2021. február 22. 08:03
A zöldborsó integrált növényvédelméről szóló cikkeim harmadik, azaz utolsó részében a jelentős kórokozókra és az ellenük való védekezésre szeretnék kitérni.
2021. február 22. 07:46
Az Európai Unió az utóbbi években számos növényvédőszer-hatóanyagot ítélt kivonásra, és jelenleg is több felülvizsgálat van folyamatban. Az őszi káposztarepcében használatos klórpirifosz és tiakloprid is kikerült a használható peszticidek köréből, hogy csak legfontosabbakat említsük.
2021. február 21. 03:36
Az újraszervezett folyamatok lényeges eleme, hogy az ágazatban dolgozó gazdasági szereplők érdekeit vegye figyelembe. Cél, hogy a kötelező adminisztratív feladatok elvégzése minél kevesebb erőforrást kössön le.
2021. február 19. 12:32
Talajoltó, szerves trágya és zöldítő keverék egy csomagban, teljes technológiával és szaktanácsadással, közvetlenül a Talajreform csapatától.
2021. február 19. 07:37
Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az UV-sugárzás, különösen az UV-B, javítja a növények hidegtűrését, betegséggel szembeni ellenállóságát és a száraz körülmények elviselését.
2021. február 19. 06:39
Nagy elismerés, ha szójagenetikák az AGROmashEXPOn kapnak díjat. A Karintia BŐTERMŐ SZÓJAVETŐMAGJAIT nem csupán a rangos különdíjak miatt érdemes kipróbálni.
2021. február 19. 04:36
Sziegl Balázzsal a Hajós-Bajai borvidékről, adottságokról, biogazdálkodásról és még sok minden másról beszélgettünk.
2021. február 18. 14:57
A fajtainnováció – a klónszelekció és az új fajták nemesítése – sok emberi erőforrást, időt és tőkét igényel. Ugyanakkor több oldalról – változó klíma, átalakuló piaci- és fogyasztói szokások –újabb kihívások érik az ágazatot. Megkerestük az érintetteket, milyen válaszokat tudnak ezekre a kérdésekre adni?
2021. február 18. 08:38
Az AE50 program 1986-ban kezdődött, amikor az év innovációit az ASABE által létrehozott szakértő zsűri, értékelte és kiválasztotta a legjobb ötvenet.
2021. február 17. 19:17
Mindegy, hogy a népszerű kertészeti kultúrák újbóli elültetéséről van szó, vagy már növekedésben lévők folyamatos táplálásáról, a jövedelmezőség nyitja a tápanyag-utánpótlásban ma már nem a mennyiség, hanem a minőség.