Gépészet
Gépészet

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Felhőalapú szolgáltatás a dílerek számára

Agrofórum Online

A Claas új, Remote Service felhőalapú platformja lehetővé teszi, hogy a gépek állapota és szervizigénye a Claas hálózaton belül bárhol elérhető legyen.  

Azok a gép tulajdonosok, akik megengedik, hogy dílerük hozzájusson a működési adatokhoz gyorsabb megoldáshoz jutnak egy esetleges meghibásodáskor ill. a tervezett javításokhoz és szerviz szolgáltatásokhoz. A dílerek, akik korábban hasonló esetekben a Claas Telematics adatgyűjtő rendszert alkalmazták, most az új platformmal kapcsolatot képesek létrehozni a díler és tulajdonos között függetlenül attól hogy a felhasználónál a Telematics aktiválva van-e vagy sem.

Az új távfigyelő platform egyaránt alkalmazható a Lexion és Tucano kombájnokhoz ill. a Xerion és Axion traktorokhoz

Az új platform alkalmazhatósága területenként változik, például az Egyesült Királyságban a 2017 októbere előtt gyártott és Telematics rendszerrel ellátott gépek adatait a dílerek a Remote Service-n keresztül láthatják. A később gyártott gépeken, amelyeken a Telematics rendszer megtalálható, ez a lehetőség 5éven keresztül költségmenetesen használható, függetlenül attól, hogy a tulajdonos megvásárolta-e a licenszet. Ez a megállapítás az új Lexion és Tucano kombájnokra, továbbá a Xerion és Axion traktorokra egyaránt érvényes.

Azokon a területeken, ahol a kombájnok és traktorok rendelkeznek a Telematics adat gyűjtó rendszerrel, a dílerek figyelemmel kisérhetik gépeik szerviz intervallumát függetlenül attól, hogy a Telematics rendszer aktiválva van-e.

Technikai részletek

A Telematics rendszerrel szemben, amely a hatékonyság értékelése céljából termés eredmény és működési információkat gyűjt, a Remote Service rendszer csupán agép működésére jellemző műszaki adatokat rögzít (munka óra, motor fordulat stb). Meghibásodás esetén értesíti a kezelőt és ugyanakor hibaüzenetet küld a díler szerviz részlege számára a távazonosítás érdekében, amely az ügy sürgösségére és az esetleg szükséges alkatrész szállításra vonatkozik. A dílert figyelmezteti az esedékes szerviz időpontjáról és ellenőrzi, hogy a szükséges alkatrészek a raktárkészletben rendelkezésre állnak-e.

Precíziós öntözéstől a sorpermetezésig - Így spórolnak meg milliókat a Lipták Farmon

A Lipták Farmon évente több millió forintot spórolnak meg, a precíziós gazdálkodáshoz vásárolt gépek így nagyjából négy év alatt megtérülnek.

Gépészet Videó

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

A kombájnok 7 százaléka gyullad ki évente - Magyar találmány előzheti meg a gabona leégését

Előrejelzések szerint idén is kifejezetten száraz nyár várható, így érdemes időben felkészülni a veszélyekre, és elkerülni az esetleges károkat. Ebben egy magyar találmány is segítheti a gazdálkodókat.

Gépészet Videó

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

A CLAAS bemutatja az új ORBIS generációt

Az új ORBIS 600 SD és ORBIS 750 silókukoricaadapterek nagy és kis tárcsákkal dolgoznak az optimális anyagáramért, a nagy hatékonyságért és a biztos működésért.

2018. október 12. 07:40

Gépinfo Képgaléria

Áprilistól vezetőváltás lesz a CLAAS-nál

Dr. Emmanuel Siregar 2018. április elsején követi a nyugdíjba vonuló Gerd Hartwigot a CLAAS Csoport Humánerőforrás Osztályának vezető képviselői posztján.

2018. március 21. 10:55

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.

2018. április 20. 07:04

2500: ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba.

2018. június 5. 08:34