Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Precisa – Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

Precisa – Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

Vektor Holding Kft.

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

A cég családias felépítésű, sikerük titka pedig az egységes gondolkodásban rejlik, s abban, hogy egytől egyig minden alkalmazott büszke a vállalkozás által előállított gépek minőségére.

Ruggeri Úr szemlélete a mai napig meghatározó, a vállalat célja az újítás, az okos gépi megoldások olyan ügyfelek számára is, akik kisebb budget-vel rendelkeznek.

Ez volt a közös pont cégünkkel, hiszen mi is az innovatív, profi, de költségtakarékos megoldásokat keressük ügyfeleink számára.

Engedjék meg, hogy bemutassuk az Ma/Ag kínálatából a PRECISA szemenkénti vetőgépeket!

A PRECISA szemenkénti vetőgépek teleszkópos és vario kivitelben is elérhetők.  A PRECISA XL vákuumos szemenkénti vetőgépek fő egységeit a 44 literes PVC magtartály, a vákuumos rendszerű magadagoló egység, lánchajtás, vető kocsi dupla paralelogramma függesztése, állítható rögterelő és nyitó csoroszlya, hidraulikus nyomjelző és a ventilátor egység képezi, ezek minden gépen megtalálhatóak.

Igény szerint a vetőgépek további kiegészítőkkel szerelhetők fel, mint például a starter műtrágya vagy mikro granulátum kijuttató egységek, elektronikus vetésellenőrző monitor és elektromos sor kiiktatás. Nagyon fontos a felhasználás szempontjából a váz szerkezet kialakítása is. A teleszkópos váz lehetővé teszi a közúton történő közlekedés során a gép 2,5 m szélességre történő össze csukását hidraulikus munkahengerek segítségével, amelyek a vázban védett helyen találhatóak.

A MA/AG Precisa vetőgépek vario váz szerkezete lehetővé teszi a gép sortáv állítását 45-75 cm sortávok között 5 cm-es osztásonként, ugyancsak hidraulikusan váz a vázban technológia segítségével. A szállítási szélesség ebben az esetben is 2,5m. Ez a típus a teleszkópos gépnél már említett kultúrákon kívül például szója vagy repce vetésére is kiválóan alkalmas keskenyebb sortávolsággal. A különböző sortávolságok beállítása gyors, egyszerű és nem igényel semmilyen szerszámot!

A vákuumos magadagoló egység a gép szíve, ennek köszönhetően precíziós a vetés, (vákuumház együtt forog a vetőtárcsával), amit a kopásmentes üzemeltetés eredményez. A pontos tőtávolság mellett az egyenletes vetési mélység a gép másik ismérve, amit elővágó tárcsával a 9 fokos szögben álló dupla sornyitó csoroszlyával és magnyomó kerék alkalmazásával érünk el.

Miért érdemes a felhasználóknak ezeket a gépeket választani a nagy kínálatból? A válaszok a következők erre a kérdésre:

  • Egyszerű és gyors sortávolság állítás hidraulikusan szerszám nélkül
  • Mag, műtrágya, talajfertőtlenítő szerek egyidejű kijuttatására is alkalmas
  • 45 és 75 cm sortávú kultúrákban is ugyanazzal a géppel tudunk dolgozni
  • Precíziós vetés a pontos tőtávval és vetési mélységgel, még a nagyobb munkasebesség mellett is.
  • A teleszkóp és vario váz szerkezetnek köszönhetően biztonságos a közúti közlekedés

Az idei évtől ÚJDONSÁG, a PRECISA XL „E” változat, mely teljes mértékben elektromos hajtású, kiválóan szabályozható akár soronként is a tőszám, természetesen GPS ill. ISOBUS felhasználásával.

Felkeltettük érdeklődését? Látogasson el a http://www.vektor-mezogep.hu/precisa/ oldalra, vagy olvassa be okos telefonkészülékén a következő QR kódot!

Precíziós öntözéstől a sorpermetezésig - Így spórolnak meg milliókat a Lipták Farmon

A Lipták Farmon évente több millió forintot spórolnak meg, a precíziós gazdálkodáshoz vásárolt gépek így nagyjából négy év alatt megtérülnek.

Gépészet Videó

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

A kombájnok 7 százaléka gyullad ki évente - Magyar találmány előzheti meg a gabona leégését

Előrejelzések szerint idén is kifejezetten száraz nyár várható, így érdemes időben felkészülni a veszélyekre, és elkerülni az esetleges károkat. Ebben egy magyar találmány is segítheti a gazdálkodókat.

Gépészet Videó

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

2018. április 2. 11:37

Gépészet Videó

Innováció és termékminőség...

Ideális magágyat szeretne optimálisan frakcionált talajszerkezettel? A költségtakarékos gyomkezelés mellett a talajnedvesség megőrzése is követelmény?

2018. március 14. 11:38

A megoldás, ami működik... - Kerner mulcs magágykészítő sekélykultivátor

Olyan megoldást keres, mely költségtakarékos? Javítani szeretné talajai fizikai állapotát, ésszerű technológia alkalmazására törekszik?

2018. március 14. 11:38

Vetéspontosság és teljesítmény!

Olyan vetőgépet keres, mely nagy területteljesítményt garantál? A vetéspontosság és az egyenletes mélységtartás alapvető elvárás, és követelmény?

2018. március 14. 10:22