Állattenyésztés
Állattenyésztés

Roland, a Mozsi Major büszkesége

Roland, a Mozsi Major büszkesége

Agrofórum Online

Számos fajtabemutató és bírálat zajlott az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok három napja alatt, így természetesen az állattenyésztéssel is foglalkoztunk helyszíni Facebook LIVE tudósításainkban. A limousin bikák összesített versenyében II. helyen végzett Roland, a sellyei Mozsi Major saját tenyésztésű bikája.

„Baranyából érkeztük, az Ormánsági Sellyén Dráva-menti ártéri területen legeltetünk. Első alkalommal vagyunk itt, Hódmezővásárhelyen, de a közösségi médiában sokan jól ismerhetnek minket, hiszen aktívak vagyunk a Facebookon is” – mesélt a Mozsi Majorról Mozsgai József, a kiváló eredményt elért Roland hátán ülve.

„A limousin fajtáról leginkább azt tudnám kiemelni, hogy élénk vérmérsékletűnek, rendkívül vad fajtának tartják, ám ez nem így van, és ezt a Mozsi Majorban is meg tudjuk cáfolni, ahogy itt, a kiállításon is. Azért kezdtünk el ezzel a fajtával foglalkozni, mert a nagytestű húsmarhák között ez a legigénytelenebb, ráadásul könnyű ellésű, vékony csontozatú, ugyanakkor erőteljes izomnövekedést tud produkálni. Kisebb gazdaságoknak, különösen kezdőknek is ajánlani tudjuk, hiszen a takarmányozási hibákat jól kompenzálja a fajta” – válaszolta kérdésünkre Mozsgai József, aki büszkén mehetett haza élete első olyan hódmezővásárhelyi kiállításáról, amelyen nem csak látogatóként vett részt.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online; Fotó: Mozsi Major)

A stresszes sertés nem jó sertés

2019. augusztus 21. 07:17

A Farmerexpo adott otthon a Sertéstenyésztési konferenciának, amely az ágazat aktuális kérdéseivel, problémáival foglalkozott, illetve igyekezett azokra megoldási lehetőségeket kínálni.

Szarvasmarha-ágazati Szeminárium – Gyepápolási Szakmai Nap Gödöllőn

2019. május 30. 10:17

Idén tavasszal első alkalommal került megrendezésre 2019.05.21-én egy olyan gyepápolásról szóló szakmai nap, ahol a tantermi előadások mellett terepi gépbemutatót is tartottak az érdeklődőknek.

Robot fejőgép, agrárvilágítás, biztonsági nyakfogó... - Állattenyésztési innovációk Hódmezővásárhelyről

2019. május 22. 16:46

Az agrárinformatika és tartástechnológia kapcsán a megosztott helyezéseknek köszönhetően a szakmai zsűri összesen hat fejlesztést emelt ki.

Szinte tökéletesek az adonyi Angus tenyészbikák - Fajtaelőnyök és tartástechnológia

2019. május 9. 04:36

2018-ban 93 százalékos vemhesülést értek el az adonyi Angus marhák. Összesen 19 tenyészbika dolgozott az előző idényben, amelyek közül négy állat 100 százalékos eredményt produkált.

Állattenyésztés Képgaléria Videó