Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Bemutatjuk a legszorgalmasabb meggyrázót

Bemutatjuk a legszorgalmasabb meggyrázót

Auditker Kft.

A kifejezetten magyar igényekhez fejlesztett automata meggy betakarító gép minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt.

Hogyan kerül „MAJA” a gyümölcsösbe?

Nem is akárhová, hanem éppen Magyarországra, ahol köztudott, hogy betakarításkor nem minden gyümölcsültetvényben lehet alkalmazni rázógépeket, mert jellemzően hazánkban a fák vastagabb törzse ezt nem teszi lehetővé.

Itt kerül „MAJA” a képbe, amit nevezhetünk egyszerűen hatékony megoldásnak is, de természetesen ennél sokkal többről van szó. Lássuk tehát!

Fókuszban egy új szabadalom: MAJA hajlított ponyvás gyümölcsrázógép

– Mit szólna hozzá, ha egy olyan lehetőséget tudnánk mutatni, ami nem csupán a tizedére csökkenti a betakarítási időt, számos munkafolyamatot automatizál, s ez mellett a gyümölcs a minőségét megőrzi, sőt a fát is kíméli?

Most végre bátran kijelenthetjük, megszületett egy olyan korszakalkotó szabadalmi ötlet a lengyel Weremczuk gyárból, ami képes megreformálni a hazai gyümölcsbetakarítást.

Nem lehet gond többé, ha Önnek idősebb meggy, szilva ültetvénye van, a MAJA gyümölcsrázógépet pontosan ilyen körülményekre fejlesztették ki.

Hogyan született meg ez a nagyszerű szabadalmi elgondolás?

Mi, akik ebben az országban élünk, pontosan tudjuk, a magyar gyümölcsnek nincsen párja. Az Auditker Kft. szívügyének tekinti a hazai gyümölcstermesztés hatékonyabbá tételével a magyar gazdák versenyképességének megőrzését. Nekik köszönhető, hogy egy ilyen technikai újítást jelentő gép az idei évtől nálunk is megjelenhet. Az Auditker Kft. és a Weremczuk vállalat közös projekt keretében fejlesztették a MAJA rázógépeket kifejezetten a magyarországi körülményekre.

Íme a magyar ültetvényekhez fejlesztett adaptáció

Az Auditker Kft. nem csupán azt tartja szem előtt, hogy jó minőségű import gépekkel lássa el a magyarországi termelőket, hanem a hazai körülményekhez igazított, az itteni termesztési szokásokhoz leginkább használható speciális finomításokkal és fejlesztésekkel adaptálja eszközeit. Így született meg a MAJA gyümölcsrázógép magyar változata, amelyet a vastag, akár 30 cm-es törzsű gyümölcsösökben is bátran ajánlanak.

AUTOMATIC hajlított ponyvás gyümölcsrázógép–

A lengyel Weremczuk MAJA sorozat legújabb szabadalmaztatott modellje, amely magában foglalja a tisztítóegységet, így a rázást követően a gyümölcs a szalagról már tisztított állapotban közvetlenül a rekeszekbe kerül, készen arra, hogy eljusson a vevőhöz.  A hajlított ponyvaszerkezetnek köszönhetően a gyümölcs a ponyvára érve kevésbé sérül, ütődés mentes lesz, a szinte 100%-os rázás mellett egy nagyon jó minőségű, tiszta terméket produkál.

A gép 4 ember munkájával egy óra alatt 60-80 fa rázására képes, így az egységgel körülbelül 0,5-0,7 hektár terület betakarítása valósítható meg naponta. A gép 500 kg gyümölcsre van kalibrálva, a megtöltött rekeszeket egy hidraulikus rendszerrel lehet a ládázó platformról leemelni.

A MAJA többi tagjához hasonlóan ennek a gépnek szintén 35 LE a vonóerőigénye. Az erős és masszív kivitelű gép jól manőverezhető, a hátsó forgó kerekek a traktor kabinjából kormányozhatóak. A rázóegység önállóan is állítható, az üzemeltetési finomhangolás pedig tovább fokozza a gép az ültetvény fáihoz való alkalmazkodását.

Tudja, mi a legfontosabb a fent felsoroltakon túl?

Amellett, hogy a gép megannyi pozitív paraméterével a gyümölcstermesztés egyik leghatékonyabb eszköze lehet, az ára szintén meggyőző lesz. Nem árulunk el titkot ezzel, de a hasonló tudású gyümölcsrázógépek árának közel a fele lesz.

„Hiszem, ha látom”- mondhatják sokan. Tegyen egy próbát, és higgyen a szemének!

Csatlakozzon hozzánk országjáró körútra, ahol június hónapban ilyen gyümölcsösökben teszteljük az új MAJA szabadalmaztatott hajlított ponyvás rázógépet. Találkozhat vele Mór, Hajdúdorog, Kiskunmajsa, Lajosmizse környékén. Legyünk minél többen! Vigyük a hírt, hogy sok gazda győződhessen meg saját szemével, mit tudnak ezek a gépek.

