Gépészet

Trelleborg gumiabroncsok és megoldások az okos gazdálkodáshoz

Agrofórum Online

Az Agritechnica 2017 kiállításon, ahol jobbára az okos gazdálkodás lesz napirenden, a Trelleborg bemutatja számos kulcsfontosságú innovációját, amelyeknek célja, hogy segítsenek a gazdálkodóknak többet termelni kevesebbel, fenntartható módon.

Lorenzo Ciferri, a gyártó marketing és kommunikációs igazgatója szerint “az innováció és a fenntarthatóság a lényege annak, amit teszünk. A digitalizálás és a technológia egyre növekvő használata a mezőgazdasági műveletekben kulcsfontosságú tendencia, amelyeket már régóta támogatunk. Amit az Agritechnicán mutatunk be, az ennek a folyamatnak a továbbfejlődése”.

A Trelleborg standján látható innovációk nem csak a fizikai termékekre korlátozódnak. A virtuális valóság és a 3D Farm szimulátor 17 (melynek a Trelleborg hivatalos partnere) segítségével a gazdálkodás digitális világát is bemutatják.

Ciferri úgy véli, hogy “a technológia fokozott használata és a mezőgazdaság digitalizálása hihetetlenül fontos a mezőgazdaság számára, és a Trelleborg ennek az élvonalába tartozik. A kihívás, mint mindig, az, hogy többet termeljünk kevesebb inputanyag-felhasználással és ezt fenntartható módon tegyük. A technológia transzformációs hatást gyakorol erre. Úgy érezzük, hogy nincs jobb módja annak, hogy megmutassuk, mint az, hogy az Agritechnica kiállításon életre keltsük őket.”

A kiállításon a Trelleborg standon látható termékek és megoldások:

A ConnecTire intelligens kerék. A Trelleborg legújabb fejlesztése a ConnecTire, ami egy szenzoralapú intelligens kerék. Növeli a hatékonyságot és a termelékenységet, csökkentve a gumiabroncs elcsúszásának veszélyét a felnin. A ConnecTire folyamatosan figyeli a két legfontosabb változót, a gumiabroncsnyomást és a hőmérsékletet, amely mind a traktor, mind a gazdaság főframe-jein keresztül kapcsolódik a Bluetooth és a vezeték nélküli kapcsolathoz. A kezelők beállítják a megfelelő gumiabroncs-nyomást, és nyomon követik azt, ha pedig a nyomás eltér a megadottól, ennek megfelelően járnak el. Ha javításra van szükség, a ConnecTire automatikusan elküldi a figyelmeztető jelzést az App segítségével, minimális meghibásodást és maximális gépbiztonságot biztosítva.

A VIP (Változtatható Abroncsnyomás) rendszer egy intelligens megoldás, amely a kombájn gumiabroncsok nyomásának önműködő beállítását teszi lehetővé. Használat közben a pontos terhelési adatokra reagálva optimalizálja az abroncs lenyomatát, ezáltal csökkentve a talajtömörítést. A VIP rendszert a 2017-es SIMA kiállításon innovációs aranyéremmel tüntették ki, az Agritechnica alkalmával pedig élőben fogják bemutatni.

A PneuTrac az innovatív mezőgazdasági gumiabroncsok új generációja, amely ötvözi a radiál mezőgazdasági abroncsok és a hevederek előnyeit. Meredek lejtőn és sáros terepen egyaránt verhetetlen teljesítményt nyújt, nullára csökkentve az állásidőt akár különösen zord körülmények között is. A Trelleborg standján a 480/65T28 méret lesz látható.

A TM1060 új mérete, a VF750/70R44 a ProgressiveTractionTM technológiát alkalmazva a legújabb generációs traktorok számára készült. Ez az új méret exklúzív Trelleborg termék, ami azt jelenti, hogy a TM1060 már több mint 400 lóerős traktorokhoz is elérhető, és akár keskenyebb felnin is használható, növelve a traktor hatékonyságát. Továbbá a gumiabroncs nagyobb nyomatékkal képes dolgozni, és szélesebb lenyomatot ad, növelve a vonóerőt. Ezenkívül 40 százalékkal nagyobb terhelhetőséget biztosít, mint bármely más prémium termék a piacon.

A YourTire személyre szabott szolgáltatás egy IF900/65R46 TM1000 High Power gumiabroncs segítségével lesz szemlélteve a standon. A YourTire egy olyan online szolgáltatás, amely lehetővé teszi a gazdálkodó szakemberek számára, hogy egyedivé tegyék gumiabroncsaikat névük vagy logójuk segítségével.

Az új IF 800/70R32 TM3000 VIP Ready a BlueTireTM technológiával készült. A betakarítógépek és kombájnok legújabb generációjának szerelésére kifejlesztett abroncs a futófelület mintájának és a fejlett karkasz kialakításának köszönhetően maximálisan növeli a gumiabroncs teherbírását alacsony nyomáson. A TM3000 termékskála védi a talajt és növeli a terméshozamot, kombinálva mind a fenntartható, mind a precíziós gazdálkodást.

Az új Trelleborg TH500 radiál gumiabroncs a kemény felületeken működő teleszkópos rakodógépek és kotrógépekre ajánlott abroncsok legújabb generációjára. A fejlett TH500 radiál futófelület-tervezése és megerősített szerkezete hosszabb élettartamot biztosít, miközben kiváló tapadási és prémium öntisztító tulajdonságokat nyújt.

“Az Agritechnica 2017 kiállítás látogatói megtekinthetik a legjobbakat abból, amit Trelleborg kínál” – mondta Ciferri. “Az úttörő innovációktól az élénk digitális tapasztalatokig megosztjuk a termelőkkel a mezőgazdaság iránti elkötelezettségünket és szenvedélyünket; segítünk a többet termelni kevesebbel, fenntartható módon.”

Az Agritechnica november 12-18. között várja a gazdálkodókat a németországi Hannoverben.

(Trelleborg Sajtóközlemény)

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

STEYR Terrus 6250 - Újabb taggal bővül a modellválaszték

Kiemelkedően magas, 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz.

Érkeznek az új ZETOR traktorok - Bemutatjuk az Utilix és Hortus kistraktorokat

A Zetor új, 42-67 lóerő tartományba tartozó univerzális kistraktorokat mutatott be Utilix és Hortus elnevezéssel.

Gumiabroncs-védelem és hajtóanyag-megtakarítás szárhenger alkalmazásával

Haladás közben a hengerek ledöntik a szárat, szétzúzza a ledöntött szármaradványokat segítve azok lebomlását.

Egyedi innováció a FLIEGL Büffel rendfelszedő-átrakó kocsi (+VIDEÓ)

Két ezüstérmes terméket is bemutatott a FLIEGL óriási standján Ackermann Tamás  hannoveri Facebook bejelentkezésünkben.

2018. január 9. 06:58

Megújult pótkocsik a lengyel Pronartól (VIDEÓ)

Összesen négy pótkocsival készült a lengyel Pronar a hannoveri Agritechnica kiállításra.

2018. január 3. 15:00

Digitális homlokrakodó és az új Q-sorozat - Quicke fejlesztések Hannoverből (Videó)

A 2017-es Agritechnica kiállításon nem hiányozhattak az új fejlesztések a Quicke standjáról sem.

2018. január 2. 11:10