Gépészet
Gépészet

A John Deere elkészítette a legerősebb hagyományos felépítésű traktorát

A John Deere elkészítette a legerősebb hagyományos felépítésű traktorát

Agrofórum Online

A John Deere 8R Series sorozat új „zászlóshajója”, a 400 LE (313 TLT LE) motorteljesítményű 8400R típus a legnagyobb hagyományos építésű traktor, amely valaha is elkészült a cég waterloo-i gyárában.

A 8400R típusban a John Deere PowerTech™ PSS 9 literes, Final Tier 4 (FT4)/ Stage IV kategóriájú motorja található, amelynek maximális teljesítménye Intelligent Power Management (IPM) használatával 449 LE, az e23 hajtóműve teljesen mechanikus rendszerű.

A független vontatási vizsgálatok során a versenytársnak tekinthető 8370R típus 340 LE teljesítményt ért el. Az új 400 LE-s modell viszont 360 LE-re volt képes, ami 91%-os hatékonyságot jelent, vagyis szélesebb munkagépet képes vontatni – növelve a területteljesítményt. A vontatási képesség növelése érdekében a traktor tömege növelhető a hátsó kerekekre szerelt 970 kg póttömeggel.

Az új motornál módosították a henger kialakítását a jobb levegő-hajtóanyag keverék elérésének céljából. Az átalakítás eredményeként a hajtóanyag-fogyasztás 2%-kal csökkent a 8370R típushoz képest. A gyár tájékoztatása szerint ezek a motorátalakítások a jövő évben már megjelennek a sorozat többi tagjánál is.

A traktor mellső részén lévő hűtőrendszerben drámai változások nem történtek, de a motor körüli hűtést fejlesztették.

Az új modellt elsősorban szántóföldi munkákra tervezték, ezért nem meglepetés, hogy a teljesen mechanikus e23 váltóval elérték a legjobb, 94%-os hátsó tengely hatásfokot.  

Az e23 egy egyedülálló sebességváltó megoldás, amely 23 előre- és 11 hátrameneti sebességfokozatot kínál az egyenletes váltás érdekében, illetve bármilyen munkakörülmény vagy munkagép esetén maximalizálja a hatékonyságot és a termelékenységet. Az e23 sebességváltó egyesíti a mechanikus erőátvitel előnyeit az AutoPowr váltó könnyű kezelhetőségével, és három üzemmódban használható: teljesen automata, egyedi vagy kézi.  Az e23 váltó az AutoPowr-hoz képest jobb üzemanyag-hatékonysággal dolgozik, és így összességében átlagosan négy százalék üzemanyag megtakarítást tesz lehetővé.

Az új John Deere 8400R traktor a korábbi 8R modellekkel azonos kényelmi berendezésekkel rendelkezik, beleértve a különféle ülés változatokat, az integrált hidraulikus joystickot és a CommandDisplay-jel ellátott CommandARM konzolt.

A 7R, 8R és 9R szériás traktorokhoz hasonlóan az új modell is beilleszthető a Farmsight precíziós gazdálkodási rendszerbe az új StarFire 6000 műhold vevővel, amely az új SF3 jellel 3 cm pontosságot képes biztosítani.
Opcióként beszerezhető a JDLink és Remote Display Access (RDA) távműködtető szolgáltatás, amellyel az adatok a traktorból közvetlenül a MyJohn Deere honlapra kerülnek.

2017 közepétől a 8400R szériát a Generation4 érintőképernyős CommandCentre kijelzővel látják el, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a több képernyős alkalmazást a beállítási adatok rögzítésére és szükség esetén ismételt megjelenítésére. Ennek akkor van különösen fontos jelentősége, ha munkagépet vagy kezelőt kell cserélni.

Az elmúlt év novemberében kezdődött gyártás alapján a dílerek megrendelhetik az új modellt e23 40km/h sebességváltóval, 900mm széles abroncsokkal, hagyományos világítással, Cat4 9000kg emelő képességű függesztő rendszerrel, négy pár hidraulika kivezetéssel és JDLink szolgáltatással. A 8RT széria frissítése 2017-ben várható.

Forrás: Emily Padfield, Farmers Weekly.

(Dr: Jóri J. István – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

6+1 ok, amiért szó szerint nagyot kaszálhat a gazda egy új New Holland silózóval

2024. május 28. 09:10

Az alternatív takarmánynövények felé is fordulhat a több európai piacon a silózók eladási listáit vezető New Holland Forage Cruiser betakarítógépeivel.

KUBOTA munkagépek – 360°-os teljesítmény a 100%-os sikerért

2024. május 24. 16:10

A Kubota szortimentjében a hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka is megtalálható.

Részleges terminálás is végezhető a Busa forgókapájával

2024. május 20. 12:10

Ha a Busa állítható forgókapájának szögét visszább vesszük, elérhető részleges terminálás.

Gépek a KITE-től az állattenyésztők részére

2024. május 16. 16:10

Termékpalettája széles skálát ölel fel, beleértve a kaszákat, rendterítőket, rendképzőket és szervestrágya-szórókat.

A koronavírus hatása a mezőgépgyártásra

2020. március 24. 08:03

A John Deere cég már január végén bejelentette a kínai gyárának bezárását. Az idő múlásával és a járvány terjedésével már a mannheimi gyárban is jelentkeztek fertőzések.

Next Edition csomag a Massey Fergusontól az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. október 29. 09:33

A Massey Ferguson a legnépszerűbb traktoraiból összeállított négy darabos csomagot fog bemutatni a kiállításon.

Legóból készülnek traktorok, rakodók, komplett gazdaságok

2024. március 10. 12:10

Második gyerekkorát éli egy német férfi, aki legókockákból épít nagy gonddal megtervezett miniatűr gazdaságokat. Két készlete már a boltokban is kapható.

Gépbemutató: Massey Ferguson 3700 AL széria rugózott híddal

2020. április 12. 07:38

Az új, modern mellsőhíd rugózás „nagytraktoros” kényelmet hoz a kis-univerzális szegmensbe.