Gépészet
Gépészet

Európa legmodernebb traktorgyára – Deutz-Fahr Land – Lauingen (+KÉPEK, VIDEÓ)

Európa legmodernebb traktorgyára – Deutz-Fahr Land – Lauingen (+KÉPEK, VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Deutz- Fahr több, mint 100 éve a megbízható, innovatív német traktor technológiára alapul és erre alapozva hozta létre a világszerte sikeres márkát. A folyamatos fejlesztés közben az SDF Csoport most további támadást indít a márka imidzsének erősítésére.

Deutz-Fahr Land néven Európa legmodernebb traktorgyárát építették meg a Duna mellett, a bajorországi Lauingenben. Itt készülnek a Deutz-Fahr 6-os, 7-es és 9-es szériás 130- 340 lóerő teljesítményű erőgépei, továbbá a 350–440 LE-s teljesítmény-tartományt felölelő 11-es sorozatot a tervek szerint a jövő évtől szintén itt gyártják majd.

A Deutz-Fahr Land kiemelkedő fontosságot és gazdasági befolyást biztosít a régiónak, ami Lauingent a világ előtt egy olyan helyként mutatja be, ahol jó lakni és dolgozni, magas életszínvonallal és munkával, jó munkakörülményekkel.

A Deutz-Fahr Land mindenekelőtt egy szimbólum, ami nem csak a márka nagy múltjával és sikeres jelenével dicsekedhet, hanem világszerte fantasztikus jövőbeli kilátásokkal rendelkezik, mint egy megbízható partner az elismert, innovatív német traktor technológiával.

A tények:
– A beruházás: 90 millió Euró
– A modellek száma: 16 típus
– Gyártási kapacitás: 40 traktor/nap
– Az új gyár területe: kb. 150.000 m2
– A Lauingeni gyár területe: 345.000 m2
– Fedett terület: 133.000 m2

Időrend:
2014
– A munka kezdete, alapkő letétel
2015
– Megkezdődik a szerelő üzem és a logisztikai épületek építése
– A szerelő üzem és a logisztikai épületek műszaki berendezéseinek kiépítése
– Megkezdődik a festő üzem építése
– A festő üzem műszaki berendezéseinek kiépítése
2016
– festőüzem tesztelése
– szerelőüzem próbagyártás
– logisztikai terminál üzembe helyezése
2017
– a gyártás kezdete
– hivatalos megnyitó

DEUTZ-FAHR ARÉNA
Újabb lépés a jövőbe – MADE IN GERMANY

Új ügyfélközpont
Az új Deutz-Fahr Aréna a legkorszerűbb látogató és oktatási központ, 3800 m2 alapterülettel egy közvetlenül az új összeszerelő üzemre néző területen. Az új Deutz-Fahr Aréna építése 2016 májusában kezdődött, és 10 hónap alatt befejeződött.

Az egész komplexum belső tere 38.000 m3. A kétszintes épületben található egy traktor bemutatóterem, egy nagy próbapálya, Deutz-Fahr múzeum, mozi és márkabolt, konferencia- és oktató termek, valamint egy 120 személyes cafeteria.
A látogatók itt mindent megtalálhatnak a csúcstechnológiás német traktormárkáról, az egyes modelleket testközelből megnézhetik és ki is próbálhatják. Az épületnek nemcsak szórakoztató funkciója van, hiszen egyfajta tréningközpontként is szolgál a szervizes és értékesítő kollégák számára. Az évi 10 ezer „külső” látogató mellett 3000 munkatárs továbbképzése is itt zajlik majd.

„A Deutz-Fahr Aréna kinézete tökéletesen illeszkedik az új traktorgyáréhoz. Mindkét épület kiválóan képviseli a Deutz-Fahr márka lényegét – csúcstechnika Németországban gyártva” mondja Rainer Morgenstern, a Deutz-Fahr igazgatóság németországi szóvivője. „Ezenkívül sok új lehetőség nyílt meg az új infrastruktúrának, prezentációs- és konferenciatechnológiának, illetve a gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. A jövőben több mint 10.000 látogatót tudunk fogadni, és 3.000 viszonteladót oktatni évente csúcstechnológiás eszközökkel. A látogatók megnézhetik a gyártási folyamatokat, vezethetik a kiszemelt traktorokat. Ezzel is azt akarjuk megmutatni a végfelhasználóknak  hogy nem egy lélektelen óriáscég vagyunk hanem egy családi vállalkozás, akikhez közelebb kerülhetnek. Mivel a traktor üzletágban az eladások egyesével vagy legalább is kis mennyiségekben történnek, ezért is nagyon fontosnak tartjuk a megfelelő kommunikációt a gyártó a forgalmazók és az ügyfél között.”

(Dorker Kft.)

Trendek a traktorfejlesztésben

2020. január 6. 12:38

Az Agritechnica kiállítás egyik célja a legújabb fejlesztési eredmények bemutatása. A traktorgyártók által kiállított modellek (sorozatgyártású, koncepció) tanulmányozása lehetőséget ad a fejlesztési trendek elemzésére.

Doosan Bobcat az Agritechnicán

2019. december 30. 12:03

A Bobcat gyártmányokhoz rendelkezésre álló több mint 100 adapter lehetővé teszi alkalmazásukat a mezőgazdaságban, a kertészetben, terep munkákban, épület- és út építésben, sőt az újrahasznosítási iparban is.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Vektor - VEDD ÉS VIDD! - Még idén, rugalmas ügyintézéssel, készletről!

2019. december 12. 17:06

Mi a Vektornál törekszünk rá, hogy olyan termékportfóliót állítsunk össze, mely azon kívül, hogy kielégíti ügyfeleink igényit - hisz a legmagasabb szintű agrotechnikát garantálják-, egy fenntarthatóbb, környezetkímélőbb technológiát is képviseljen.

Csaknem ötödével csökkent a traktorpiac szeptemberben

2019. október 7. 14:33

A traktorpiac legkedveltebb szegmense a 8 tonnánál nagyobb tömegű 1285 darabbal, ami 53,7 százalékos részesedés a piacból.

Az SDF Group az Agritechnicán

2019. december 14. 07:39

A hannoveri kiállításon az SDF csoport tagjai (Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) gazdag programmal jelentkeztek.

Aratás előtt: Deutz-Fahr C9000 újratervezve

2018. május 30. 12:03

A Deutz-Fahr újratervezte a C9000 sorozat öt és hat szalmarázóládás kombájnját.

Gépinfo Képgaléria Videó

Komoly megtakarítást hozott, miközben nőtt a teljesítmény

2018. július 10. 12:17

Az interjú elkészítésének időpontjában május utolsó napjait írjuk, a hőmérséklet már hetek óta a nyári kánikulára emlékeztet, így nem csoda, hogy az árpatáblák is elkezdtek szőkülni, és várhatóan bő két hét múlva megkezdődik az aratás, legalább is az ország déli, délkeleti szegletében, ahova a Deutz-Fahr C7206 TS kombájnnal szerzett tapasztalatokról jöttünk érdeklődni.