombájnokhoz viszonyítva.

Folytatta a zuhanást a búza

2024. október 5. 07:10

Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is mínuszban zárt, a repce drágult.

Mihez kezdjünk a megmaradt sütőtökmagokkal?

2024. október 4. 14:40

A sütőtök húsát ezerféleképpen hasznosíthatjuk, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a mag is fogyasztható, és extra egészséges.

A napraforgóolaj letaszította az olívaolajat a trónról a spanyol konyhákban

2024. október 4. 12:10

A spanyolok 107 millió liter olívaolajat vásároltak 2024 első felében, szemben a 179 millió liter napraforgóolajjal.

Ültessünk vadcitromfát!

2024. október 4. 11:10

A vadcitrom egzotikus növény, amely csodásan virágzik, gyümölcsöt hoz, strapabíró, és a téli hideg sem árt meg neki. Tegyen vele próbát!

Mire készülnek az oroszok a tengeri gabonaexportban?

2024. október 4. 09:40

Dél-Oroszországban, az Azovi-Fekete-tenger medencéjében több jelentős gabonaexport-terminál található, például Novorosszijszkban.

Mihez kezdjünk a zöld paradicsomokkal?

2024. október 4. 08:10

A zöld paradicsom íze savanykás, az állaga sem olyan puha, mint a pirosaké. Emiatt másfajta ételekben és másképp tanácsos felhasználni.