A CLAAS bemutatja az új érintőképernyős CEBIS MOBILE-t

Agrofórum Online

A LEXION 700/600 sorozathoz kínált CEBIS MOBILE terminállal a CLAAS új mértéket állított fel az elismert asszisztencia rendszerek, a CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelésének területén.

Az új CEBIS MOBILE 12 collos színes és érintőképernyős kijelzője összefogja az összes elérhető asszisztencia rendszer funkcióit. Így a gépkezelő egyetlen terminállal teljes mértékben felügyelheti a gép munka- és üzemi körülményeit. Szükség esetén pedig a könnyen érhető menürendszer segítségével egyszerűen, ujjnyomással a betakarítási körülményekhez igazíthatja az asszisztenciarendszerek összes funkcióját.

Egyszerű és magától érthetődő – új 12 collos képernyő

Az új CEBIS MOBILE képernyője nagyfelbontású, színes és 12 collos. Az adatok tisztán tagoltan, érthetően jelennek meg rajta, kezelése pedig roppant egyszerű. Mindez lényegesen megkönnyíti a gép feletti ellenőrzést. A főmenüben egy kombájn-sziluett látható, amelyen folyamatosan nyomon követhetők a fontos funkciók beállított értékei: például a rotor- és szelelő-fordulatszám, szemnedvesség és a magtartály töltöttsége. A GRAIN QUALITY CAMERA képe is látható a képernyőn, ezen a gépkezelő a termény minőségét folyamatosan tudja ellenőrizni. A GRAIN QUALITY CAMERA adatainak kiértékelése segít a CEMOS AUTO CLEANING rendszernek a magtisztaság optimalizálásában. Ezen kívül a gépkezelő a képernyőn két egyszerű csúszkával beállíthatja az optimális egyensúlyt a magtisztaság, szalmaminőség és az áteresztés között.

Integrált fedélzeti információk

A képernyő alsó részén olyan fontos fedélzeti információk láthatók, mint a CRUISE PILOT adatai. Így többek között a menetsebesség, áteresztés a ferdefelhordóban, az óránkénti áteresztőképesség tonnában és a motorterhelés. Ezen kívül megmutatja a rendszer, melyik az a tényező, amely az éppen aktuális munkakörülménynél korlátozza a teljesítményt. Ha a gépkezelő a CRUISE PILOT funkcióit nem a CEBIS-ben szeretné megváltoztatni, akkor megteheti a CEBIS MOBILE-ban is. Az egyes menüpontok elérése mindhárom asszisztenciarendszernél azonos. 

A CEMOS AUTOMATIC biztosítja az optimális teljesítményt

A szintén integrált CEMOS AUTOMATIC összefogja az összes asszisztenciarendszert, melyek a legkülönfélébb munkakörülménynél is a gép optimális teljesítményéről gondoskodnak. Ezekhez tartozik például az AUTO SEPARATION, mely a másodlagos magleválasztás automatikus szabályozásáért felel, az AUTO CLEANING, mely a tisztítás beállítását szabályozza, és az AUTO SLOPE, ami szelelőfordulatszámot folyamatosan a körülményekhez igazítja, amikor a gép lejtőn dolgozik.

CEMOS DIALOG, a gépkezelő partnere

A elismert CEMOS DIALOG gépfelügyeleti rendszert is integrálták az új CEBIS MOBILE-ba. Ez a funkció mindig aktív a háttérben, folyamatosan figyeli az összes munkafolyamatot, kiértékeli az adatokat és figyelmezteti a gépkezelőt, ha a gép teljesítménye nincs teljes mértékben kihasználva. A megfelelő jelentés a CEBIS MOBILE képernyőn jelenik meg, és ha a gépkezelő egyszerűen rákoppint, azzal át is veheti az optimalizáláshoz ajánlott értéket. A CEMOS MOBILE képernyőn a gépkezelő behívhatja a CEMOS DIALOG funkciókat, hogy a gép működésének optimalizáláshoz milyen ajánlott beállításokat aktiváljon. Az ajánlott beállítások itt is egyszerűen rákoppintással átvehetők és alkalmazhatók.

Az új CEMOS MOBILE a 2018-as aratási időszakra minden LEXION 700/600 modellhez elérhető lesz.

(Axiál Kft.)

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

STEYR Terrus 6250 - Újabb taggal bővül a modellválaszték

Kiemelkedően magas, 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz.

Érkeznek az új ZETOR traktorok - Bemutatjuk az Utilix és Hortus kistraktorokat

A Zetor új, 42-67 lóerő tartományba tartozó univerzális kistraktorokat mutatott be Utilix és Hortus elnevezéssel.

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

A legújabb fejlesztések - Kombájn konferencia az AGROmashEXPO-n

Az adapterek fejlesztése és gyártása területén hazánk nagyhatalomnak tekinthető, mivel három nemzetközi szinten is elismert cégünk van.

2018. február 2. 10:39

Díjazták a 2018-as év legjobb magyar mezőgépeit

Három magyar fejlesztésű és gyártású mezőgazdasági gépet díjazott a szakmai zsűri az idei AGROmashEXPO kiállításon.

2018. január 28. 11:51

Bemutatkozik „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese - CLAAS CORIO CONSPEED

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

2018. február 9. 09:10

Így épülnek és szépülnek a standok az AGROmashEXPO nyitása előtt (KÉPEK)

Megmutatjuk, hogyan készülnek a kiállítók az AGROmashEXPO és AgrárgépShow megnyitására.

2018. január 22. 08:03