A prémium kategóriát képviselő Weremczuk MAJA névre keresztelt gyümölcsrázógép, mint ahogy azt a név is sugallja, egy igazán szorgalmas betakarítógép. Az eszköz nagyszerűsége abban rejlik, hogy minimális emberi erő szükséglet mellett képes akár 60-80 fát is lerázni egy óra alatt.  A vibrációs elven működő kar a fa törzsét átkarolva károsodás nélkül rázza le a gyümölcsöt, ami a kocsányától elválva a lombkorona alatt kihúzott ponyvára kerül. A visszacsévélés után a gyümölcs a futószalagra jut, majd továbbítódik a rekeszekbe.

Ejtsünk szót a Weremczuk vállalatról, akiknek köszönhetjük a technika ezen remekét!

A gépgyártó cégek számára fontos a gazdák, termelők elvárásainak megfelelő modernizálás, így egyre többen fejlesztik gépeiket a felhasználók számára fontos kritériumoknak megfelelően.

Ilyen szemlélet mellett gyártja gépeit a lengyel Weremczuk gyár is.  A vállalat 1981 óta élenjáró kutatást folytat gyümölcsbetakarító gépek és ápoló-gépek terén. A tervezés, kivitelezés és folyamatos fejlesztés a Lengyel Tudományos Kutatóintézettel és a termelőkkel közösen folyik. Gépeik magas színvonalát számos rangos kiállításon elnyert díj és kitüntetés bizonyítja.

Betakarítógépeiket gyártják bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, málna, ribizli ültetvényekhez, illetve sárgarépa, zeller, petrezselyem, egyéb gyökérzöldség-félékhez. A cég palettáján szerepel továbbá számos fűnyíró-, ágaprító-, metszőgép, gyökérmetsző, aprómag vetőgép, alagútpermetező is.

Európa több országában, mint Lengyelországban, Belgiumban, Törökországban, Horvátországban, Portugáliában már bizonyítottak gépeik. S ezúttal Magyarország nyitja meg kapuit a gépek előtt.

A lengyel cég palettáján 3 típus található, ahol az opciók bővülésével nő a gépek professzionalitása és hatékonysága. Mindhárom modellre igaz a kis önsúly, az egyszerű kezelhetőség, a könnyű traktorhoz csatlakoztatás, minimális helyigény.

A “MAJA” gépek biztonság tekintetében megfelelnek az Európai Unió összes szabványának és követelményének.

WEREMCZUK MAJA GYÜMÖLCSRÁZÓGÉPEK ALAP PARAMÉTEREI: 

– Erősített vázszerkezet
– Erőteljes rázórúd
– Rázórúd hidraulikus oldalra mozgatás
– Rázórúd hidraulikus fel és le mozgatás
– Kormányzott kerekek
– Szívásos tisztító ventilátor
– Kopásálló szállítószalag hevederek
– Ládázó egység – M10 rekeszhez
– Választható ponyva méret:
o 4000 mm x 5670 mm
o 5000 mm x 5670 mm
o 6000 mm x 5670 mm
– Traktor motorteljesítmény igény: min 35 LE
– Olajhűtő ventilátorral
– Automata ponyvavisszahúzás-kikapcsolás
– Pótkocsi vonófej a ládázó platformon
– Közúti világítás
– Kardántengely
– Teljesítmény: kb. 1 fa/perc
– Az egység 9,8 m hosszú

Legyen az újdonság részese!

Ezek után bizonyára kíváncsivá tettük. Hozza magával kollégáit, szakembereit, akikkel részese lehet egy ilyen szabadalmi újdonság tesztelésének. MAJA gépeink júniusi gyakorlati bemutatójára várjuk szeretettel Mór, Hajdúdorog, Kiskunmajsa, Lajosmizse környékére! Részletek hamarosan.

A mulcsozás mestere

Ezzel a címmel tartott szántóföldi gépbemutatót a Güttler Kft., ahol Müthing mulcs-technológiával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gépészet Képgaléria Videó

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kiállítási centrumának vezérigazgatója örömét fejezte ki a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes megszervezéséért. Megtiszteltetés, hogy mindehhez a helyet ők biztosíthatják, így – a NAK és a MEGFOSZ szervezésében – az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye Mezőhegyesen, szeptember 20-21-én nyitja meg kaput a látogatók előtt.

Automatikus finombeállításokkal érkezik a Case IH új kombájncsaládja

Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.

A jó termés ellenére sem lesz olcsóbb a meggy

A meggy magas kiskereskedelmi áráért az is felelős, hogy túl sok kézen megy át a gyümölcs, mire a vásárlóhoz ér, és ha mindenki ráteszi a maga hasznát, az ár már köszönőviszonyban sincs azzal, amennyiért a termelő az első kereskedőnek átadta az áruját.

2018. július 4. 08:36

A hazai gyümölcsültetvények fagykárainak értékelése

Jelenleg csak rügykárokról lehet beszélni, terméskárokra vonatkozóan csak nagyon áttételes és pontatlan következtetések vonhatók le.

2018. március 14. 11:15

Járvány lehet a szőlőkben, az almát a varasodás veszélyezteti

A szőlő, a szeder, a mogyoró, az alma, a körte, a cseresznye, a meggy és a barack növényvédelméről.

2018. május 16. 13:49

Megnyitja kapuit a Gyümölcstermesztési Kutatóintézet génbanki gyűjteménye

2018-ban a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szeretné ezt a gyűjteményt megismertetni, ezért az egyes telephelyeken nyílt napokat szervez.

2018. február 14. 09:17