Gépészet
Gépészet

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

Agrofórum Online

Az amerikai AE50 Award program a mezőgazdasági, élelmiszeripari és biológiai rendszerben dolgozó vállalkozások termékeit díjazza. A program 1984-ben indult, amikor az ASABE’s Agriculturral Engineering (mai nevén Resource) folyóirat külön kiadásában bemutatott 25 új innovációt, amely elősegíti a termelők idő-, költség- és élőmunka csökkentését, egyúttal a biztonságos munkavégzést. Az AE50 program a tapasztalatokat felhasználva 1986-ban kezdődött, amikor az év innovációit az ASABE által létrehozott szakértő zsűri értékelte és kiválasztotta a legjobb ötvenet. A 2018. év nyerteseiből már bemutattunk néhányat, most a hazai olvasók számára is érdekes John Deere díjazottakat ismertetjük.

A John Deere cég alábbi termékei kaptak AE50 díjat:

• CommandPro™ joystick 6R traktorokhoz
• Bale Mobile app
• 2660VT Variable-Intensity Tillage tool
• Gumiheveder S-Series kombájnokhoz
• Működés ellenőrző applikáció a Generation 4 CommandCenter™ részeként
• 700FD HydraFlex™ Draper

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

A John Deere 6R Series traktorokhoz alkalmazható, 2018 augusztusában piacra került ergonómiailag előnyös, multifunkciós CommandPro berendezéssel a kezelő a traktor sebességét, irányítását és munkagép kapcsolatát tudja szabályozni.

John Deere CommandPro

Az elmúlt év júniusában bevezetett Bale Mobile app a takarmánytermelők munkáját segíti azáltal, hogy általa részletesebb információhoz jutnak, növelik a hatékonyságot, meghatározzák a rend tömeget és a bála jellemzőket. A Bale Mobile kifejlesztésének célja az volt, hogy a traktorvezető számára közel valós idejű információt biztosítson a folyamat dokumentálásával együtt.

Bale mobile app

A többféle műveletre alkalmas 2660VT tárcsa változtatható szögállású tagokból áll, olyan keretszerkezettel, amellyel szabályozni lehet a tárcsalapra jutó terhelést, és így megfelelően illeszthető a változó talajtípushoz, talajfelszínhez és tarlómaradvány mennyiséghez. A tavaly nyáron bevezetett 2660VT tárcsa akár 16 km/h sebességgel üzemeltethető és alkalmas az őszi vagy tavaszi talajművelési feladatok ellátására.

John Deere 2660VT

A John Deere által elnyert díjak közül a következő három a betakarításhoz kapcsolódik: áttervezett gumiheveder S-Series kombájnokhoz, 700FD HydraFlex Draper vágóasztal és a Machine Performance app.

Az áttervezett gumihevederes járószerkezet lehetővé teszi, hogy a kombájn akár 40km/h haladási sebességgel közlekedjen. Az új gumiheveder módosított jellemzői, a kapaszkodó bordák szöge, szélessége és magassága növelik a vontatási képességet, vezetési komfortot és az élettartamot.

John Deere áttervezett gumihevederes járószerkezet

Azok a tulajdonosok, akik a MyOperationsTM app használatával képesek John Deere S700 Series kombájnjuk működését mobil telefonjukról bárhol és bármikor követni és szabályozni sokkal hatékonyabb üzemeltetést tudnak biztosítani. Ezzel a megoldással a következő kombájn paraméterek állíthatók: dob fordulat, dob hézag, ventilátor fordulatszám, rosta hézag. Ez a funkció 2018. május óta, az S700 kombájnok monitorára telepített Gen 4 CommandCenter Machine Performance app és a JDLinkTM Connect szolgáltatás igénybevételével alkalmazható.

Gen 4 CommandCenter

Az új 700FD HydraFlex Draper vágóasztal most kéthelyzetű motollával készül. Ez a megoldás a kezelő számára egy felső (40,6 cm) és egy alsó (35,6 cm) beállítást tesz lehetővé. A 700FD Draper Platformok a gyárból a 40,6 cm beállítással kerülnek kiszállításra. Bokros termények, mint például a repce esetében a nagyobb áteresztő képesség érdekében a felső pozíció ajánlott.

John Deere 700FD HydraFlex Draper

Forrás: www.deere.com; www.oemoffhighway.com

 

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27. 10:34

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25. 04:36

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 8. 12:06

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése.

Növénytermesztés Képgaléria Videó

Gyengén teljesített a traktorpiac augusztusban

2019. szeptember 9. 10:17

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1173 darabbal, ami 53 százalékos részesedés a piacból.

Mezőgépgyártók rangsorai az Egyesült Államokban és Kanadában

2018. november 12. 08:36

Az EDA (Equipment Dealer Association) májusban tette közzé a dílerek véleménye alapján készített 2018. évre vonatkozó gyártói rangsorát. A full-liner gyártók közül a Claas cég kapta a legmagasabb pontot a legtöbb kategóriában és érte el a legnagyobb összpontszámot.