6℃ -2℃
február 5. Ágota, Ingrid, Etelka, Léda

Az elmúlt 7 év legrosszabb almatermése várható Németországban

2024. augusztus 27. 15:10

A gyümölcstermesztők jóval az átlag alatti, 734 ezer tonnás mennyiségre számítanak, ez mintegy 22 százalékkal kevesebb, mint az előző évben.

Mikor takarítható be a japán körte?

2024. augusztus 20. 08:10

A japán körte termesztésének fontos része a gyümölcsök ritkítása – itt válik különösen munkaigényessé a termesztés.

Miért torzulnak a gyökérzöldségek és a tökfélék?

2024. augusztus 17. 10:10

Előfordul, hogy a gyökérzöldségek vagy a tökfélék nem a megszokott formában növekednek, hanem görbék, kicsik és torzak lesznek. Mi okozza ezt?

Miért nem fejlődik jól a padlizsánom?

2024. augusztus 15. 14:40

A padlizsán kedvelt nyári zöldségnövényünk, amely a kertben is jól fejlődik. Ha mégsem, most ismertetjük a lehetséges okokat és a megoldásukat.

A szilvák szinte a fán aszalódnak meg, bizonytalan az idei terméshozam

2024. augusztus 13. 16:10

A legnagyobb problémát jelenleg a szárazság és a légköri aszály okozza, ami visszafogja a szilva növekedését.

Megújulóban van az almatermesztés Magyarországon

2024. augusztus 8. 09:10

A Fruitnet, a frisstermék-iparággal foglalkozó honlap írt a magyarországi almatermesztés javuló helyzetéről. Merre tart a hazai almaágazat?

Gyökérzöldségek: ezért érdemes nyersen is fogyasztani őket

2024. augusztus 7. 13:40

Összeszedtük a 12 legegészségesebb gyökérzöldséget, amelyeket mindenképpen érdemes beépíteni az étrendünkbe.

Jelentkezzen, ha ki akarja hagyni a kereskedőket az értékesítési láncból

2024. augusztus 2. 16:10

A vásárlók friss, vegyszermentes zöldségeket kapnak ismert forrásból, tervezhető beszerzéssel és jobb áron.

Szilva: elkezdődtek itt is a Szedd magad akciók

2024. július 31. 08:40

Jelenleg a legtöbb ültetvény 450-500 forint körüli összegért kínál egy kilogramm gyümölcsöt azoknak, akik nem restek érte menni.

A zöldségek és gyümölcsök helyes tárolása nyáron

2024. július 30. 16:10

Az alapszabály az, hogy ne tegyük egymás mellé azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek különböző érési tulajdonságokkal rendelkeznek.