9℃ 4℃
november 12. Jónás, Renátó, Jozafát

Nemcsak temetőbe való: a krizantém új arcát mutatja

2025. október 8. 11:10

A krizantém a világ számos kultúrájában az élet, a hosszú élettartam és a megújulás jelképe – nálunk mégis sokáig a halottak napjához kötődött.

Így nyissa ki a gránátalmát 1 perc alatt!

2025. október 1. 14:10

A gránátalma igazi vitaminbomba, de a pucolása bosszantó lehet – mutatjuk a trükköket, hogy könnyen és tisztán menjen!

Amikor a vad bekopog: látogatók a kertben

2025. október 1. 11:10

A természet közelebb jöhet, mint hinnénk. Ősszel egyre több vadállat bukkanhat fel a kertekben – készüljünk fel idejében!

Miért különleges a szegfűszeg illóolaja?

2025. szeptember 26. 14:10

A szegfűszegolaj nemcsak illatos, hanem biológiailag aktív anyagokban is gazdag. Tudományos közelítésből mutatjuk be.

Indul a szezon: ősszel támadnak a nagy ragadozók

2025. szeptember 17. 09:10

Kevesebb zaj, aktívabb ragadozók, jobb fogások – az őszi szezon a horgászok egyik legizgalmasabb időszaka a vízparton.

Hogyan lehet a vidék versenyképes?

2025. szeptember 16. 17:10

Az Európai Unió felismerte, hogy a személyek szabad mozgásának joga mellett szükség van a "maradás jogára" (Right to stay) is.

Egyéb szakmai közlemények Képgaléria Videó

Pitypangból teát? Természetes segítség méregtelenítéshez

2025. szeptember 10. 14:10

Fedezze fel a pitypangtea titkát: természetes méregtelenítő, amelyet bárki elkészíthet otthon!

Kávé helyett cikória – ismeri a régi magyar pótkávét?

2025. szeptember 8. 14:10

Fedezze fel a koffeinmentes cikóriakávé titkát, amely gazdag ízével, rostjaival és emésztést támogató hatásával minden nap új energiát adhat!

Ezt minden kertésznek tudnia kell a szódabikarbónáról

2025. szeptember 7. 14:10

A szódabikarbóna vizes oldata régóta ismert házi szer, amely segíthet a gombás betegségek visszaszorításában a kertben.

Ezért tiltják be egyre több helyen a babérmeggyet

2025. szeptember 6. 13:10

A babérmeggy kedvelt sövénynövény, de toxikus levelei és invazív terjedése miatt nem veszélytelen. Mit kell róla tudnunk?