2023. május 10. 06:34
Mikrobiológiai készítményekkel a tisztább talajért, az egészségesebb növényekért és az egészségesebb környezetért.
2023. május 9. 06:34
A korábbi szezonok időjárásának változatossága, a herbicidhasználat és egyéb antropogén tényezők nagyban hozzájárultak a kukorica gyomosodásának megváltozásához. Az utóbbi évek hozadéka, hogy egyre több egyszikű növény gyomosít a kukoricatáblákban.
2023. május 8. 16:12
Bár a tavalyi év komoly kihívások elé állította a termelőinket, a 6 tonna program szempontjából mégis sikeresnek mondható, hiszen nagyon jó lehetőséget biztosított tapsztalataink bővítésére.
2023. május 4. 09:12
Nem mindegy, hogy 60 ezer vagy 80 ezer forint/ha költségen állítjuk elő a búzát. A költségek jelentős része már beépült, de most van lehetőségünk a termés mennyiségét emelni és a minőségen is javítani. Ne a célvonal előtt adjuk fel!
2023. április 27. 10:39
A biostimulátorok használatához nyújtott támogatás (AKG, AÖP) előremutató dolog. Akik csak a támogatás miatt használják e termékkört, tulajdonképpen mindegy, hogy melyiket választják. Akik viszont szakmai és termelési sikereket is szeretnének elérni, azoknak érdemes alaposan tájékozódni a választás előtt.
2023. április 24. 07:46
Izsó Lajos agrármérnök 2003 óta irányítja a rizságazatot Csárdaszálláson, ahol bio és konvencionális termesztéssel egyaránt foglalkoznak.
2023. április 20. 15:32
A RHYZO PLUS® egy organikus, gyökeresedést stimuláló készítmény, amely kiváló alternatívája a hormonokra alapozott termékeknek.
2023. április 20. 05:38
Érdemes a szántóföldi szemlézések alkalmával nemcsak a kártevők jelenlétét és mennyiségét figyelemmel kísérni, hanem a növények mindenkori élettani állapotát is figyeljük meg!
2023. április 19. 11:29
Jobban működik, ha van benne magnézium, foszfor és mikroelem is.
2023. április 17. 15:01
A kereskedelmi célú szójatermesztés kétséget kizáróan megviseli bolygónk talajait és a biológiai sokféleségre is kedvezőtlen hatást gyakorol. Az alternatív takarmányok kutatásának fokozott finanszírozása kulcsfontosságú a szójatermesztés jelentős környezetterhelésének csökkentésében.