Állattenyésztés
Állattenyésztés

Roland, a Mozsi Major büszkesége

Roland, a Mozsi Major büszkesége

Agrofórum Online

Számos fajtabemutató és bírálat zajlott az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok három napja alatt, így természetesen az állattenyésztéssel is foglalkoztunk helyszíni Facebook LIVE tudósításainkban. A limousin bikák összesített versenyében II. helyen végzett Roland, a sellyei Mozsi Major saját tenyésztésű bikája.

„Baranyából érkeztük, az Ormánsági Sellyén Dráva-menti ártéri területen legeltetünk. Első alkalommal vagyunk itt, Hódmezővásárhelyen, de a közösségi médiában sokan jól ismerhetnek minket, hiszen aktívak vagyunk a Facebookon is” – mesélt a Mozsi Majorról Mozsgai József, a kiváló eredményt elért Roland hátán ülve.

„A limousin fajtáról leginkább azt tudnám kiemelni, hogy élénk vérmérsékletűnek, rendkívül vad fajtának tartják, ám ez nem így van, és ezt a Mozsi Majorban is meg tudjuk cáfolni, ahogy itt, a kiállításon is. Azért kezdtünk el ezzel a fajtával foglalkozni, mert a nagytestű húsmarhák között ez a legigénytelenebb, ráadásul könnyű ellésű, vékony csontozatú, ugyanakkor erőteljes izomnövekedést tud produkálni. Kisebb gazdaságoknak, különösen kezdőknek is ajánlani tudjuk, hiszen a takarmányozási hibákat jól kompenzálja a fajta” – válaszolta kérdésünkre Mozsgai József, aki büszkén mehetett haza élete első olyan hódmezővásárhelyi kiállításáról, amelyen nem csak látogatóként vett részt.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online; Fotó: Mozsi Major)

Szarvasmarha-ágazati Szeminárium – Gyepápolási Szakmai Nap Gödöllőn

2019. május 30. 10:17

Idén tavasszal első alkalommal került megrendezésre 2019.05.21-én egy olyan gyepápolásról szóló szakmai nap, ahol a tantermi előadások mellett terepi gépbemutatót is tartottak az érdeklődőknek.

Robot fejőgép, agrárvilágítás, biztonsági nyakfogó... - Állattenyésztési innovációk Hódmezővásárhelyről

2019. május 22. 16:46

Az agrárinformatika és tartástechnológia kapcsán a megosztott helyezéseknek köszönhetően a szakmai zsűri összesen hat fejlesztést emelt ki.

Szinte tökéletesek az adonyi Angus tenyészbikák - Fajtaelőnyök és tartástechnológia

2019. május 9. 04:36

2018-ban 93 százalékos vemhesülést értek el az adonyi Angus marhák. Összesen 19 tenyészbika dolgozott az előző idényben, amelyek közül négy állat 100 százalékos eredményt produkált.

Állattenyésztés Képgaléria Videó

„Ilyen etetőkocsit még nem láttunk” – Megérkezett az első önjáró Trioliet Magyarországra

2018. december 5. 08:24

A közelmúltban a Pusztaszabolcsi Mezőgazdasági Zrt. szarvasmarhatelepén adták át Magyarország első Trioliet Triotrac önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsiját.