Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

New Holland T6 Dynamic Command traktorok

A New Holland legújabb fejlesztésű csoport PowerShift váltójával szerelt T6 Dynamic Command erőgépének tervezésekor és megalkotásakor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló sebességcsoportok a különféle nehezebb és könnyebb szántóföldi feladatok során vagy közúti szállítás esetében egyaránt a legideálisabb átfedést biztosítsák.

Megújult csoport PowerShift T6-os váltó

A 3 sebességcsoporttal rendelkező, csoportonként 8 fokozattal bíró dupla kuplungos Dynamic Command sebességváltó hatékonyabb üzemanyag-felhasználást és továbbfejlesztett automata funkciókat is kínál. A gyártó 2018-as traktorpalettájából a négyhengeres T6.145, T6.155, T6.165 és T6.175 modellek rendelhetőek.

Intelligens sebességváltás

Az IntellShift rendszer úgy szabályozza a fokozatok kapcsolását, hogy folyamatosan figyeli az aktuális motorfordulatot és a váltómű be- és kimenő tengelyének fordulatát is, így biztosítva az egyenletes és lágy kapcsolásokat még fagyos reggeleken is.

Automata funkciók egész sora

A kérhető opciók között újdonságnak számít a Brake To Clutch funkció, ami azt jelenti, hogy amint a gépkezelő a fékpedálra lép, a váltómű megszakítja az erőátvitelt, vagyis „bekuplungol”. Hasznos lehet, amikor sokszor kell megállni, majd újra elindulni, például homlokrakodóval történő munka során vagy szállításkor.

Automata váltófunkcióval az adott alkalmazásnak megfelelően a gépkezelő beállíthatja, hogy az automatika meddig engedje esni a motorfordulatot, mielőtt visszavált. Az automata szántóföldi és országúti üzemmód használatakor a rendszer fenntartja a beállított célsebességet és abba a fokozatba kapcsol, ahol a legideálisabb az üzemanyag-fogyasztás.

Egy T6 Dynamic Command-ban ülő gépkezelő kiválaszthatja, hogy az irányváltás mennyire legyen agresszív. A lágy beállítás az általános szántóföldi munkálatokhoz ajánlott, a standard beállítások a mindennapi munkák elvégzéséhez, a legagresszívabb beállítás pedig a sok irányváltást igénylő homlokrakodóval végzett munkákhoz.

CustomSteer precíziós kormányzási rendszer

A CustomSteer opció segítségével beállíthatjuk, hogy a kormánykereket mekkora szögben kell elmozdítani, hogy végállástól végállásig tekerjük az első kerekeket. A rendszer egy meghatározott haladási sebesség mellett automatikusan kikapcsol.

SideWinder II kartámasszal

A T6 Dynamic Command modellek a többszörös díjnyertes jobboldali SideWinder II kezelői kartámasz két különböző verziójával rendelhetőek. Mechanikus hátsó kihelyezett hidraulika szelepek esetében a T6 / T7 Auto Command erőgépekből ismert integrált vezérlő panelt áthelyezik a kézigáz kar mellé, a praktikus kezelőszerv gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint pl. a Terralock™ vonóerő vezérlő rendszer, az automata TLT és differenciálzár, a hátsó három pont emelése-süllyesztése, vagy a mellső hídrugózás ki-be kapcsolása.

Ha elektromos kihelyezett szelepekkel szerelt egy Dynamic Command, akkor az Auto Command traktorokból ismert kiosztású SideWinder II kartámaszt használhatja a gépkezelő a színkódolt szabályzó karokkal, megszokott helyen található integrált vezérlő panellel és az opcióként kérhető IntelliView IV kezelői monitorral.

A jobb oldali kartámaszon található a Command Grip vezérlő kar is, amely rendelhető fix vagy az erőalapú menetvezérlést biztosító mozgatható kivitelben is. A Command Grip joystick kar segítségével egy ujjal irányt válthatunk, vezérelhetjük az opciós elektro-hidraulikus kihelyezett szelepeket, a hátsó 3-pont függesztő szerkezet emelését és süllyesztését, de akár az IntelliSteer™ kormányautomatika rendszert, táblavégi forduló rendszert is.

Igény szerinti komfortfokozat

A kategória legjobb ülésválasztéka áll rendelkezésre, a Comfort üléstől a Dynamic Comfort opción át a legfelsőbb kategóriát képviselő Auto Comfort alternatíváig, amely beépített szellőztető rendszerrel és fűtéssel is rendelkezik. Az ülés magas minőségű szövettel vagy prémium bőrrel borított, a finom szabás olyan elegáns külsőt kölcsönöz, mintha egy prémium kategóriás személyautóban ülnénk.

A T6 Dynamic Command traktorok háromféle fülke lámpacsomaggal rendelhetők, amelyek 8, 12, vagy 16 db LED munkalámpát tartalmaznak a vezetőfülkén különféle elrendezésben, az egyéni igényeknek megfelelően. Ezek az ugyanilyen standard változatokhoz képest nagyobb fényerejű és kisebb fogyasztású lámpák olyan széles, fehér fénynyalábot szórnak, ami nappallá változtatja az éjszakát.

Rugózott kabinnal és első híddal

Minden T6-os modell szerkezetileg könnyű, de erős mellső híddal rendelkezik, hogy teljes mértékben kihasználható legyen a homlokrakodó vagy a függesztés. Az összes T6-os traktor robusztus 275 mm-es peremes kialakítású hátsó híddal szerelt. Opcióként elérhető a féltengelyes véglehajtású hátsó híd is.

Ha nagy sebességnél sem akarunk lemondani a maximális kényelemről, válaszható a Terraglide™ rugózott első híd, amely megvédi a gépkezelőt a felesleges rázkódástól. Az új generációs rugózási rendszernek köszönhetően a kerék a talajjal folyamatosan érintkezik, így a gép vonóereje folyamatosan ideális. A beépített alapfelszereltségnek számító Comfort Ride™ rugózott kabin a gépkezelőt érő rázkódást a negyedére csökkenti.

Az T6 Dynamic Command traktor egy újabb ékes példája a New Holland azon fejlesztési alapelvének, hogy a hatékonyság és a komfort növelése mellett az elsődleges szempont mindig a gépkezelő mindennapi munkájának megkönnyítése.

Az AGROTEC Magyarország Kft. idei évi demós traktora egy New Holland T6.155 Dynamic Command lesz, amelyet a nyári szezontól láthatnak az érdeklődők munka közben.

Függesztett, nagyteljesítményű Horsch vetőgépek az amerikai piacon

Az új Maestro RC vetőgépek tartalmazzák a vontatott változatoknál megismert innovációkat, beleértve az elektromos adagolást és a központi magtartályt.

John Deere gépet megbízható kereskedőtől

A Gépközvetítő Kft. alapvetően új- és demó John Deere gépek, eszközök beszerzésével- és értékesítésével foglalkozik. Az általunk biztosított „gépközvetítés egy komplex szolgáltatást jelent, magában foglalja a gép kiválasztását, finanszírozását, műszaki vizsgáztatását, névre írását, igény szerint házhoz szálltását, szerviz- és alkatrész ellátását, esetleges garanciális/szavatossági ügyintézését is.

Új fejlesztések a vetés precizitásának növelésére

A Precision Planting cég (Tremont, Illinois, USA) bemutatta új fejlesztéseit: a SmartDepth mélységállító rendszert, a FurrowForce barázdazáró rendszert és a 20/20 monitor applikációt.

A Vredestein hosszabb élettartamú gumiabroncsokat mutatott be a kis- és nagy teljesítményű traktorok számára a SIMA kiállításon

A Vredestein a párizsi SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállítás keretén belül bemutatta legújabb Traxion traktorabroncsait az európai piac számára. A vállalat kiállította a kistraktorokhoz tervezett vadonatúj Traxion 65/70 gumiabroncsokat, valamint a nagy teljesítményű traktorok számára kifejlesztett Traxion Optimall VF választékának legújabb abroncsméreteit.

Nagy-Britanniából vásárolt traktort az interneten, de nem érkezett meg

Csalás áldozata lett egy háromszéki férfi, aki Nagy-Britanniából akart interneten keresztül traktort vásárolni.

2018. március 6. 14:58

Magyar traktor karácsonyra

A Renner traktor gyökerei 2013-ig, illetve dehogyis, jóval régebbre, egészen a valamikori magyar traktorig, a Dutráig nyúlnak vissza, amit az akkor még gyermek Dr. Renner Tamás is gyakran megcsodált. A vonzalom nem múlt el, hiszen ez inspirálta Tamást arra, hogy a jelenlegi elvárásoknak megfelelő, de a formavilágában a nagy elődöt idéző konstrukciót tervezzen.

2018. december 28. 10:51

Veterán traktorral utazott Németországból Moszkvába a német focidrukker

Hubert Wirth és kutyája, Hex egy 1936-ban gyártott, felújított Lanz Bulldoggal érkezett Oroszországba, hogy láthassa nemzeti válogatottját.

2018. június 18. 12:06

Ha gépet adna el vagy venne: TRADUS már magyarul is

Újabb, online globális gépkereskedői piactér érhető el magyar nyelven, elindult a TRADUS magyar nyelvű változata is.

2018. május 8. 07:02