Életmód
Fizetett tartalom
Életmód
Fizetett tartalom

A szakmaiság és a professzionalitás miatt is érdemes a kiállítóknak megjelennie az OMÉK-on

A szakmaiság és a professzionalitás miatt is érdemes a kiállítóknak megjelennie az OMÉK-on

Agrármarketing Centrum

Idén szeptemberben - immár 79. alkalommal - ismét megrendezik Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági eseményét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén megrendezendő eseményen ezúttal az agár- és élelmiszeripari innovációk bemutatására és a szakmaiság erősítésére helyezik a hangsúlyt.

Mit kínál a kiállítóknak a 79. OMÉK?

 A 2019-es OMÉK-ot a megszokott 5 nap helyett 4 napra koncentrálják. A szervezők szerint ugyanakkor a korábbi évekhez képest újszerűbb eseményt kapnak a látogatók és kiállítók is szakmai programokkal, az agrárdigitalizációs és agrárinnovációs eszközök bemutatásával. A vásáron közel 40 ezer m²-en biztosítanak lehetőséget a kiállítók megjelenésére. A korábbi években megszokott módon számítanak a kis- és őstermelők, családi gazdálkodók és kis- és középvállalkozások nagy számú jelenlétére, ugyanakkor a nagyobb élelmiszeripari cégek hangsúlyosabb részvételére is.

Miért érdemes megjelenni az OMÉK-on?

A legtöbb kiállító szerint az OMÉK a magyar agrár- és élelmiszeripar legfontosabb rendezvénye. A résztvevők elsősorban a szakmai és üzleti kapcsolatok erősödését várják a megjelenéstől, de fontos érv, hogy az eseményen közvetlenül találkozhatnak vásárlóikkal, valamint alkalom nyílik arra is, hogy új termékeiket és szolgáltatásaikat megismertessék a szélesebb közönséggel.

Szakmai nap és szakmaiság a fókuszban

A kiállítás első napja szakmai napként funkcionál majd, ahol a kiállítóknak konferenciákat, előadásokat, üzletember találkozókat, vezetett hosted-buyer programokat szerveznek, illetve azokból a célországokból hívják meg az agrárágazaton belüli cégek döntéshozó beszerzőit, akiket a magyar agrártermékek kiemelt export piacaiként jelölnek meg. A szakmai napnak és a vásárnak is kiemelt üzenete lesz a fiatalítás, a generációváltás, továbbá foglalkozik élelmiszertechnológiai és -biztonsági kérdésekkel is. A szakmai konferenciák tematikái olyan aktuális agrárgazdasági témák köré csoportosulnak majd, mint az élelmiszerfeldolgozóipar kihívásai, az agrárdigitalizáció, a klímaváltozás vagy az öntözés fejlesztési lehetőségei

Kiállítói helyek, megjelenés

A korábbi években közel ezer kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az OMÉK-on. Idén nem a létszám növelése a cél, hanem a kiállítók körének sokféleségére helyezik a hangsúlyt. Az OMÉK szervezői folyamatosan várják a kiállítók jelentkezését 2019. július 15-ig. A jelentkezési lapokat a vásár honapjáról, a https://omek.amc.hu oldalról is letölthetik, ahol a vásárral kapcsolatos fontosabb információkat is megtalálhatják.

Ez lenne a siker titka? A hagyomány és az innováció találkozása a román mezőgazdaságban

2019. október 1. 11:10

Sok hasonlóságot fedezhetünk fel a román és volt szocialista országok mezőgazdaságában, hiszen ugyanazokkal problémákkal küzdenek: kiöregedő gazdatársadalom, előnytelen birtokszerkezet, a multinacionális vállalatok térhódítási kísérletei és a fogyasztói passzívitás a hazai, illetve a helyben termelt termékek irányába. A problémákra adott válaszok azonban sokszor eltérnek a keleti blokk megoldásaitól, és az uniós források ésszerű felhasználásával Romániának jó esélye van arra, hogy a közeli jövőben a térség meghatározó mezőgazdasági szereplőjévé váljon.

Életmód Képgaléria

Pályáznak a minőségre

2019. május 23. 08:17

A füstölt árukon túl grillkolbásszal, hamburgerpogácsával, saslikkal, vagy akár konyhakész állapotra előállított, fóliázott, védjeggyel ellátott termékcsaláddal kívánnak piacra lépni.

Hogy függ össze a körömápolási napló és a kézműves sajt?

2019. május 23. 03:48

A magas minőségű tejnek ma már komoly felvevő piaca van. Nem túlzás azt állitani, hogy a Hétforrás Birtokról származó tejért, és csekély mennyiségű sajtért, túróért sorban kell állniuk a vevőknek, „akik” jelenleg éttermek, kávézók, reggelizőhelyek.

Bulgária: folyékony arany és rózsaszín álmok

2019. április 19. 08:37

Az Agrofórumnak – az Európai Unió jóvoltából – lehetősége volt arra, hogy betekintést nyerjen a bolgár mezőgazdaságba, illetve abba, hogyan hasznosulnak ott a támogatások.

Életmód Képgaléria

„A fejlődés hagyománya” - az OMÉK margójára

2019. október 4. 10:29

A következő 2-3 évben annyit fog változni a mezőgazdasági ágazat, amennyit ezelőtt 30 év alatt összesen.

100 nap múlva OMÉK - Marokkó a díszvendég

2019. június 18. 10:00

Marokkó lesz a szeptember 26. és 29. között tartandó 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) díszvendége, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - jelentette be Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) miniszterhelyettese.

Ebben az évben a Bábolnai Gazdanapok a 79. OMÉK társren­dezvénye

2019. augusztus 25. 19:26

Az agrárium kiemelkedő eseménye az elmúlt 30 év­ben nemcsak hagyományt teremtett, hanem a hazai agrárium egyik értékes rendezvényévé vált.

Holnap nyit a 32. Bábolnai Gazdanapok

2019. szeptember 4. 10:38

A 32. Bábolnai Gazdanapok idén közel 20.000 négyzetméteren, több mint 200 kiállítóval kerül megrendezésre.