Gépészet
Gépészet

A Continental új mezőgazdasági gumiabroncsai

A Continental új mezőgazdasági gumiabroncsai

Agrofórum Online

A Continental új prémium mezőgazdasági radiál gumiabroncsainak első két sorozatát „Tractor 70” és „Tractor 85” elnevezéssel az Agritechnica 2017 kiállításon mutatta be.

A Continental AG. Rubber Group mezőgazdasági gumiabroncsait 2015 januárjától MITAS Premium néven értékesítette. A vállalat, mint prémium gumiabroncs-gyártó, most újra Continental néven kíván jelen lenni a mezőgazdasági gumiabroncsok piacán.

A nagyüzemi termeléshez egyre nagyobb teljesítményű mezőgazdasági gépeket alkalmaznak, és ezzel párhuzamosan növekszik a hatékony mezőgazdasági gumiabroncsok iránti kereslet is. A Continental az igényeknek megfelelően új, csúcsminőségű radiál gumiabroncsok gyártását kezdte el a portugáliai Lousadóban. Az új prémium mezőgazdasági radiál gumiabroncsainak első két terméksora a „Tractor 70” és a „Tractor 85” elnevezést viseli.

Continental „Tractor 70” gumiabroncs

A „Tractor 70” sorozat 320/70 R 24 és 580/70 R 38 között 14 méretben készül, elsősorban traktorokhoz. Az új „Tractor 70” gumiabroncsok eltérnek a szabványos típusoktól, mert felfekvő felületük a talajon nagyobb. Az optimális öntisztító tulajdonságokkal rendelkező abroncs a talajjal érintkező sima felfekvésű. lekerekített kapaszkodó bordákkal kombinálva nagy vonóerő kifejtésre képes.


Continental „Tractor 70” radiál mezőgazdasági gumiabroncs

Az új technológiával készült lágy oldalfalakkal és az új abroncsperem kialakításával igen alacsony, akár 0,2 bar levegőnyomáson is nagy kerületi erő (vonóerő) elviselésére képes. Ha az abroncs légnyomása 1,0 bar, vagy ennél nagyobb értékű (max. 1,6 bar), akkor a megengedhető legnagyobb haladási sebesség 65 km/h értékű lehet.

A Continental „Tractor 70” prémium gumiabroncs kíméli a talajt nagy felfekvő felületével, és jobb tapadást, nagyobb vonóerő-kifejtést biztosít, mint a „Tractor 85” abroncs.


Continental „Tractor 70” radiál gumiabroncs tulajdonságai

Continental „Tractor 85” gumiabroncs

A „Tractor 85” sorozat 280/85 R 24 és 520/85 R 38 között 19 méretben készül. Ez a radiál gumiabroncs a mezőgazdasági traktorokhoz minden évszakban és minden út-, valamint talajfelületre használható. A „Tractor 85” egy igazi többcélú gumiabroncs, amely olyan keskeny, hogy szépen illeszkedik a barázdába, de ugyanakkor elég széles ahhoz, hogy betöltse a sokoldalú, nagy teherbírású mezőgazdasági gumiabroncs szerepét.


Continental „Tractor 85” radiál mezőgazdasági gumiabroncs

Az új, különleges N.flex technológiának köszönhetően ez a gumiabroncs tartós és erős. A rendkívül rugalmas oldalfallal rendelkező termék képes nagy erőhatások felvételére, ugyanakkor kedvezően viselkedik egyenlőtlen talajon és kemény, aszfaltozott útfelületen. Az új abroncsperem kialakításával igen alacsony, 0,2 bar nyomás mellett is nagy kerületi erővel (vonóerővel) terhelhető. A legnagyobb megengedett haladási sebesség 50 km/h lehet. Mindez 1,0-1,6 bar nyomás esetén.

Continental „Tractor 70”és „Tractor 85” gumiabroncs gyártástechnológiai újdonságai

A Continental Lousadoban lévő modern üzemében új gyártástechnológiával készülnek a „Tractor 70” és a „Tractor 85” radiál mezőgazdasági gumiabroncsok. Új gyártástechnológiával valósul meg többek között a gumiabroncsok karkaszának és peremének kialakítása.

A radiál mezőgazdasági gumiabroncsokhoz nylon alapú szövetvázat (karkaszt) fejlesztettek ki, amely a gumiabroncsot robusztusabbá és kerekebbé teszi. A szabadalmaztatott N.flex technológiával készülő Continental abroncsok egyedülálló kialakításúak. Az új gyártástechnológiával készülő karkasz szövetanyaga kiválóan továbbítja az erőhatásokat a gumiabroncs különböző részei között. Az új szövetváz ugyanakkor elég rugalmas ahhoz, hogy elnyelje a dinamikus erőhatás okozta változásokat, méghozzá maradandó deformáció nélkül. Az új radiál mezőgazdasági gumiabroncsok alacsony abroncs légnyomás mellett is magas élettartamúak és kedvező utazási kényelmet biztosítanak.


Continental „Tractor70” és „Tractor85” új radiál gumiabroncsok kialakítása

A gumiabroncs a peremen keresztül kapcsolódik a keréktárcsához, a felnihez. Csak akkor képes a nagy kerékerő (vonóerő) kifejtésére, ha a gumiperem kialakítása megfelelő. A „Tractor 70” és „Tractor 85” gumiabroncsok peremének új kialakítása biztosítja, hogy alacsony belsőlégnyomás, valamint nagy kerékerő (vonóerő) mellett is az abroncs a kerékpánton marad, és nem csúszik meg rajta. A gumiabroncs peremének stabilitását és formájának megtartását egyetlen nagy szakítószilárdságú acélhuzalból készített többmenetű karika biztosítja.

A Continental a traktorok mellett a mezőgazdasági gépek széles körét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezi. A jövőben a legnagyobb mezőgazdasági gépgyártókkal együttműködve fejlesztett portfólió radiál és diagonál abroncsokat foglal magába, összesen több mint 150 különféle méretet tartalmazó kínálattal.

(Dr. Varga Vilmos – Agrofórum Online)

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27. 10:34

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25. 04:36

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

Egyedi innováció a FLIEGL Büffel rendfelszedő-átrakó kocsi (+VIDEÓ)

2018. január 9. 06:58

Két ezüstérmes terméket is bemutatott a FLIEGL óriási standján Ackermann Tamás  hannoveri Facebook bejelentkezésünkben.

Megújult pótkocsik a lengyel Pronartól (VIDEÓ)

2018. január 3. 15:00

Összesen négy pótkocsival készült a lengyel Pronar a hannoveri Agritechnica kiállításra.