Gépészet
Gépészet

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

Agrofórum Online

Az amerikai AE50 Award program a mezőgazdasági, élelmiszeripari és biológiai rendszerben dolgozó vállalkozások termékeit díjazza. A program 1984-ben indult, amikor az ASABE’s Agriculturral Engineering (mai nevén Resource) folyóirat külön kiadásában bemutatott 25 új innovációt, amely elősegíti a termelők idő-, költség- és élőmunka csökkentését, egyúttal a biztonságos munkavégzést. Az AE50 program a tapasztalatokat felhasználva 1986-ban kezdődött, amikor az év innovációit az ASABE által létrehozott szakértő zsűri értékelte és kiválasztotta a legjobb ötvenet. A 2018. év nyerteseiből már bemutattunk néhányat, most a hazai olvasók számára is érdekes John Deere díjazottakat ismertetjük.

A John Deere cég alábbi termékei kaptak AE50 díjat:

• CommandPro™ joystick 6R traktorokhoz
• Bale Mobile app
• 2660VT Variable-Intensity Tillage tool
• Gumiheveder S-Series kombájnokhoz
• Működés ellenőrző applikáció a Generation 4 CommandCenter™ részeként
• 700FD HydraFlex™ Draper

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

A John Deere 6R Series traktorokhoz alkalmazható, 2018 augusztusában piacra került ergonómiailag előnyös, multifunkciós CommandPro berendezéssel a kezelő a traktor sebességét, irányítását és munkagép kapcsolatát tudja szabályozni.

John Deere CommandPro

Az elmúlt év júniusában bevezetett Bale Mobile app a takarmánytermelők munkáját segíti azáltal, hogy általa részletesebb információhoz jutnak, növelik a hatékonyságot, meghatározzák a rend tömeget és a bála jellemzőket. A Bale Mobile kifejlesztésének célja az volt, hogy a traktorvezető számára közel valós idejű információt biztosítson a folyamat dokumentálásával együtt.

Bale mobile app

A többféle műveletre alkalmas 2660VT tárcsa változtatható szögállású tagokból áll, olyan keretszerkezettel, amellyel szabályozni lehet a tárcsalapra jutó terhelést, és így megfelelően illeszthető a változó talajtípushoz, talajfelszínhez és tarlómaradvány mennyiséghez. A tavaly nyáron bevezetett 2660VT tárcsa akár 16 km/h sebességgel üzemeltethető és alkalmas az őszi vagy tavaszi talajművelési feladatok ellátására.

John Deere 2660VT

A John Deere által elnyert díjak közül a következő három a betakarításhoz kapcsolódik: áttervezett gumiheveder S-Series kombájnokhoz, 700FD HydraFlex Draper vágóasztal és a Machine Performance app.

Az áttervezett gumihevederes járószerkezet lehetővé teszi, hogy a kombájn akár 40km/h haladási sebességgel közlekedjen. Az új gumiheveder módosított jellemzői, a kapaszkodó bordák szöge, szélessége és magassága növelik a vontatási képességet, vezetési komfortot és az élettartamot.

John Deere áttervezett gumihevederes járószerkezet

Azok a tulajdonosok, akik a MyOperationsTM app használatával képesek John Deere S700 Series kombájnjuk működését mobil telefonjukról bárhol és bármikor követni és szabályozni sokkal hatékonyabb üzemeltetést tudnak biztosítani. Ezzel a megoldással a következő kombájn paraméterek állíthatók: dob fordulat, dob hézag, ventilátor fordulatszám, rosta hézag. Ez a funkció 2018. május óta, az S700 kombájnok monitorára telepített Gen 4 CommandCenter Machine Performance app és a JDLinkTM Connect szolgáltatás igénybevételével alkalmazható.

Gen 4 CommandCenter

Az új 700FD HydraFlex Draper vágóasztal most kéthelyzetű motollával készül. Ez a megoldás a kezelő számára egy felső (40,6 cm) és egy alsó (35,6 cm) beállítást tesz lehetővé. A 700FD Draper Platformok a gyárból a 40,6 cm beállítással kerülnek kiszállításra. Bokros termények, mint például a repce esetében a nagyobb áteresztő képesség érdekében a felső pozíció ajánlott.

John Deere 700FD HydraFlex Draper

Forrás: www.deere.com; www.oemoffhighway.com

 

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

2019. április 25. 04:34

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában.

Miből áll egy modern, hatékony mérlegház?

2019. április 24. 08:46

Olyan mérlegházat alakítson ki, amely manipuláció mentes, precíz és gyors gabonaátvételt tesz lehetővé! De mik is a hatékonyságot leginkább befolyásoló tényezők egy mérlegház kialakításánál vagy átalakításánál?

Az izraeliek újra kezdik! - Új Galileo AgriCup gumiabroncs

2019. április 17. 13:42

A Galileo AgriCup kifejlesztésénél a talajra gyakorolt hatás volt az elsődleges szempont. A nagyobb felfekvő felület eredményeként az AgriCup jobb vonóképességgel és kisebb talajnyomással dolgozik.

Körbálázás újragondolva – Pöttinger módon

2019. április 15. 10:25

Európa vezető szálastakarmány gépgyártói között számon tartott Pöttinger cég 2015-ben mutatta be teljesen új, saját fejlesztésű és gyártású IMPRESS körbálázó családjának fix- és változókamrás változatát, amelyekkel újragondolták a körbálázás technikáját és a körbálázók műszaki felépítését.

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 6. rész

2018. december 22. 03:36

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Most a Nemzetközi Termékfejlesztési díjazottakat mutatjuk be.

A John Deere frissíti az 5M traktorcsalád tagjait

2018. április 5. 07:09

A John Deere 5M sorozat tagjai Európában a legnagyobb példányszámban értékesített traktortípusok egyike

A 25. John Deere traktor – Márkahűség mesterfokon

2018. június 23. 08:01

Kozsuch Kornél 1994 óta gazdálkodik Kondoroson. A mezőgazdaság szeretetét az édesapjától örökölte, de a zöld sárga szerelem már a saját szívéből fakad. A napokban vette át családja körében a 25. John Deere traktorát a KITE Zrt. vezetőségétől.

Traktorpiac: növelte előnyét a John Deere

2019. március 6. 08:28

Az első két hónapban összesen már 363 traktort helyeztek forgalomba, ez 28,7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első két hónap összesített márkasorrendjét a John Deere vezeti 48 darabbal, a Case és a New Holland előtt.