Gép-show 2022
Fizetett tartalom
Gép-show 2022
Fizetett tartalom

8 érdekesség a John Deere R41 sorozatú önjáró permetezőről

8 érdekesség a John Deere R41 sorozatú önjáró permetezőről

KITE Zrt.

Nagy teljesítmény, maximális hasznos üzemidő, a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költség. Ezek azok a tényezők, amire Önnek igazán szüksége van új permetező esetén. E szempontokat is figyelembe véve született meg a John Deere R4140i/R4150i önjáró permetezőgép is. Íme 8 érdekesség a gépről.

1. Fülkekényelem és biztonság mindenek felett

Az új generációs fülke minden eddiginél kimagaslóbb kényelmet és jobb kialakítást nyújt. A logikus kezelőszerv-kialakítás, a 4640-es univerzális kijelző, a CommandARM, az XtraFlex kerékrugózás, valamint a jól támasztó légpárnás ülésnek köszönhető kényelem mellett a túlnyomásos fülke hermetikusan megvéd a portól, permetrészecskéktől és párától, miközben a hatékony levegőszűrés gondoskodik arról, hogy tiszta levegőt lélegezzen. És akkor a kilátásról még nem is esett szó: teljesen akadálymentes kilátás, ami a stresszmentes és pontos munkavégzést segíti akár egy hosszú műszakban is.

2. Akár 36 m keretszélesség

A szórókeretet tekintve a legszélesebb kivitel 36 méter. Az acélkeret mellett elérhető szénszálból készült keret is, ami hatszor erősebb, ugyanakkor sokkal könnyebb, mint a hagyományos anyagok. Ezenkívül korrózióálló és tartós is. Érdekességképpen, a John Deere szénszálas szórókeretének kifejlesztésében részt vett a King Agro, a versenyjachtok szénszál-szakértője is.

3. Hatékony és erős motor

A 6 hengeres, 6,8 literes 255 LE-s John Deere által mezőgazdasági célra kifejlesztett PowerTech motor már jól ismert a kis üzemanyag igényéről, ami alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett is stabil teljesítményt biztosít. Ráadásul az orr-részben elhelyezett, szervizeléshez is könnyen hozzáférhető motor optimális egyensúlyt biztosít a gépnek.

4. Nagyméretű permetlé-tartály

A 4000 literes (R4140i) vagy az 5000 literes (R4150i) polietilén permetlétartályok is a nagy területteljesítményt hivatottak segíteni, így könnyebben betarthatja a legszorosabb kijuttatási határidőket is.

5. XTRAFLEX kerékfelfüggesztés

Élvezze az automatikus önszintező rendszerrel ellátott, pneumatikus kerékrugózás nyújtotta komfortot: a kerekek egymástól függetlenül 200 mm-es függőleges elmozdulásra képesek, ezáltal az egyenetlen terepviszonyokhoz jobban alkalmazkodik a permetezőgép.

6. Villámgyors feltöltés

A PowrSpray segítségével töltsön a permetezőgépbe akár 5000 litert kevesebb, mint 5 perc alatt, és még mindig marad ideje és tiszta vize a permetezőszerek bekeveréséhez és az üres flakonok kiöblítéséhez. A PowrSpray™ rendszerrel a feltöltés egyszerű, gyors és kényelmes. Csak írja be a betölteni kívánt folyadék mennyiségét a Solution Command billentyűzeten, és nyomja meg a Start gombot. A külön feltöltőszivattyú azonnal megkezdi a feltöltést akár 1200 l/min teljesítménnyel.

7. Ultrahangos precizitás

A TerrainControl Pro, a TerrainCommand Pro és az aktív központi keretvezérlés kiegészítik a 40i és 50i permetezőgépek már amúgy is példaértékű mechanikus szórókeret-stabilitását. Nincs kihagyott rész, nincs elsodródás, csak precíz lefedettség, automatikusan.

A TerrainControl Pro and TerrainCommand Pro használatával a szórókeret mindig ott lehet, ahol az optimális lefedettség érdekében lennie kell. Az adott célra tervezett, hibrid üzemmódú szenzorok egyidejűleg követik nyomon a talajt és a kultúrát, és betanulják a kultúra magasságát, így nem süllyesztik le a szórókeretet, ha az dőlt terményhez ér. Az aktív központi keretvezérlés kiküszöböli a nemkívánatos elmozdulást, és megakadályozza a szórókeret elbillenését a táblavégi fordulókban.

8. ExactApply fúvókánkénti vezérlés a precizitásért

Az ExactApply rendszernek köszönhetően minden egyes hektárt ugyanolyan hatékonysággal láthat el, hiszen a fúvókákat akár egyenként is vezérelheti, így csökkentve az átfedéseket, kihagyásokat. Ráadásul az ExactApply új fúvókaváltó rendszere menetsebesség-arányosan váltja a fúvókákat, így a szóráskép mindig tökéletes lesz a menetsebességtől függetlenül.

Tekintse meg az alábbi videón az új John Deere R4140i és R4150i permetezőgépet munka közben.

További részletekért és akciókért keresse KITE gépértékesítőjét!

Sütő Antonió
marketingvezető

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 10.

2022. április 23. 12:03

Az a tény, hogy ez az erős gumihevederes traktor győzött, azt mutatja, hogy a résztvevők az intelligens technológiára és a lenyűgöző vonóerőre összpontosítottak.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 9.

2022. április 20. 04:37

A sorozat kilencedik fejezetében a kombájn kategória döntőseit (Claas Trion, New Holland CH 7.70, Rostselmash RSM 161), de elsősorban győztesét mutatjuk be.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 8.

2022. április 13. 08:04

A sorozat nyolcadik fejezetében az XXL nagytraktor kategória győztesét mutatjuk be.

FARM MACHINE 2022 - Az év mezőgépe 7.

2022. április 9. 04:36

Terveink szerint a győztesekről az olvasóink számára folyamatos tájékoztatást adunk. A sorozat hetedik fejezetében a permetezőgép kategória döntőseit (Amazone DirectInject, Hardi Aeon, Horsch Leeb CS), de elsősorban a győztesét mutatjuk be.

Impozáns tesztlaboratóriumot épít a John Deere

2018. május 24. 12:13

A John Deere 3000 négyzetméteres laboratóriumot épít, ahol a permetező- és műtrágya-kijuttató berendezések tervezését és tesztelését végzik.

Videón a legújabb John Deere R700-as vontatott permetező!

2020. december 14. 08:18

Nagy teljesítmény, maximális hasznos üzemidő és a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költség. Ezek azok a tényezők, amire Önnek igazán szüksége van új permetezőgép esetén. Tekintse meg videón az új John Deere R700-as vontatott permetezőt, amely a precíziós növényvédelem zászlóshajója a kategóriájában!

Videón a legértékesebb John Deere kombájn fülkéje!

2022. szeptember 9. 09:42

A John Deere kombájnok zászlóshajója a legújabb John Deere X sorozat, amely a valaha volt legnagyobb méretű és teljesítményű betakarítógép a portfólióban.

Gépészet Videó

KITE Zrt. bemutatók a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n

2019. május 29. 08:15

A több, mint 30 gépet felvonultató állógép-kiállítás jól szemléltette, hogy a KITE Zrt. az utóbbi években a műszaki hátteret is magába foglaló precíziós technológia fejlesztése mellett igyekszik a kis- és közepes birtokmérettel rendelkező gazdaságok gépesítési igényeit is kiszolgálni.