Gépészet

Einböck Aerostar Exact és Rotarystar precíziós gyomfésűk (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Az AEROSTAR EXACT precíziós gyomfésű 3 métertől 12 méter munkaszélességig függesztett kivitelben érhető el. Ez a típus alapfelszereltségben tartalmazza a 600x7 mm-es hajlított fogakat és a hidraulikus fogállítást. A gép hátul két önbeálló támasztókerékkel is rendelkezik. Ezek a tulajdonságai teszik az eszközt alkalmassá a legérzékenyebb és sekélyre vetett növényi kultúrákban is a hatékony, ugyanakkor sérülésmentes gyomfésülésre, és a cserepesedés megszüntetésére - mind a sorközben, mind pedig a sorban.

A speciálisan kialakított felsőkar-függesztés hosszanti furata lehetővé teszi a gép úgymond „úszó helyzetben” történő alkalmazását, ezáltal a talaj egyenetlenségét tökéletesen elsimítja. A fogmezők vázhoz történő rögzítése pedig megakadályozza a tagok lengését, így minden irányban precízen beállítható a fogak talajra gyakorolt agresszivitása – akár menet közben is.

Az EINBÖCK ROTARYSTAR küllős kapák függesztett kivitelben 3 és 6 méter munkaszélesség között érhetők el. Ezeket a gépeket főként a nehezebb, kötött talajok esetében ajánljuk, ahol a cserepesedés megszüntetése rugós foggal nem végezhető el elég hatékonyan.

A gépen a csillagkerekeket 2 sorban helyezték el paralelogramma függesztéssel, hidraulikus nyomás és szintkiegyenlítéssel. A csillagkerekek 520 mm átmérővel és 16 kopásálló cserélhető küllővel rendelkeznek. A csillagkerekek rugó-előfeszítéssel kapcsolódnak a vázhoz és osztástávolságuk 93,8 mm. A középső vázon a traktor védelmére szolgáló kőfogó található.

Miért érdemes a felhasználóknak ezeket a gépeket választania a nagy kínálatból?
A válaszok a következők erre a kérdésre:

1. Intenzíven írtja a gyomot
2. Hatékonyan töri fel a cserepesedett talajt
3. A hosszú fogak optimálisan igazodnak a talajhoz
4. A magasabb növényi kultúrákban is elegendő a hely az átfésüléshez
5. A sorközben és a sorban is a kultúrnövény sérülése nélkül alkalmazhatjuk

Kérjen további információkat és alkalmazási tanácsokat a Vektor-Holding Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken:

VEKTOR-HOLDING Kft.
www.vektor-mezogep.hu
info@vektor-mezogep.hu
06-70/375- 4819

(Agrofórum Online)

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

Maradéktalanul elszállt minden félelem - Ócsai tapasztalatok a Mascar Tuareg bálázóról

Fentor Attila és édesapja tavaly vásárolt egy új Mascar Tuareg fixkamrás körbálázót a SZEGÁNA Kft.-től, amivel főként saját állatállományuk ellátására készítenek takarmányt.

Bemutatkozik „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese - CLAAS CORIO CONSPEED

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

Új elektromos targonca a STILL-től

A hamburgi specialista most a kompaktság, az ergonómia és a teljesítmény fokozása érdekében alakította át teljesen a zászlóshajóját.