2022. január 12. 04:36
Takler Andrással a szekszárdi borvidék történetéről, az elmúlt évtizedek kihívásairól, tervekről, na meg borokról beszélgettünk.
2021. december 10. 04:36
Hotyek Zita szőlészként dolgozik, de a kádár mesterséget is elsajátította, és ha ideje engedi, részt vesz a családi műhely munkájában.
2021. december 8. 16:09
Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.
2021. december 2. 13:56
2021. december 2-án 12 órakor, a FELIX Kitchen & Bar-ban, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2021” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét.
2021. november 28. 05:36
A pezsgőműhelyben nem készülnek nagy tételek, sőt, nincs olyan palack, ami ne menne keresztül László kezén, amibe bele ne szagolt volna.
2021. november 22. 05:36
Rácz Erika borásszal, a SanzonTokaj tulajdonosával beszélgettünk.
2021. november 11. 07:36
Légli Gézával hivatásról, természetközeli szőlőművelésről és az ágazat helyzetéről beszélgettünk.
2021. november 7. 17:07
Az ősidőkben amforákból merítették, öntötték a bort, de ekkor már termesztették a különleges formájú tökféléket és volt mintázócső, amivel mintázták és kivették a nedűket. Ma a nagyméretű tartályokból bormintázó csap segítségével történik a bor kivétele.
2021. október 26. 06:36
A magyar borospalackokba zárt szenvedélyt közvetíti a világ vezető borszakértői között számon tartott Herczeg Ágnes. A Széchenyi István Egyetemen végzett szakember többek között elárulta, miért számít egzotikumnak a nemzetközi piacon a magyar bor, és azt is, miért nem pénz kérdése, mit hozhatunk ki egy pohár italból.
2021. október 25. 08:20
Lehet, hogy már a bölcsőben eldőlt, hogy Koch Pálma borász lesz, hiszen mióta emlékszik, érdekli ez a hivatás.